QUOTE(dainux @ 2008 03 07, 19:29)
Atrodo labai gražiai, bet tikriausiai maistas labai aštus. Ar mūsų lietuviškam skoniui tinkamas, t.y. valgomas?
Iš tikrųjų tai visiškai nedaug patiekalų yra aitrūs iš prigimties, jie užsaštrinami jau vėliau, prieš valgant - ant kiekvieno stalo, ar tai būtų restoranas ar paprasta užeiga, yra mažiausiai du padažai - raudonasis ir žaliasis. Spalva priklauso nuo čili ankštinių pipirų rūšies. Tų rūšių - daugybė...
Vieni padažai aitresni, kiti ne tokie. Žiūrint, kai gaminama. Tą žalią padažą vadina GUAKAMOLE, vadinasi ten ir avokadų turi būti. Jei avokadų daug - skanu ir nelabai aitru. Bet kitur to avokado tik pavadinimas
ir aitrumas to padažo neišpasakytas...
Lietuviškam skrandžiui aitrumas tai ne toks baisus būtų (žinoma, apsirikus ar neapsižiūrėjus galima nudegti liežuvį...), kiek kiti meksikietiški maisto ypatumai
Pavyzdžiui, čia yra labai vertinama trečiarūšė mėsa, jei taip galima būtų pavadinti. Na, visi šitie žarnokai, kiaulių snukiai, visi vidaus organai ir pan. Iš tų trečiarūšių man artimiausias kiaulės liežuvis
O va kol pirmą iš žarnų pagamintą tako suvalgiau, tai daug vandens nutekėjo Meksikoje gyvenant
Dar tie žarnokai nevisai iškepę buvo
tai atsiminimai nekokie. Vėliau teko ragauti gerai keptų ir paskrudusių žarnų, sukapotų ir užbertų ant tortilijos - visai nieko. Taip pat valgau kiaulių galvų takus. Taip vadinami riebaluose išvirti kiaulių snukiai, žandai. Skonis tai kai pskonis, riebi kiauliena, tokie drebučiai. Kai į lėkštę pakliūna apšepusi šeriais žando dalis, tai apetitas bematant dingsta..
Taip pat populiari skrandžio sriuba, beje, kurios niekad nesu valgiusi. Tas didžiulis jaučio skrandis kaip šlapias rankšluostis sriuboj plaukioja
o turguose matau virtinės tokių daiktų priversta..
štai jums ir vaizdinė medžiaga argi nepanašu į frotinį rankšluostį
Kai meksikiečiai klausia, ar jau valgau takus - sakau žinoma, ypač kiaulių galvų ir žarnų, tai jie akis pastato
- sako, tu jau į trečią lygį perėjai
nes ir ne visi meksikiečiai tai valgo, kiti paprasčiausiai nepratę ar bjaurisi...
Dažniausiai valgau tokiose vietose, o takos atrodo taip (pirmos dvi nuotraukos mano, kitos 2 - iš interneto):
Tako nėra tako be smulkiai kapotų svogūnų ir tų žolių, silantrais vadinamų, kurių lietuvišką pavadinima visada pamirštu
Beje, tos žolės turbūt retai plaunamis yra, todėl daugeliu atveju pasigavus virškinamojo trakto parazitų, reikia kaltinti tik save, valgius takus su smulkintom žolėm kažkur gatvėje...
Tikiuosi neatsibodau tiek išsiplėtusi