siaubas kiek skanybiu prisiziurejau dabar taip uzsimaniau ka nors saldaus ir skanaus
Citrininis pyragas
3 stiklinės miltų
1,5 stiklinės cukraus
1,5 stiklinės pieno
2 kiaušiniai
šaukštas kep. miltelių
pakelis vanilinio cukraus
175g lydyto sviesto
truputį druskos
keletas šaukštų kokoso drožlių (nebūtina)
2 citrinų sultys
truputį nutarkuotos citrinos žievelės
visus produktus sumaišyti (kas nori, gali paeksperimentuoti, kokia tvarka geriausia - aš visada dedu bet kaip, kiaušinių baltymų atskirai niekada neplaku ir visada viskas gaunas labai skanu). tešlą supilti į sviestu išteptą skardą. kepti 175 laipsnių temp. apie 30-40 min.
kad pyragas būtų sultingesnis, į galą aš jį apipilu dar puse stiklinės citrinų sulčių ir pabarstau cukraus pudra. tada dar įdedu 5 min į orkaitę.
Papildyta:
kaip gaila aš kažkaip niekad receptų jokių nesilaikau, visada eksperimentuoju, bet dar niekad niekad blogai nesigavo.
3 stiklinės miltų
1,5 stiklinės cukraus
1,5 stiklinės pieno
2 kiaušiniai
šaukštas kep. miltelių
pakelis vanilinio cukraus
175g lydyto sviesto
truputį druskos
keletas šaukštų kokoso drožlių (nebūtina)
2 citrinų sultys
truputį nutarkuotos citrinos žievelės
visus produktus sumaišyti (kas nori, gali paeksperimentuoti, kokia tvarka geriausia - aš visada dedu bet kaip, kiaušinių baltymų atskirai niekada neplaku ir visada viskas gaunas labai skanu). tešlą supilti į sviestu išteptą skardą. kepti 175 laipsnių temp. apie 30-40 min.
kad pyragas būtų sultingesnis, į galą aš jį apipilu dar puse stiklinės citrinų sulčių ir pabarstau cukraus pudra. tada dar įdedu 5 min į orkaitę.
Papildyta:
QUOTE(Oksanik @ 2008 03 27, 15:06)
Ka tik iskepiau, bet paragavus toks ataskonis Jauciu kazko perdaug idejau
Teks ismest, nes abejoju ar vyras valgys
Teks ismest, nes abejoju ar vyras valgys
kaip gaila aš kažkaip niekad receptų jokių nesilaikau, visada eksperimentuoju, bet dar niekad niekad blogai nesigavo.
Daividija dekoju tau labai uz sokoladinio vyniotinio recepta Tirpsta burnoj jis...skanumelis.Dar tokio skanaus nebuvau ragavus o dabar turiu ant stalo
Mano vyniotinis:
Mano vyniotinis:
QUOTE(aguonele @ 2008 03 28, 11:38)
Daividija dekoju tau labai uz sokoladinio vyniotinio recepta Tirpsta burnoj jis...skanumelis.Dar tokio skanaus nebuvau ragavus o dabar turiu ant stalo
Mano vyniotinis:
Mano vyniotinis:
Dziaugiuosi,kad patiko,man jis irgi labai skanus buvo,prarijom greit
QUOTE(daividija @ 2008 03 24, 13:49)
Sokoladinis vyniotinis sokolado megejams!!!
300g juodo sokolado,
6 kiausiniai,
175g cukraus,
kremui:
250g mascarpones surio,
4 v.s."Nutelos"
2v.s.brendzio.
Ikaitinti orkaite 180 tem.Skardav istepti riebalais ir iskloti sviestiniu popieriumi.175g sokolado istirpinti karsto vandens voneleje.Kiausiniu trynius ir cukru isplakti iki baltumo,sudeti istirpinta sokolada.Isplakti baltymus iki standumo.Is leto supilti i kiausiniu-sokolado mase iratsargiai ismaisyti metaliniu saukstu.tesla paskleisti i skarda ir kepti 20-25min.10 min atsaldyti,po to uzdengti dregnu virtuviniu ranksluosciu.Palikti maziausiai dviem valandom.
Kremui isplakti nutela su mascarpones suriu iki purumo,is leto supilti brendi.vyniotini atsargiai isversti ant sviestinio popieriaus.Aptepti puse kremo,atsargiai suvynioti,prilaikant uz poieriaus,nebijoti,jei vyniotinis kiek itruks.Aptepti likusiu kremu ir papuosti sokoladu.Is likusio sokolado pagaminti pauosimus.
P.S.tikrai skanus sokoladinis vyniotinis.As i krema dar dejau kepintu kapotu migdolu,vietoj brendzio pyliau romo
300g juodo sokolado,
6 kiausiniai,
175g cukraus,
kremui:
250g mascarpones surio,
4 v.s."Nutelos"
2v.s.brendzio.
Ikaitinti orkaite 180 tem.Skardav istepti riebalais ir iskloti sviestiniu popieriumi.175g sokolado istirpinti karsto vandens voneleje.Kiausiniu trynius ir cukru isplakti iki baltumo,sudeti istirpinta sokolada.Isplakti baltymus iki standumo.Is leto supilti i kiausiniu-sokolado mase iratsargiai ismaisyti metaliniu saukstu.tesla paskleisti i skarda ir kepti 20-25min.10 min atsaldyti,po to uzdengti dregnu virtuviniu ranksluosciu.Palikti maziausiai dviem valandom.
Kremui isplakti nutela su mascarpones suriu iki purumo,is leto supilti brendi.vyniotini atsargiai isversti ant sviestinio popieriaus.Aptepti puse kremo,atsargiai suvynioti,prilaikant uz poieriaus,nebijoti,jei vyniotinis kiek itruks.Aptepti likusiu kremu ir papuosti sokoladu.Is likusio sokolado pagaminti pauosimus.
P.S.tikrai skanus sokoladinis vyniotinis.As i krema dar dejau kepintu kapotu migdolu,vietoj brendzio pyliau romo
norejau ir as paklausti del to viniotinio,o jei vietoj mascarpones surio deti kremine varske? nesat bande kaip gaunas?
QUOTE(*irma* @ 2008 03 28, 13:08)
norejau ir as paklausti del to viniotinio,o jei vietoj mascarpones surio deti kremine varske? nesat bande kaip gaunas?
kaip xxxita,jau rase,bus skanu,as darau su varske idara plikytiems pyrageliams,tik dar sviesto dedu,tikrai skanu
QUOTE(daividija @ 2008 03 22, 21:01)
Ryziu dribsniu krepseliai
Jums reikes:Ryziu dribsniu(cia tie sausi ryziu pusryciai),sokolado.Sokolada istirpinti ir uzpilti dribsnius,ismaisyti,sudeti i keksiuku formeles,papuosti.
Jums reikes:Ryziu dribsniu(cia tie sausi ryziu pusryciai),sokolado.Sokolada istirpinti ir uzpilti dribsnius,ismaisyti,sudeti i keksiuku formeles,papuosti.
Labai sudomino sitas receptukas, tik va idomu, kokie cia tie ryziu dribsniai? As siandien radau ir nusipirkau tik sokoladiniu. Tai cia sitie ir turi but ar yra ir kazkokiu baltu?
Skruzdelynas keptas velykoms.
Aš kepiau iš šešiu kiaušiniu,kiaušinius išplaki dedi miltu kad neliptu tešla prie ranku,kocioji plonai supjausciau juostelem ir kepiau ikaitintam aliejuj,kai iškepiau aliejuj tada ipilu i puoda dirbtinio medaus ir truputi vandens uzverdu medu ir dedu kiekviena juostele i medu ir lipinu skruzdelyna.Skanaus.
Aš kepiau iš šešiu kiaušiniu,kiaušinius išplaki dedi miltu kad neliptu tešla prie ranku,kocioji plonai supjausciau juostelem ir kepiau ikaitintam aliejuj,kai iškepiau aliejuj tada ipilu i puoda dirbtinio medaus ir truputi vandens uzverdu medu ir dedu kiekviena juostele i medu ir lipinu skruzdelyna.Skanaus.
QUOTE(Mille @ 2008 03 23, 21:23)
Primirštas kukurūzų skanėstas
Truputyje sviesto ištirpinau irisus (naudojau kis-kis), sudėjau kukurūzus.
Vyras suformavo kamuolį
Truputyje sviesto ištirpinau irisus (naudojau kis-kis), sudėjau kukurūzus.
Vyras suformavo kamuolį
QUOTE(daividija @ 2008 03 24, 12:49)
[b]Sokoladinis vyniotinis sokolado megejams!!![/
o kaip papuosima darei?
Varskinis tinginys bei malkos po sniegu vis zadu pasigaminti
QUOTE(dangiuk @ 2008 03 25, 11:15)
Skruzdėlynas: kiek dėsite kiaušinių, tiek reikia ir saujų miltų, šaukštelis kepimo miltelių. Užminkyti tokią minkštoką tešlą, iškočioti plonai plonai - kad matytųsi stalviršio raštas, tada pjaustyti rombais, virti aliejuje, ataušusius dėlioti lėkštėje, klijuoti arba sirupu (0,5 kg cukraus, šaukštas medaus, stiklinė vandens), arba glaistu (2 baltymai, 0,5 kg cukraus pudros).
o cia mano
QUOTE(SUNO @ 2008 03 28, 16:32)
Skruzdelynas keptas velykoms.
Aš kepiau iš šešiu kiaušiniu,kiaušinius išplaki dedi miltu kad neliptu tešla prie ranku,kocioji plonai supjausciau juostelem ir kepiau ikaitintam aliejuj,kai iškepiau aliejuj tada ipilu i puoda dirbtinio medaus ir truputi vandens uzverdu medu ir dedu kiekviena juostele i medu ir lipinu skruzdelyna.Skanaus.
Aš kepiau iš šešiu kiaušiniu,kiaušinius išplaki dedi miltu kad neliptu tešla prie ranku,kocioji plonai supjausciau juostelem ir kepiau ikaitintam aliejuj,kai iškepiau aliejuj tada ipilu i puoda dirbtinio medaus ir truputi vandens uzverdu medu ir dedu kiekviena juostele i medu ir lipinu skruzdelyna.Skanaus.
labai graziai susiraites skruzdelynas