Savaitgalį darytos spurgos Gavos labai skanios :
QUOTE(Vitulka @ 2008 01 27, 00:02)
kaip atrodo, taip ir gavosi :
Lekiu ir as gaminti kaip tik visko turiu
O kur spurgu receptelis, labai skaniai atrodo
O kur spurgu receptelis, labai skaniai atrodo
QUOTE(Mille @ 2008 01 22, 19:03)
Kad neliptų prie rankų ir kočiotųsi. emoku apsakyt konsistencijos...
as irgi miltu dejau tiek kad nebeliptu prie ranku ir kociotusi
Papildyta:
QUOTE(innguta @ 2008 01 18, 12:45)
Trupiniuotis
Jums reiks:
3 kiausiniu
200 g grietines
200 g sviesto
miltu
indelio kondensuoto pieno
is kiausiniu, miltu, grietines ir sviesto padagaminame tesla. tesla padalijame i gabaliukus, kuriuos butu patogu tarkuot ir idedame i kamera kad susaltu. susalus, tarkuojame ant skardos isteptos sviestu ir kepame orkaiteje (180 laipsniu) apie 10-12 min, kol pasidarys kieti trupinukai. visa tesla iskepu per kokias 10 skardu. kadangi kepu is karto dvi skardas, tai visos teslos kepimas trunka mazdaug valanda. tuo paciu metu i puodeli su vandeniu istatome kondensuoto pieno indeli ir verdame apie valanda.
iskepus viska sumaisome su kondensuotu pienu, dedame i forma ir i saldytuva.
skanaus
eisiu bandyti daryti, tikiuosi iseis :
QUOTE(innguta @ 2008 01 14, 11:50)
labai skanus tortas, vargo gaminant jokio, bet skonis pasakiskas
(mano vyras mano iskeptu saldumynu nevalgo, o sita torta jau 4 karta gaminau pagal jo prasyma)
innguta, didelis dekui uz toki nuostabu torto recepta
QUOTE(mama bum @ 2008 01 27, 10:40)
Lekiu ir as gaminti kaip tik visko turiu
O kur spurgu receptelis, labai skaniai atrodo
O kur spurgu receptelis, labai skaniai atrodo
Spurgos (receptas iš spurgų temos, bea'os)
2 pak. varškės
2 a. š. vanilinio cukraus
3 - 4 šaukštai cukraus (nors galėjo būt ir saldesnės)
3 - 4 kiaušiniai (aš dėjau 3, nes dideli buvo)
7 - 8 šaukštai miltų (dėjau daugiau, kol tešla ne taip kibo ant pirštų)
1 šaukštas degtinės (aš pyliau spiritą)
1 arb. šaukštelis sodos (nugesintos)
Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti vanilinį cukrų, varškę, miltus, nugesintą sodą. Išminkyt (išmaišyt). Viską padarius pilti degtinę, kad spurgos neprisigertų aliejaus.
Nedaryt didelių, nes vidus neiškeps. Ir kepdavos jos pučias
QUOTE(Mama_Tania @ 2008 01 27, 12:59)
labai skanus tortas, vargo gaminant jokio, bet skonis pasakiskas
(mano vyras mano iskeptu saldumynu nevalgo, o sita torta jau 4 karta gaminau pagal jo prasyma)
innguta, didelis dekui uz toki nuostabu torto recepta
(mano vyras mano iskeptu saldumynu nevalgo, o sita torta jau 4 karta gaminau pagal jo prasyma)
innguta, didelis dekui uz toki nuostabu torto recepta
Mama Tania, o tu ji darai su pirktiniais paplociais, ar darai kokius?
Kazkur internete buvau radus stai toki riesutu pyraga.Skonis tikrai labai idomus.
Tešlai:
350 g miltų,
400 g cukraus,
250 g atšaldyto sviesto arba margarino,
1 kiaušinis,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
300 g graikiškų riešutų,
100 g grietinėlės,
3 šaukštai medaus,
1 kiaušinio trynys,
1 šaukštas pieno arba grietinėlės.
Miltus suberiame į didelį platų dubenį ir sudedame gabaliukais sukapotą sviestą. Ant viršaus suberiame 200 g cukraus, žiupsnelį druskos, į vidurį įmušame kiaušinį. Viską kapojame dideliu plačiu peiliu, paskui greitai rankomis suminkome kietą trapią tešlą.
Tešlą suvyniojame į plėvelę ir maždaug 1 valandai padedame šaltai.
Sukapojame riešutus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies iki gelsvumo apgruzdiname cukrų, suberiame susmulkintus riešutus ir dar truputį pakepiname. Tada supilame grietinėlę ir medų ir mišinį užviriname.
Masei užvirus keptuvę greitai nukeliame nuo ugnies ir mišinį ataušiname.
Orkaitę įkaitiname iki 200° C. Kepimo skardą ištepame riebalais arba išklojame folija.
Ant plonai miltais pabarstytos lentos iškočiojame 3-4 mm storio trapios tešlos lakštą, iš kurio išpjauname 30 cm skersmens skritulį. Juo išklojame paruoštą kepimo skardą.
Ant tešlos skritulio iškrečiame riešutų mišinį, išlyginame ir užlankstome prasikišusius kraštus.
Iš likusios tešlos išpjaunamas tokio pat dydžio skritulys ir juo užklojamas įdaras. Lakštų kraštus gerai prispaudžiame, o iš tešlos likučių išpjaustome įvairias figūrėles mėnuliukus, žvaigždutes ir jas išdėliojame ant viršaus.
Išplakame kiaušinio trynį su 1 šaukštu grietinėlės arba pieno. Mišiniu ištepame pyrago viršų.
Pyragą įšauname į karštą orkaitę ir kepame maždaug 40 min. Iškepęs ir ataušintas pyragas gerai suvyniojamas ir laikomas kelias dienas, kol įgauną tikrąjį savo skonį.
Skanaus!
QUOTE(pembroksiuke @ 2008 01 27, 18:26)
Mama Tania, o tu ji darai su pirktiniais paplociais, ar darai kokius?
2 kartus su pirktiniais (neturejau laiko kepti), o 2 kartus is Sonatinos temos pagal "Tortas su braskemis" recepta
QUOTE(Vitulka @ 2008 01 27, 13:12)
Spurgos (receptas iš spurgų temos, bea'os)
2 pak. varškės
2 a. š. vanilinio cukraus
3 - 4 šaukštai cukraus (nors galėjo būt ir saldesnės)
3 - 4 kiaušiniai (aš dėjau 3, nes dideli buvo)
7 - 8 šaukštai miltų (dėjau daugiau, kol tešla ne taip kibo ant pirštų)
1 šaukštas degtinės (aš pyliau spiritą)
1 arb. šaukštelis sodos (nugesintos)
Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti vanilinį cukrų, varškę, miltus, nugesintą sodą. Išminkyt (išmaišyt). Viską padarius pilti degtinę, kad spurgos neprisigertų aliejaus.
Nedaryt didelių, nes vidus neiškeps. Ir kepdavos jos pučias
2 pak. varškės
2 a. š. vanilinio cukraus
3 - 4 šaukštai cukraus (nors galėjo būt ir saldesnės)
3 - 4 kiaušiniai (aš dėjau 3, nes dideli buvo)
7 - 8 šaukštai miltų (dėjau daugiau, kol tešla ne taip kibo ant pirštų)
1 šaukštas degtinės (aš pyliau spiritą)
1 arb. šaukštelis sodos (nugesintos)
Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti vanilinį cukrų, varškę, miltus, nugesintą sodą. Išminkyt (išmaišyt). Viską padarius pilti degtinę, kad spurgos neprisigertų aliejaus.
Nedaryt didelių, nes vidus neiškeps. Ir kepdavos jos pučias
Vitulka niu spurgyciu grozis , niam niam........
reiks pabandyt issikept
o idomu vietoj sodos jei ideciau kepimo milteliu ir kiek tada det?
QUOTE(kedute @ 2008 01 28, 20:20)
Vitulka niu spurgyciu grozis , niam niam........
reiks pabandyt issikept
o idomu vietoj sodos jei ideciau kepimo milteliu ir kiek tada det?
reiks pabandyt issikept
o idomu vietoj sodos jei ideciau kepimo milteliu ir kiek tada det?
kepimo miltelių pakelis yra 1kg miltų, tai gal reiktų 1 šaukštelio ar 2
QUOTE(Mama_Tania @ 2008 01 27, 11:59)
labai skanus tortas, vargo gaminant jokio, bet skonis pasakiskas
(mano vyras mano iskeptu saldumynu nevalgo, o sita torta jau 4 karta gaminau pagal jo prasyma)
innguta, didelis dekui uz toki nuostabu torto recepta
(mano vyras mano iskeptu saldumynu nevalgo, o sita torta jau 4 karta gaminau pagal jo prasyma)
innguta, didelis dekui uz toki nuostabu torto recepta
smagu kad patiko, sitas tortas ir mano vyro pats paciausias nors man atrodo kad ir kitu sedevru moku