Įkraunama...
Įkraunama...

Skaitmeninis fotoaparatas - 5

QUOTE(gitulia @ 2008 07 31, 07:01)
As asmeniskai rinkciausi naujesni modeli, tuo labiau kai kainos ne ka ir skiriasi. 40 D turi labai malonia naujokams (gal ir ne naujokams ji patinka, nezinau) funkcija "Live View".

Na as cia nelabai gal i tema, pati su 40D fotografuoju tai tas live view tik makro fotografijai gerai arba fotoaparata ant trikojo pasidejus, kitaip aparatas per sunku, kad taip ziuredamas fotografuotum. Be to, ne viskas esant ijungtam live view veikia.

Ir sutinku del objektyvo - keistas pasirinkimas. Pradziai manau butinai ir platesnio kampo reiktu g.gif

Atsakyti
18-250 dabar kainuoja 1699
http://www.fotofabri...herical-IF.html
o sis bus su stabilizacija ir neblogais stiklais, is manes labai jau menininko neiseina, o namuose turiu 2 objektyvus ir keikiuosi, kai pamatai kazka naudinga buityje, o reikia keist stiklus skubiai, kai artinimas platesniojo netraukia, nors imk ir prisipirk dar visokiu, bet.... money money money... Sis turetu pagal viska nedaug brangesnis but, nauji visi pinga, bet stabilizatorius kazkiek ji pabrangins, o tokiam stiklui stabilizacija butinai reikalinga. Artinimas - iki 270 mm, rankoj neina laikyt jau kai kadra imi seselyje ir vakarop. cool.gif
Atsakyti
As kol kas labai daznai live view naudoju (olympuse), bet as dar visai zalia naujoke veidrodiniame - bandau kaip kas veikia, yginu ir pan. Gal ateityje ir man ta funkcija atrodys nelabai naudinga.
Bet kol kas patogu ant ekrano is anksto matosi diagramos, seseliai, fotografuojama objekta galima issididinti pvz. 10 kartu ir fokusa pataikyti tiesiai i aki, o ne nosi ir pan. Bet cia viskas taip graziai atrodo gal tik naujokiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2008 07 31, 14:48)
As kol kas labai daznai live view naudoju (olympuse), bet as dar visai zalia naujoke veidrodiniame - bandau kaip kas veikia, yginu ir pan. Gal ateityje ir man ta funkcija atrodys nelabai naudinga.
Bet kol kas patogu ant ekrano is anksto matosi diagramos, seseliai, fotografuojama objekta galima issididinti pvz. 10 kartu ir fokusa pataikyti tiesiai i aki, o ne nosi ir pan. Bet cia viskas taip graziai atrodo gal tik naujokiu biggrin.gif

g.gif Gal tavo Olimpusas lengvesnis arba tu gerai pasitreniravus wink.gif Gal dar ir IS yra? As niekaip neislaikyciau savo keturiasdesimtuko, o jei dar su kokiu 70-200 tai man neimanomas dalykas nufotografuoti portreta atrodo g.gif Ir su fokusu bedu neturejau tiesiog per view finderi beziuredama - juk ten taip pat visus fokusavimo taskus matai. O tavo Olimpusas juos rodo? g.gif
Atsakyti
Taip mano Olympusas lengvas - E-420 lengviausias is visu veidrodiniu fotoaparatu, bet va IS nera (o kartais reiketu).
Per ieskikli rodo, bet ten jis tik tris taskus turi, tai sunkiau nutaikyt, kai dar nelabai moku fotkint, o per live view 11 tasku fokusuoja. Aisku pasitreniruoti tik reikia tai ir per ieskikli ismoksiu, plius per ieskikli daug greiciau fokusuoja.
Na bet kokiu atveju papildoma funkcija, o dar tokia kaip "Live view" naujokams tikrai nemaiso mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mantioras @ 2008 07 31, 10:04)
Mes nezinom, uz kiek zmogus gauna tuos variantus 40D ir 30D. Lygiai taip pat nezinom kokio velnio ten prikabintas 28-105 ir kokia jo kaina (ten 3,5-4,5?). Kaip supratau naujokai su pigiu (?) stiklu nori aiskintis ko jiems reiketu ateityje, bet pradeda nuo 28x1,6=45mm  "plataus" kampo. Aparatas kaip aparatas, bet del objektyvo tai truputi keistas pasirinkimas.

Būtent , kad gaunu 30D pigiau, todėl skirtumas tarp 30 ir 40 gan didelis, tose kainose, kurias turiu aš.
Tuo tarpu dėl objektyvo norėčiau patarimo, negi imt su 18-55mm būtų geriau?
p.s. mano pasirinktas 28-105mm f3.5-5.6
Atsakyti
Laba ryta. Noriu Jūsų visų pagalbos. Nusipirkau fotoaparata skaitmenini Canon IXUS 960 IS tik komplektacijoje nebuvo lietuvisko vartotojo vadovo tai labai sunku man išmokti juo naudotis. Nežinau kokia funkcija kada naudotis kas ka reiškia ir pan. Gal iš čia esančiu kas turi toki fotoaparata ir galėtu pasakyti ar jie gavo lietuvišką instrukciją gal yra internete galimybė kur rasti, nes jau praradau viltį ieškoti niekur nerandu gal gali nuskenuoti kas ir atsiųsti man?

Ačiū wink.gif
Atsakyti
sincera_trahatur> na tu dar pasiaiskink ar ten tikrai toks objektyvas. As ne canonistas, bet man rodos 28-105 f3.5-5.6 nera. Yra 4-5.6 arba 3.5-4.5. Arba 28-80 f3.5-5.6. Gali cia pastudijuoti ka zmones mano apie viena ar kita objektyva, ir dar karta pasidomek ka ten tau nori ikisti. Jei tikrai kol kas nori pataupyti, tai imk 18-55 ir nesuk plauciu. Nes is bet kokio objektyvo, kurio aprasyme yra "5.6" gero nesitikek, o kit'inukas komplekte tai bent pigus ir platu kampa turi.
Atsakyti
QUOTE(sincera_trahatur @ 2008 08 01, 04:01)
Būtent , kad gaunu 30D pigiau, todėl skirtumas tarp 30 ir 40 gan didelis, tose kainose, kurias turiu aš.
Tuo tarpu dėl objektyvo norėčiau patarimo, negi imt su 18-55mm būtų geriau?
p.s. mano pasirinktas 28-105mm f3.5-5.6

18-55mm butu geriau. 28mm per siauras platus kampas. 28-105mm skirtas pilnam kadrui, atitikmuo kropui butu 17-85mm
Atsakyti
nelabai suprantu,ar pixeliai reguliuojasi fotoaparatuose ar jie jau būna nustatyti?
mano PRACTICA ax.gif rašo 7.1mp,bet pačiame aparate nerandu kad rodytų būtent tiek g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vika_KLP @ 2008 08 01, 09:12)
Laba ryta. Noriu Jūsų visų pagalbos. Nusipirkau fotoaparata skaitmenini Canon IXUS 960 IS tik komplektacijoje nebuvo lietuvisko vartotojo vadovo tai labai sunku man išmokti juo naudotis. Nežinau kokia funkcija kada naudotis kas ka reiškia ir pan. Gal iš čia esančiu kas turi toki fotoaparata ir galėtu pasakyti ar jie gavo lietuvišką instrukciją gal yra internete galimybė kur rasti, nes jau praradau viltį ieškoti niekur nerandu gal gali nuskenuoti kas ir atsiųsti man?

Ačiū wink.gif

Ixus 960 rusiska yra cia cia cia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evaldyzzz: 05 rugpjūčio 2008 - 13:32
QUOTE(Vika_KLP @ 2008 08 01, 08:12)

Ačiū wink.gif

Eini pas pardavėją ir reikalauji lietuviškos instrukcijos. Ji privalo būti. Ir pardavėjas, o ne tu turi pasirūpinti tuo, kur ją surasti.
Atsakyti