Sveiki, va ir aš prisiruošiau keisti aparatą, gal ką galit pasakyt apie - Panasonic DMC-FZ50?
QUOTE(MagnolijaB @ 2008 05 07, 12:27)
Sveiki, va ir aš prisiruošiau keisti aparatą, gal ką galit pasakyt apie - Panasonic DMC-FZ50?
Mano galva toks fotoaparatas yra nesusipratimas ir tiek:
- labai prasta nuotraukų kokybė;
- didelis;
- brangus.
Už tokius pinigus geriau veidrodinį nusipirkti. Bus tokio pat dydžio, o nuotraukų kokybė nepalyginamai geresnė.
Arba jei į kokybę daugmaž nusišvilpti, tai kirpti biudžetą perpus ir pirkti muilinę, kuri telpa į kišenę Nuotraukų kokybė nuo to tikrai nenukentės.
QUOTE(valkata @ 2008 05 07, 15:26)
- didelis;
- brangus.
Už tokius pinigus geriau veidrodinį nusipirkti. Bus tokio pat dydžio, o nuotraukų kokybė nepalyginamai geresnė.
Arba jei į kokybę daugmaž nusišvilpti, tai kirpti biudžetą perpus ir pirkti muilinę, kuri telpa į kišenę Nuotraukų kokybė nuo to tikrai nenukentės.
- didelis;
- brangus.
Ačiū
o nikon D80?
QUOTE(valkata @ 2008 05 07, 15:26)
- didelis;
- brangus.
- didelis;
- brangus.
Ačiū
Kiek aš suprantu, fotografijos kokybė priklauso ne tik nuo pikseliu skaiciaus, bet ir nuo optikos,mano manymu, ten optika to panasonic'o kur kas geresnė negu bet kokios muilinės. Ar jus manot bet kokios muilines optika = šio dmc FZ50 optikai? ar išvis optika nieko nereiškia? o ką reiškia veidrodinis? reiskia tai, kad ten keičiama optika ir, kad vaizdą matai ne ekrane LCD, o per vaizdo ieškiklį...
teko rankose laikyti nikon D80, tai man kaip mėgėjai, buitiniam naudojimuisi, šis fotikas pasorodė žalias miškas, suprantu, kad jo nėra ko lygint su panasonic'u, bet bet ieškau pakankamai kokybiško aparato ir pakankamai lengvo mėgėjo naudojimuisi ir su galimom rankinio nustatymo galimybėm
Gal galit pasiūlyt kitokių variantų?
Beja muiline turiu
QUOTE(MagnolijaB @ 2008 05 07, 14:18)
Ačiū
Kiek aš suprantu, fotografijos kokybė priklauso ne tik nuo pikseliu skaiciaus, bet ir nuo optikos,mano manymu, ten optika to panasonic'o kur kas geresnė negu bet kokios muilinės. Ar jus manot bet kokios muilines optika = šio dmc FZ50 optikai? ar išvis optika nieko nereiškia?
Kiek aš suprantu, fotografijos kokybė priklauso ne tik nuo pikseliu skaiciaus, bet ir nuo optikos,mano manymu, ten optika to panasonic'o kur kas geresnė negu bet kokios muilinės. Ar jus manot bet kokios muilines optika = šio dmc FZ50 optikai? ar išvis optika nieko nereiškia?
Optika reiškia tada, kai fotoaparate yra geras kokybiškas sensorius. Deja, pas dabartines muilines sensoriai tokie, kad optika, galima sakyti, nieko nebereiškia Paradoksalu, bet prieš 2-3 metus gamintų muiliniu nuotraukų kokybė geresnė, nei dabar gaminamų. Žmonės nori daugiau megapikselių, bet daugiau megapikselių muilinėse reiškia prastesnę kokybę.
o ką reiškia veidrodinis? reiskia tai, kad ten keičiama optika ir, kad vaizdą matai ne ekrane LCD, o per vaizdo ieškiklį...
teko rankose laikyti nikon D80, tai man kaip mėgėjai, buitiniam naudojimuisi, šis fotikas pasorodė žalias miškas, suprantu, kad jo nėra ko lygint su panasonic'u, bet bet ieškau pakankamai kokybiško aparato ir pakankamai lengvo mėgėjo naudojimuisi ir su galimom rankinio nustatymo galimybėm
Taip, veidrodiniai yra tie su keičiama optika. Jie, priešingai nei muilinės, kuo toliau, tuo labiau išgauna geresnę vaizdo kokybę, nes veidrodiniuose fotoaparatuose yra dideli kokybiški sensoriai.
Kiekvienas pradinio lygio veidrodinis turi ir automatinius režimus, skirtus "žaliam" fotografui. Mano 5 metų amžiaus giminaičiai sėkmingai pleškino su veidrodiniu, nustatytu ant automato
O kodėl tada norite pirkti antra muilinę? Kuo netenkina dabar turima? Bje, kokia ji?
QUOTE(valkata @ 2008 05 07, 16:39)
O kodėl tada norite pirkti antra muilinę? Kuo netenkina dabar turima? Bje, kokia ji?
turim casio EX-P700
nėra optinio vaizdo stabilizatoriaus...
ir šeip morališkai paseno...
Vistiek man kazko imponuoja tie Canon... O kaip Canon Powershot S3 IS?
QUOTE(MagnolijaB @ 2008 05 07, 15:48)
turim casio EX-P700
aš ir turiu casio tik kažkokį kitą modelį, tai irgi nelabai
O kaip toks variantas fotikas Cannon EOS 400D su objektyvu Canon Lense EF 28-105 4-5.6 USM?
QUOTE(Mona187 @ 2008 05 06, 22:41)
Na o man nuo didelio rinkimosi apsisuko galva, tai ir nustojau rinktis, nes nežinojau ko noriu, o tų fotoaparatų, kuriuos buvau nusižiūrėjusi, kainos pradėjo "kandžiotis", ir nusprendžiau, kad neverta kažkur belstis jų ieškoti... Kol galiausiai didžiam mano nustebimui ir džiaugsmui dovanų gavau fotoaparatą Canon PowerShot A560. Nors tai buvo ne tai, apie ką svajojau, bet, kaip sakoma, dovanotam arkliui į dantis nežiūrima, tai ir aš mokinsiuosi, instrukciją pasiėmus su juo daryti nuotraukas
Jau prasidėjo propblemos Komplekte 16MB atminties kortelė, į ją atseit, telpa tik 5 nuotraukos? Ar gali taip būti? O be atminties kortelės nors ir leidžia fotografuoti, bet po to visvien reikia įdėti kortelę norint jas peržiūrėti, ir ne visos nuotraukos išsisaugo. Ką daryti?
Ir, kiek supratau, pačiam fotoaparate, neskaitant atminties kortelės, atminties nėra, ar ne?
QUOTE(Mona187 @ 2008 05 09, 09:36)
Jau prasidėjo propblemos Komplekte 16MB atminties kortelė, į ją atseit, telpa tik 5 nuotraukos? Ar gali taip būti? O be atminties kortelės nors ir leidžia fotografuoti, bet po to visvien reikia įdėti kortelę norint jas peržiūrėti, ir ne visos nuotraukos išsisaugo. Ką daryti?
Ir, kiek supratau, pačiam fotoaparate, neskaitant atminties kortelės, atminties nėra, ar ne?
Nelabai suprantu problemos.... Visada su fotoaparatais komplektuojamos kortelės būna mažos talpos, kartais visai jokios kortelės nėra. Fotografuojant be kortelės nuotraukos niekur neišsaugomos. Šis fotoaparatas vidinės atminties neturi. Vienintelė išeitis, pirkt normalios talpos atminties kortelę.
QUOTE(Mona187 @ 2008 05 09, 09:36)
Kaip tai ką daryti? Julius jau parašė: nusipirkti 1 arba 2 GB talpos kortelę. Kainuos iki 50Lt.
Beje, tavęs laukia dar vienas siurprizas: reiks dar nusipirkti ir pakraunamas baterijas bei kroviklį, nes nespėsi paprastų kaitalioti Rekomenduoju neeksperimentuoti, o iškart pirkti Sanyo Eneloop. Nors į tavo fotoaparatą telpa 2 elementai, bet pirk 4 komplekte su krovikliu.