Įkraunama...
Įkraunama...

Skaitmeninis fotoaparatas - 5

QUOTE(Rudaakė @ 2008 05 22, 21:05)
Nusipirkau........  ax.gif
Pentax K200D su 16-50 mm F2.8  objektyvu  4u.gif

O kodėl pasirinkai būtent šitokį komplektą? Smalsu. Beje, Vilbra dar ir teleobjektyvą už 1Lt turėjo duoti, ar davė?

Šiaip tą objektyvą gerai pratestuok, nes labai daug brokuotų jų yra prigaminta.
Atsakyti
na matai, as kaip dar nelabai profesionale tuose objektyvuose, tai jauciu ir to broko nesuprasciau.... i ka tureciau atkreipt demesi?
kai pirkau dar parduotuveje buvo profesionalus fotografas, pavardes tik nebezinau, tai jo nuomone irgi buvo, kad tai geras pasirinkimas. Ziuresim kaip bus, kai jau pasinaudosiu kuri laika, bet kai neturiu su kuo lyginti tai manau ir nesuprasciau kas gerai, o kas blogai. Laikas viska parodys manau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(hexa @ 2008 05 18, 16:23)
Prasau, man, kaip nesuprantanciai apie fotoaparatus atsakyti ir patarti. Noriu mamai padovanoti nebrangia, maza muilinyte, kad ji galetu kasdien nesiotis rankinuke tokiam buitiniam naudojimui, taip pat kelionese. Kaina turetu buti apie 400-500lt, gal galit patart, kuris pagal tokia kaina butu optimaliausias variantas. Jokio rankinio valdymo jai tikrai nereikia, nes ji nieko nejungines. Taip pat, man atrodo, patogiausia butu su licio baterija. As pati turiu Canon Ixus 40 ir esu labai juo patenkinta. Ar galima dabar gauti ka nors panasaus uz tokia kaina? Kitas klausimas - kuom charakteristikoje zymimas fotoaparato greitis, nezinau kaip paaskinti, na pvz man maniskis labai patinka tuo, kad nereik laukt kol uzsikraus  nuotrauka perziurint, arba galiu be ilgu pertrauku fotografuoti.

Busiu dekinga jei neissityciosit ir atsakysit  4u.gif

Man lygiai ta pati problema drinks_cheers.gif
reikia kelioninio, nedidelio, kad negaila butu, jei kas atsitiks doh.gif
Nusiziurejau toki ax.gif
http://www.amazon.co...i...HK&v=glance
Apie fotikus nieko nenusimanau blush2.gif Tiesiog pazystamas toki pati turi , tai sake uz tokia kaina labai geras rolleyes.gif
Atsakyti
Rudaake> reiktu susirasti kur/kas pafotografuotu visokias testines lenteles ivairiais zidinio nuotoliais ir ivairiom diafragmom. Tai cia jei labai 'moksliskai'. O siaip tai iseik i miesta geru oru ir pabandyk ivairiais nustatymais pafotografuoti objektus su lygiagreciom linijom, lygiom teksturom, aiskiais astriais konturais, kad ir plytu sienas kokias ar panasiai. Tada namie kompe issididink ir tyrinek ar krastai astrus, ar fokusas vietoj ir pan. Manau to paties DPreview forumuose rasi aptartas ir dazniausias 16-50 problemas, kad is karto zinotum ka tikrinti. Bet siaip paskui su tokia 'ginkluote' nebegalesi sakyti, kad "aparatas blogas nuotraukas" daro.

Kitoms> manau mamoms toks aparaciukas kaip Canon Ixus (ne taip ir svarbu kuris) yra labai geras daiktas. Daug galvot nereikes, o jei kur i kelione isvaziavusi susipainios - atsiras kitas turintis Canon ir viska paaiskins.
Atsakyti
QUOTE(Rudaakė @ 2008 05 23, 11:38)
na matai, as kaip dar nelabai profesionale tuose objektyvuose, tai jauciu ir to broko nesuprasciau.... i ka tureciau atkreipt demesi?
kai pirkau dar parduotuveje buvo profesionalus fotografas, pavardes tik nebezinau, tai jo nuomone irgi buvo, kad tai geras pasirinkimas. Ziuresim kaip bus, kai jau pasinaudosiu kuri laika, bet kai neturiu su kuo lyginti tai manau ir nesuprasciau kas gerai, o kas blogai. Laikas viska parodys manau  ax.gif

Dažniausiai problemos matomos plačiajame gale. Atsistok lygiagrečiai kokiai nors sienai atidaryk diafragmą iki f/2.8 ir nufotkink. Tada kompe žiūrėk, kad nuotrauka būtų tikrai ryški. Ypač atkreipk dėmesį kad kairė ir dešinė kadro pusės būtų vienodai ryškios. Labiausiai paplitęs defektas kai kuris nors šonas neryškus.

Kita problema -- nefokusuoja į begalybę. Vėl 16mm, f/2.8 ir sufokusuok į kokį nors toli esantį objektą, padaryk foto. Pažiūrėk ar ryšku.

Tą patį atlik su 50mm.
Atsakyti
Aciukas uz patarimus, butinai pabandysiu ax.gif
siaip kiek "zaidziau" su juo, man labai patiko, ir valdymo paprastumu ir nuotrauku kokybe, ir raiska. Na skirtuma tikrai matau lyginant su mano ir tai neprastu fudziuku blush2.gif

O dovanojamas Sigma objektyvas ar vertas demesio? 4u.gif

ir siaip kaip sis pentax, lyginant su Canon, Nicon ? blush2.gif

Lengva mane dabar ikalbeti buvo, nes tikrai, viska nuleme konsultanto ir to fotografo nuomones blush2.gif Labai viliuos juo gautas rezultatas manes nenuvils ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rudaakė: 23 gegužės 2008 - 17:50
QUOTE(Ingute @ 2008 05 11, 10:39)
Na už pusantro nepaimsi juk gero veidrodinio  4u.gif

Jei ką sudomintų, aš parduodu gerą veidrodinį fotoaparatą Canon EOS 350D su visiškai nauju objektyvu ax.gif Va CIA mirksiukas.gif Aparatas tvarkingas ir geras. Tiesiog mes pirkom naują objektyvą, ir ten kaip balastas buvo prikabintas kitas fotoaparatas, tai dabar turim du ir vieną pardavinėjam ax.gif O šiaip esam laaaabai juo patenkinti, nes nuotraukų kokybė super. Jei sudomins, parašykit į AŽ.
Atsakyti
Planuojam isgyti Canon Powershot S5 IS, naudosime kelionese ir siaip. Norime GEROS kokybes nuotrauku, taciau man kelia baime jo dydis.. Jo rankose dar nelaikiau, bet is foto atrodo gan nepatogus doh.gif Ryt eisiu i parduotuve ciupinet smile.gif Gal galit ka rekomenduoti truputi mazesnio, bet kad nuotraukos prilygtu s5? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudaakė @ 2008 05 23, 17:46)
O dovanojamas Sigma objektyvas ar vertas demesio?  4u.gif 

ir siaip kaip sis pentax, lyginant su Canon, Nicon ?  blush2.gif

Dovanotam arkliui į dantis nežiūrima. Aišku, kad už 1Lt tas objektyvas labai vertas dėmesio.

Pentax K200D geras fotoaparatas, vargu ar nusileidžia Canon ir Nikon pradinukų lygio fotoaparatams. Kai kuriais dalykais net ir lenkia: tabo ir fotoaparatas ir objektyvas yra apsaugoti nuo vandens ir dulkių, teoriškai gali drąsiai per lietų fotografuoti neslėpdama fotoaparato po skvernu. Praktiškai pati išbandysi smile.gif

QUOTE(Chansse @ 2008 05 25, 16:31)
Planuojam isgyti Canon Powershot S5 IS, naudosime kelionese ir siaip. Norime GEROS kokybes nuotrauku,  taciau man kelia baime jo dydis.. Jo rankose dar nelaikiau, bet is foto atrodo gan nepatogus doh.gif  Ryt eisiu i parduotuve ciupinet smile.gif Gal galit ka rekomenduoti truputi mazesnio, bet kad nuotraukos prilygtu s5? g.gif

Hmm, tai kad to Canon Powershot S5 IS nuotrauku kokybė toli gražu nėra tobula. Yra daugybė fotoaparatų, nuotraukų kokybe nenusileidžiančių ir lenkiančių tą S5. Tuo pačiu ir kompaktiškesnių.
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2008 05 26, 10:11)
Hmm, tai kad to Canon Powershot S5 IS nuotrauku kokybė toli gražu nėra tobula. Yra daugybė fotoaparatų, nuotraukų kokybe nenusileidžiančių ir lenkiančių tą S5. Tuo pačiu ir kompaktiškesnių.

Gal gali pakomentuot kokie tie fotoaparatai?ir patarti? bigsmile.gif
Busiu dekinga smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chansse: 27 gegužės 2008 - 11:43
Daug skaiciau ir galvojau... Gal galit patarti, kuri pirkt, ar Canon PowerShot A590, ar Canon PowerShot SX100
Siaip galiu isleisti iki 1000 litu... Gal dar koki geresni varianta galite pasiulyti? rolleyes.gif
Atsakyti
Aš nusipirkau FUJI FINEPIX F-100, kol kas esu labai labai patenkinta, turėjau prieš tai irgi senuką FUJI, bet dažnai gaudavosi nuotraukoj raudonos akys, nors ir buvo raudonų akių funkciją, bet su tuo tai jau padarius kokias 100 nuotraukų, beveik visos patalpoj, ir nei vienoj ner raudonų akių bigsmile.gif , esu teisiog nustebus.
Atsakyti