Ieškau pirkti Canon G9. Turėjau, bet pavogė. Nedidelis, bet solidus, traukia bendroj sumoj x24. Yra pliusų, yra minusų, bet visvien geras.
Gal kas turit seną, parduokit. GNT kainuoja 1360 lt.
Mąsčiau ir apie Nikoniuką, bet aš šiaip Canon'ų gerbėja. Nikon D40 kažkoks per didelis pasirodė, o be to, kai nusipirksiu veidrodinį, tai prasidės visokie objektyvai ir t.t. Tai va, ir abejoju...
QUOTE(Guvilė @ 2008 10 28, 19:11)
Mąsčiau ir apie Nikoniuką, bet aš šiaip Canon'ų gerbėja. Nikon D40 kažkoks per didelis pasirodė, o be to, kai nusipirksiu veidrodinį, tai prasidės visokie objektyvai ir t.t. Tai va, ir abejoju...
Norisi apsidraust nuo pagundų
jei reikia mazo tai rinkis olympus, tikrai mazi veidrodinukai. o kadangi svarstai muiline ar vaidrodinis tai tikrai dar nesergi rimta fotomanija, vadinasi greitai papildomu objektyvu nereikes. tai kit'inio objektyvo uzteks ilgam.
man asmeniskai muilines privalumai yra filmavimo galimybe (pravercia pvz.turint mazus vaikucius imazinti pirmus zingsniukus, sypsenytes ir kt.) ir tai jog daugumoj dedasi paprasti elementai kuriu dauk kas turim ir nebrangiai kainuoja papildomas komplektas, o be to extra atveju galima bet kur nusipirkti paprastu.
o veidrodiniuose fotografavimo kokybe aisku yra nenugincijama.
as ir norejau veidrodinio, bet vyras atkalbejo, nes jie daugiau sveria, reikia keliu objektyvu, nepatogu veztis i keliones ir pan. tai kol kas nusipirkom muiline
Tai apie ka ir kalbam - apsispreskit ko jums reikia. Jei biudzetas yra 1200-1500lt ribose ir reikia _kokybes_ kuo ivairesnem salygom - tai siulau galvoti apie biudzetini dslr. Bet jei prasideda 'per sunkus, nepatogus, nesubrendau, nenoriu leist pinigu objektyvams, noriu nufilmuot savo bambli' - tai faktas, kad tada imat tokia muiline, kuri atitinka jusu kriterijus kurie atgrase nuo dslr, ir kuria geriausia jus iperkat pagal savo uzduota suma. Easy. As irgi skaiciau geru G10 vertinimu, bet man ir groja visai kiti kriterijai, del kuriu as ramiausiai su 3 metu dslr'u tasausi.
kuris geriau: nikon d60 ar canon d1000? Va kur klausimas Patarkit
Esu visiška neišmanėlėkalbant apie fotoaparatus, tad prašau padėti. Kita vasarą planuojame keliauti po Europą, todėl norime įamžinti gamtos grožybes. Reikia naujo fotoaparato, tik kokį pasirinkti? Į ką labiausiai kreipti dėmesį? Ar verta pradedančiajai tam skirti apie 2000 Lt?
Ar per kalėdines akcijas įmanoma nusipirkti pigiau?
Ar per kalėdines akcijas įmanoma nusipirkti pigiau?
QUOTE(mantioras @ 2008 10 29, 15:47)
Tai apie ka ir kalbam - apsispreskit ko jums reikia. Jei biudzetas yra 1200-1500lt ribose ir reikia _kokybes_ kuo ivairesnem salygom - tai siulau galvoti apie biudzetini dslr. Bet jei prasideda 'per sunkus, nepatogus, nesubrendau, nenoriu leist pinigu objektyvams, noriu nufilmuot savo bambli' - tai faktas, kad tada imat tokia muiline, kuri atitinka jusu kriterijus kurie atgrase nuo dslr, ir kuria geriausia jus iperkat pagal savo uzduota suma. Easy. As irgi skaiciau geru G10 vertinimu, bet man ir groja visai kiti kriterijai, del kuriu as ramiausiai su 3 metu dslr'u tasausi.
Pritariu. Fotoaparatą reikia rinktis pagal poreikius. Turiu skaitmeninę muilinę, bet ji nedavė tokių rezultatų, kurių man reikėjo, todėl nusipirkau veidrodinį. Muilinės nemetu į šoną, bet pirmenybę atiduodu veidrodiniui. Sutinku, svoris fotoaparatų nevienodas, bet ir kokybė kita.
QUOTE(Egliukė @ 2008 11 14, 16:16)
Pritariu. Fotoaparatą reikia rinktis pagal poreikius. Turiu skaitmeninę muilinę, bet ji nedavė tokių rezultatų, kurių man reikėjo, todėl nusipirkau veidrodinį. Muilinės nemetu į šoną, bet pirmenybę atiduodu veidrodiniui. Sutinku, svoris fotoaparatų nevienodas, bet ir kokybė kita.
turiu veidrodini, bet ir muiline butu ne pro sali, kaip sakant ant smugio ka nors nupyckint ar vyresnelis sunus galetu papyckint. Dabar jam veidrodinio nelabai norisi duot, nes visgi tik 7 metai, nemokes gi vaikis naudotis.
labukas ir as patarimo noriu turim va sita isvaziavom trims dienoms i paryziu ir likom be nuotrauku beveik visos kazkokios apiblurintos, negana to dar issijunginet pradejo ( galvojom, kad del bateriju, po to pradejom svarstyt, kad gal persalo, bet ir kambary palaikius issijunginejo )... tai likom be fotkiu sita fotika kokius 2.5 metu turim, niekad taip nebuvo atsitike
visgi, vis pamastydavau apie nauja fotika, kazko tokio nenoriu, bet veidrodinis butu nieko; nors gilintis labai nenoriu , o kokybiskesnes nuotraukos patiktu ( tiesa, mes nuotraukas dedam i foto knygas, tai su musu senuoju fotiku, spausdinimo kokybe kliudavo man ) ka tokio galetume isigyt ( dazniausiai fotikas budavo auto rezime, beje, noreciau, kad nakti butu imanoma fotografuoti )? labai islaidaut irgi nenorim
visgi, vis pamastydavau apie nauja fotika, kazko tokio nenoriu, bet veidrodinis butu nieko; nors gilintis labai nenoriu , o kokybiskesnes nuotraukos patiktu ( tiesa, mes nuotraukas dedam i foto knygas, tai su musu senuoju fotiku, spausdinimo kokybe kliudavo man ) ka tokio galetume isigyt ( dazniausiai fotikas budavo auto rezime, beje, noreciau, kad nakti butu imanoma fotografuoti )? labai islaidaut irgi nenorim