Įkraunama...
Įkraunama...

Skaitmeninis fotoaparatas - 5

zinok dalinai sutinku su tavimi biggrin.gif spirgu, spirgu..... bet tam jau kaupiuosi kuri laika, koki gera gera pusmeti smile.gif Tai tas NORIU ir yra labai didelis biggrin.gif

laiko nedaug turiu studijavimui, tikrai.... todel ir atejau cia, profesionalesniu nuomoniu paprasyt smile.gif
Ir kai pradejau dometis, jau si ta pradejau suprast, viskam sava pradzia, Fujiukas nera mano blogas, tik labai jau isivaziavau su juo AUTO fotografuot, na, gamtoje pagaudau ir pati nustatydama. Tik va sakau, triuksmas labai didelis buna patalpose, sakot papildoma blykste issprestu tai. O kazin ar yra papildoma blykste, kuri paskui tiktu ir kitam aparatui (minetam Canon) blush2.gif ? Na jei nekvailas klausimas visai lotuliukas.gif

Kaip bebutu, kai atbudo noras toliau mokintis, noriu ir aparatuko to gudresnio, tad pazadu toliau uoliai mokintis rolleyes.gif

o del to "ok", as irgi galvoju, kad kazkur nustatymuose yra, reikia traukt instrukcija, pastudijuot dar karta ja biggrin.gif

Jerguteliaus, pasikalbejus su daugiau ismananciais, visai zalia varna pasijauciau hihihi.gif
Atsakyti
Laba, kokia nuomonė apie fotoaparatą Nikon D40 + obj.Nikkor AF-S 3.5-5,6/ 18-55mm G II ? ax.gif noriu keisti savo "muilinę", pasiūla siaubingai didelė, pasiskaičiau apie šį, atrodo visai nieko. ką manot?
Atsakyti
QUOTE(Rudaakė @ 2008 04 30, 14:09)
O kazin ar yra papildoma blykste, kuri paskui tiktu ir kitam aparatui  (minetam Canon) blush2.gif  ?

Ne, netiktų.

Asmeniškai man tie Canon įžanginio lygio fotoaparatai ne prie širdies... Nepatogūs plastikiniai žaisliukai, nors nuotraukas daro geras smile.gif

Nueik į Vilbrą ir išbandyk ten įvairiu gamintojų fotoaparatus:
Canon 400D, 450D
Nikon D80
Olympus E-510
Pentax K100D, K200D, K10D
Sony a200, a300

Visų jų nuotraukų kokybė panaši (t.y. labai gera) bet valdymas, ergonomika labai skirtingi.

Nikon D40, D40x, D60 nesiūlau nes jiems ribotas objektyvų pasirinkimas.
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2008 04 30, 17:47)

Nikon D40, D40x, D60 nesiūlau nes jiems ribotas objektyvų pasirinkimas.

bet iš esmės, jei nesu profas, man turėtų pakakt tokio objektyvo?
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2008 04 30, 16:47)
Asmeniškai man tie Canon įžanginio lygio fotoaparatai ne prie širdies... Nepatogūs plastikiniai žaisliukai, nors nuotraukas daro geras smile.gif

Visų jų nuotraukų kokybė panaši (t.y. labai gera) bet valdymas, ergonomika labai skirtingi.

ko tai linkstu prie Canono as, gal vis tik 450D, paziuresiu salone dar ax.gif
O valdymas Canono sudetingas, ar prie legvesniu ? Nors, su kiekvienu aparatu susigyvent reikia.

sugedinta cia, pasiemiau instrukcija savo fudzi biggrin.gif teisybe, kai senai ja bevarciau, tai pasimirso kai kurie niuansai blush2.gif

Bet va vistiek, kiek bandziau statyt ivairias funkcijas, man kambary fotografuojant geresnes kokybes norisi 4u.gif Gal pas veidrodiniu vaizdo kokybe vis tik geresne? g.gif
Atsakyti
Teka> su D40/D40x/D60 veiks visi Nikono objektyvai, taciau autofokusas veiks tik AF-S ir AF-I serijos objektyvuose, nes jie turi vidinius fokusavimo varikliukus. Kitiems teks fokusuoti rankiniu budu. Ar AF-S ir AF-I pasirinkimas didelis ir ar tau ju pakaks - sito negaliu pasakyti, tuo labiau kad ir nesu 'nikonistas'. Siulau del to pasikonsultuoti specializuotoje fototechnikos parduotuveje. Tavo pasirinktas komplektas be abejo turetu buti virsesnis uz bet kuria muiline, taciau tai tik pradinis lygis, dslr potencialas tikrai didesnis [dedant kokybiskus objektyvus ir ivaldzius ji iki galo], todel is pat pradziu skirtumas nuo muilines gali ir nepasirodyti itin didelis - turek ta galvoje ir nenupulk panikuoti, kai tiek suplosi uz veidrodinuka.

Rudaake> niekas cia taves negedino, tiesiog pasiulem keliais kampais paziureti i tavo problema. Del to, kuri rinktis, paliksim sprest tau. Jau valkata pastebejo, kad Canon, Nikon, Pentax pasirenkami del gana subjektyviu veiksniu, nes jie visi sugeba 'daryti grazias nuotraukas'. Is esmes tas pats tinka ir Olympus su Sony, taciau jie retai sutinkami, objektyvu ir priedu jiems ne tiek gausu, del to daugelis nuo ju dar susilaiko. Taciau jei limpa prie rankos ir sirdies - kodel gi ne? Dabar kaip issiaiskint ar pades tau dslr patalpoje. Siulau savo Fuji pasirinkti diafragmos prioriteta, nustatyti diafragma ties f2,8, iso 200, isjungti blykste, pasisukineti ten, kur tu planuoji fotografuoti ir paziureti koki islaikyma aparatas siulo. Tada diafragma nustatyk ties 4,0 arba 5,6, iso 800 ir vel pasibandyk. Jei islaikymas gaunasi 1/60-1/100sec ribose - yra sansu, kad pavyks zmones uzfiksuoti be blykstes, taigi dslr duos dar gana netriuksminga ir kokybiska vaizda, tada jo pasirinkimas atrodo prasmingas. Jeigu 1/60sec pasiekti reikia f2,8 ir iso 1600 - yra rizika, kad vaiku tu vis tiek nesugaudysi, ir jau balansuosi ant ne itin kokybisko kadro ribos net ir su dslr.
Siaip as irgi labiau pripazistu naturalia sviesa, nes tada uzfiksuojama ir visa 'nuotaika', bet jeigu reikia fiksuoti daugiau-maziau eilinius susiejimus, kasdienybe ir t.t., tai dedu isorine blykste ir problemu nelieka.
Atsakyti
Gal galit paaiskint man, neismanelei? Ar veidrodiniai yra tik juostiniai, ar yra ir skaitmeniniai? Ir kuo veidrodinis geriau (zinau, kad greit sudirba tik)? Is anksto aciu uz atsakymus.
Atsakyti
taibent1> veidrodiniu yra ir skaitmeniniu, angliskas trumpinys DSLR. I panasius klausimus gali atsakyti Google. Bet pirmai pradziai cia trumpai isdestyta kuo skiriasi ir kuo geresni skaitmeniniai kompaktiniai ('muilines') ir skaitmeniniai veidrodiniai.
Atsakyti
Ka manot apie Canon PowerShot S2IS, apie Nikon Coolpix P5100?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taibent1: 02 gegužės 2008 - 10:48
Abieju profesionalesnes apzvalgas rasi cia. Jei trumpai, tai S2IS jau 'pagyvenes', o P5100 siaip nesublizgejo.
Atsakyti
QUOTE(mantioras @ 2008 05 05, 19:03)
Abieju profesionalesnes apzvalgas rasi cia. Jei trumpai, tai S2IS jau 'pagyvenes', o P5100 siaip nesublizgejo.

Aciu... Trumpai- drutai...
Atsakyti
Na o man nuo didelio rinkimosi apsisuko galva, tai ir nustojau rinktis, nes nežinojau ko noriu, o tų fotoaparatų, kuriuos buvau nusižiūrėjusi, kainos pradėjo "kandžiotis", ir nusprendžiau, kad neverta kažkur belstis jų ieškoti... Kol galiausiai didžiam mano nustebimui ir džiaugsmui dovanų gavau fotoaparatą thumbup.gif Canon PowerShot A560. Nors tai buvo ne tai, apie ką svajojau, bet, kaip sakoma, dovanotam arkliui į dantis nežiūrima, tai ir aš mokinsiuosi, instrukciją pasiėmus su juo daryti nuotraukas mirksiukas.gif
Atsakyti