daividija, cia ta tesla pirkai LT ? ar ji tokia laaabi plonyte, manai iseitu iskepti ish jos ta turkiska deserta pchalva?
Papildyta:
uoi, baklava (durnas pavadinimas, vis neismokstu )
QUOTE(jurvite @ 2008 04 02, 17:47)
Tam, kad citrina išsispaustų geriau, galima nebūtinai ją kišti į mikrobangę. Aš ją tiesiog gerai pavolioju ant stalo paviršiaus. Taip apmaigyta, išridenta tada jau kuo puikiausiai spaudžiasi
As anksciau irgi taip darydavau, bet dabar pasinaudoju mikrobange. Dar daugiau issispaudzia.
QUOTE(soske @ 2008 04 02, 19:16)
daividija, cia ta tesla pirkai LT ? ar ji tokia laaabi plonyte, manai iseitu iskepti ish jos ta turkiska deserta pchalva?
Papildyta:
uoi, baklava (durnas pavadinimas, vis neismokstu )
Papildyta:
uoi, baklava (durnas pavadinimas, vis neismokstu )
ne,as ne LT gyvenu,tesla tokia labai plonyte,ir jos ir kepama baklava,bet gal ir Lietuvoj jos turetu but,net nezinau,senokai bebuvau
QUOTE(daividija @ 2008 04 02, 21:27)
Tuoj viska parodysiu,nes kaip tik siandien is likusios teslos dariau "strudeli".
reikia pokelio tos teslos,ir bet kokiu vaisiu,as dejau viena obuoli,viena kriause,saujele nuo kuciu uzsilikusiu spanguoliu (galima deti razinu,riestutu),trupucio sviesto,aptepti lapus,trupucio cukraus ir cinamono.
.lapus sudeti po du,truputi viena ant kito ir aptepti tirpintu sviestu,taip sudeti visus lapelius,ju gaunasi gal 5-6 eiles,ant virsutinio,aptepus sviestu paskleisti vaisius,apibarstyti cukrumi ir cinamonu ir uzlenkus krastelius,kad neisbyretu idaras,susukti vyniotini,ji aptepti sviestu ir deti i karsta orkaite 170tem,kepti 40-45min,as is pradziu kepiau uzdengus folija,tes tesla greitai skrunda,po 20min,folija nuemiau ir kepiau kol graziia apskrudo
.Neriebus vyniotinis,valgem su jogurtu,galima su ledais ar plakta grietinele
P.S.kol tepsite sviestu lapus,kitus reikia uzdengti dregnu virtuviniu ranksluostuku,nes tesla greita dziusta.
reikia pokelio tos teslos,ir bet kokiu vaisiu,as dejau viena obuoli,viena kriause,saujele nuo kuciu uzsilikusiu spanguoliu (galima deti razinu,riestutu),trupucio sviesto,aptepti lapus,trupucio cukraus ir cinamono.
.lapus sudeti po du,truputi viena ant kito ir aptepti tirpintu sviestu,taip sudeti visus lapelius,ju gaunasi gal 5-6 eiles,ant virsutinio,aptepus sviestu paskleisti vaisius,apibarstyti cukrumi ir cinamonu ir uzlenkus krastelius,kad neisbyretu idaras,susukti vyniotini,ji aptepti sviestu ir deti i karsta orkaite 170tem,kepti 40-45min,as is pradziu kepiau uzdengus folija,tes tesla greitai skrunda,po 20min,folija nuemiau ir kepiau kol graziia apskrudo
.Neriebus vyniotinis,valgem su jogurtu,galima su ledais ar plakta grietinele
P.S.kol tepsite sviestu lapus,kitus reikia uzdengti dregnu virtuviniu ranksluostuku,nes tesla greita dziusta.
uz isamu pasakojima,dabar jau tikrai zinosiu kur ziureti ir ko ieskoti dar karteli aciu
QUOTE(kutvela @ 2008 04 02, 19:33)
bet ji panaši į tą apie kurią kalbėjau
tai gal tokia pati,ji nebutinai buna dezutese,gali buti tik i celofana ivyniota
QUOTE(daividija @ 2008 04 02, 21:27)
Tuoj viska parodysiu,nes kaip tik siandien is likusios teslos dariau "strudeli".
reikia pokelio tos teslos,ir bet kokiu vaisiu,as dejau viena obuoli,viena kriause,saujele nuo kuciu uzsilikusiu spanguoliu (galima deti razinu,riestutu),trupucio sviesto,aptepti lapus,trupucio cukraus ir cinamono.
.lapus sudeti po du,truputi viena ant kito ir aptepti tirpintu sviestu,taip sudeti visus lapelius,ju gaunasi gal 5-6 eiles,ant virsutinio,aptepus sviestu paskleisti vaisius,apibarstyti cukrumi ir cinamonu ir uzlenkus krastelius,kad neisbyretu idaras,susukti vyniotini,ji aptepti sviestu ir deti i karsta orkaite 170tem,kepti 40-45min,as is pradziu kepiau uzdengus folija,tes tesla greitai skrunda,po 20min,folija nuemiau ir kepiau kol graziia apskrudo
.Neriebus vyniotinis,valgem su jogurtu,galima su ledais ar plakta grietinele
P.S.kol tepsite sviestu lapus,kitus reikia uzdengti dregnu virtuviniu ranksluostuku,nes tesla greita dziusta.
reikia pokelio tos teslos,ir bet kokiu vaisiu,as dejau viena obuoli,viena kriause,saujele nuo kuciu uzsilikusiu spanguoliu (galima deti razinu,riestutu),trupucio sviesto,aptepti lapus,trupucio cukraus ir cinamono.
.lapus sudeti po du,truputi viena ant kito ir aptepti tirpintu sviestu,taip sudeti visus lapelius,ju gaunasi gal 5-6 eiles,ant virsutinio,aptepus sviestu paskleisti vaisius,apibarstyti cukrumi ir cinamonu ir uzlenkus krastelius,kad neisbyretu idaras,susukti vyniotini,ji aptepti sviestu ir deti i karsta orkaite 170tem,kepti 40-45min,as is pradziu kepiau uzdengus folija,tes tesla greitai skrunda,po 20min,folija nuemiau ir kepiau kol graziia apskrudo
.Neriebus vyniotinis,valgem su jogurtu,galima su ledais ar plakta grietinele
P.S.kol tepsite sviestu lapus,kitus reikia uzdengti dregnu virtuviniu ranksluostuku,nes tesla greita dziusta.
oj pasiseke tavo seimynai kad mama tokia kulinare turi desertas tai atrodo pasakiskai
Kepiau siandien obuoliu pyraga, turbut nelyginama su jusu saldumynais, bet man kaip pradedanciai virtuvej tai niam niam
Tik nuotraukos kazkodel neiseina ikelt
Tik nuotraukos kazkodel neiseina ikelt
dariau sokoladini vyniotini labai aciu uz receptuka!!! visiem labai labai patiko ausys lapsejo kaip valge.
QUOTE(justina_r @ 2008 04 01, 13:41)
as ir ne lietuvoj esu gal as cia norvegijoje rasiu cia jos saldymo kamerose ieskoti?
Norvegijoj tokia tesla pirkdavau uzsienieciu darzoviu parduotuvelese (kinieciu, turku ir pan) prie saldytu produktu. ta pati tesla, kur skirta "spring-rolls" arba vår-ruller pas juos, pamirsau, kaip tiksliai rasosi LT jos nemaciau, bet paskutiniu metu ir neieskojau.