Naujagimio rūbelius, vystyklus ir patalynę skalbiau su Ringuva, vėliau perėjau prie muilo riešutų.
Gal kas iš mamyčių gali pasidalinti patirtim. Kaip ir minėjau , skalbiu ūkišku muilu (įtrinu dėmes ir t.t.), bet kaip panaikinti tą muilo kvapą poto ? Kiek žinau, kūdikiams visokių ten lašinti kvapniųjų aliejų nerekomenduojama (dėl alergijos).
QUOTE(bzykas @ 2011 04 27, 19:47)
Gal kas iš mamyčių gali pasidalinti patirtim. Kaip ir minėjau , skalbiu ūkišku muilu (įtrinu dėmes ir t.t.), bet kaip panaikinti tą muilo kvapą poto ? Kiek žinau, kūdikiams visokių ten lašinti kvapniųjų aliejų nerekomenduojama (dėl alergijos).
Ūkiškas muilas taigi šarmuotas, nesveika vaikui skalbti tokia priemone, sunkiau ir išsiskalauja. Pamėginkit, kad ir tą patį merliuką išskalbti išskalauti, išdžiovinti ir įdėti į vandenį, pamatysit kaip nuo medžiagos sklidna vandeniu muilo liekanos, baltos drumzlės.
QUOTE(donna bella @ 2011 04 29, 09:57)
Ūkiškas muilas taigi šarmuotas, nesveika vaikui skalbti tokia priemone, sunkiau ir išsiskalauja. Pamėginkit, kad ir tą patį merliuką išskalbti išskalauti, išdžiovinti ir įdėti į vandenį, pamatysit kaip nuo medžiagos sklidna vandeniu muilo liekanos, baltos drumzlės.
Nieko nebesuprantu , internete esu skaičiusi, kad ( ši ištrauka iš "sveikas žmogus" ) "Ūkinis muilas - geriausia vaikiškų drabužių ir patalynės skalbimo priemonė, nes jo sudėtis - riebalų rūgščių natrio druska. Jame nėra alergiją sukeliančių medžiagų ir cheminių priedų. " Dabar visai pasimečiau ir susimaišiau
QUOTE(Zuiketukas @ 2011 04 29, 22:24)
Tiek vaikučio, tiek savo drabužius skalbiu su muilo riešutais, labai geras dalykas
Pritariu As dar siek tiek sodos imaisau. Labiausiai patinka, kad nera jokio kvapo nuo ju. Pirmosiomis dienomis anyta skalbe sunelio drabuzius paprastais milteliais (nu neirodysi jai, kad naturali priemone geriau ), tai nuo vargsiuko skalbimo milteliu kvapas sklisdavo
QUOTE(Zuiketukas @ 2011 04 29, 20:24)
Tiek vaikučio, tiek savo drabužius skalbiu su muilo riešutais, labai geras dalykas
O aš su muilo riešutais taip užskalbiau drabužėlius, kad jau net virinant balti nebepasidaro Neišplauna tie riešutai dėmių ir apskritai, mano nuomone, ar su riešutais, ar tik tyru vandeniu skalbt- rezultatas tas pats
Vyresnės ir mažesnio skalbiu tik su neutral milteliais ir skysta priemone..
Su "Bobas"skalbdavau ilgai,veliau tik apatinius su jais skalbiau,nes jie liecias arciau kuno o virsutinius ar lauko rubelius su skystomis premones skyrti suaugusiems.Dabar perejome prie AMWAY,na nera kalbu koks rezultatas
priklauso nuo susitepimo lygio dar irgi. nes aš kai nesu dėl švaros didžiai pamišus,tai kartais dėmes tiesiog su tulžies muilu įtrinu pusvalandukui ir tada viską ant didelės temperatūros su papildomu skalavimu ir viskas.nieko net nepilu iš vis. skirtumo, patikėkit nieks nepastebi Viskas tik įpratimo reikalas
Mamytes, o i automatine skalbimo masina galima pilti istirpintas Ringuvos drozles? Ar geriau nerizikuoti?