Dazniausiai skalbiu rankomis su ukisku muilu,o skalbimo masinoje plaunu virsutinius rubus,striukytes ir tt,tai su paprastais skalbimo milteliais,kaip ir kitus seimos rubus.
Niekad nepirkau kažko spešil visi rūbai pas mane skalbiami vienodai...jokių bėdų dėl to nebuvo nei vienam vaikui
QUOTE(Aime @ 2011 10 06, 13:41)
Niekad nepirkau kažko spešil visi rūbai pas mane skalbiami vienodai...jokių bėdų dėl to nebuvo nei vienam vaikui
As taip pat. Tiksliau, pirmagimei iki 6men skalbiau atskirai, su neutraliais milteliais. Dabar kai turiu antra, nuo pirmos dienos visi rubai eina bendrai su bendrais milteliais. Is pradziu dar ziurejau, ar nepasirodys kokia reakcija, alergija. Kadangi viskas puiku, tai ir tesiu toliau
QUOTE(cacalialka @ 2008 01 19, 15:43)
sveikos mamytes
noreciau pasiteirauti kuo skalbiate savo leliuku drabuzelius.gydytoja kazkodel sake,kad net ir brangiausi milteliai nera gerai ir patare skalbti vaikisku muilu,kad nesukeltu vaikui alergijos.tai dabar ir vargstu skalbdama rankomis,bet mazius auga,drabuziu kruva dideja,o be to jie ziuriu ne taip gerai issiskalbia kaip su milteliais.tai gal sakau reiktu atsisakyti sios idejos?
ankstesnė tema
noreciau pasiteirauti kuo skalbiate savo leliuku drabuzelius.gydytoja kazkodel sake,kad net ir brangiausi milteliai nera gerai ir patare skalbti vaikisku muilu,kad nesukeltu vaikui alergijos.tai dabar ir vargstu skalbdama rankomis,bet mazius auga,drabuziu kruva dideja,o be to jie ziuriu ne taip gerai issiskalbia kaip su milteliais.tai gal sakau reiktu atsisakyti sios idejos?
ankstesnė tema
kiek pati domejausi, kaip tik rekomenduojama skalbti masina, nes niekas kitas taip gerai neisskalauja... o mano nuomone, kuo labiau maziuka saugosime ir stengsimes ekologiskai gyventi, tuo daugiau jis bus alergiskas veliau... pirmaji menesi naudojau neutral miltelius, kol bambute neuzgijo, o veliau perejome prie paprastu... na ir nieko blogo nenutiko
Aš skalbiu Neutral skystomis skalbimo priemonėmis
nuo pat pirmos dienos skalbiu su visais rubais kartu paprastais milteliais arba muilo riesutais ir viskas ok, ner cia ko prisigalvot jei nera butinybes ir problemu, o tas problemas mesusiskuriame pacios, noredamos vaikus augint steriliai. ai beje, labiausiai alergizuoja minkstikliai, kuo ju maziau tuo geriau, acta geriau naudot vietoj jo, naturaliau bus..
skystu neutral
Turiu Bobas skalbimo miltelius, bet girdejau priestaringu nuomoniu, kad naujagimiams ir kudikiams labiau tiktu skysto pavidalo skalbimo priemones nei milteliai, ar is tiesu?
QUOTE(Gabrieliaus mama @ 2011 10 13, 11:56)
kiek pati domejausi, kaip tik rekomenduojama skalbti masina, nes niekas kitas taip gerai neisskalauja... o mano nuomone, kuo labiau maziuka saugosime ir stengsimes ekologiskai gyventi, tuo daugiau jis bus alergiskas veliau... pirmaji menesi naudojau neutral miltelius, kol bambute neuzgijo, o veliau perejome prie paprastu... na ir nieko blogo nenutiko
jau masina, tai tikrai ne geriausia skalautoja ar bandet po jos skalavimu paskalauti rubelius, reikia dar maziausiai penkis kartus skalauti (be abejo dar priklauso koks audinys ar stipriai prisigeria skalbiklio...)
Iki metuku viska skalbiau tik rankom, veliau pradejau kai kuriuos virsutinius skalbti skalbimo masinoje, bet skalauti baigdavau pati...Dabar maziui jau 2,5m, bet nustojau skalauti rankomis vien todel, kad antras vaikiukas greit bus ir jau nebepajegiu
O alergijos pasireiskia ne visiems is karto...Mes visa bruda kaupiam ant saves ir kai organizmas jau nebepernes islis ivairiais pavidalais. Musu naudojamos chemijos poveikis gali pasireiksti nebutinai ant musu ar musu maziu, o ant musu maziu vaikiuku!! Ir as kiek galiu stengiuosi, kad mazius gautu kiek galima maziau musu PC siulomu ir reklamu brukamu dalyku...
Skalbiau ir tebeskalbiu vaikisku, ukisku muilu, neutral skysciu, bandziau Ringuvos drozles, muilo riesutus (na jie man nepasiteisino...)...
Papildyta:
QUOTE(Žaidėja @ 2011 10 13, 23:17)
Ir as naudoju Neutral skysta skalbikli
O iki kiek laiko siaip rekomenduojama vaiko drabuzius skalbti atskirai?
O iki kiek laiko siaip rekomenduojama vaiko drabuzius skalbti atskirai?
iki triju metuku rekomenduoja, kiek skaiciau
mes naudojame bobas miltelius
Nuo pat abiejų vaikelių gimimo skalbiu tomis pačiomis priemonėmis kaip ir visų kitų šeimos narių su Ariel, Persil ir tikrai nepirkau jokių spec. kudikiams miltelių