QUOTE(Alacka @ 2008 03 10, 18:42)
Aš darau labai panašiai, bet ne visai taip, įdėsiu mamos rašytą receptuką
man labai mielai parašyta, tai aš ir neperrašysiu
1.Nedideliame puode pasildyti 5 dl piena ir 1,5 dl cukraus(ji reikia pamaisyti,kad istirptu). 37temp. Mieles sutrupinti ir uzpilti trupuciu jau pasildytu pienu.Kitame puode istirpinti sviesta arba margarina,ir supilti i viena bendra mase. Po to paimti jau didesni dubeneli, kuriame kelsis bandeliu tesla,supilti apie 8 dl miltu, uzpilti pienu ir kt. ingrid., kurie yra piene, ismaisyti, apibarstyti miltais ir leisti pakilti uzdengus ranksluostuku apie puse valandos. Kai tesla pakils, isminkyti ja labai gerai vis sudedant likusius miltus( iki atsiranda tesloje oro burbuliukai).Vel pakildinti 0.5val,o veliau kocioti i pailga forma,aptepti kamb. temp. sviestu, pabarstyti gerai cukrumi, cinamonu arba vaniliniu cukrumi, suvynioti i ritini, supjaustyti apie 2 cm juostelemis, deti i formeles, neturint ju, deti ant sviestinio popieriaus, aptepti isplaktu kiausiniu, uzbarstyti perliniu cukrumi, pasauti i jau ikaitinta 225-250, karstumo orkaite, ir kepti apie 10-12 min, kol graziai apkeps, isemus apibarstyti cukraus pudra, kol atves apdengti "graziu" lininiu ranksluostuku,issivirti arbatos arba kavos, galima valgyti ir su pienu arba sultimis. Turetu iseiti apie 35-40 bandeliu.
O gavosi taip
Aš neturėjau perlinio cukraus, tai cukraus pudra apibarsčiau.
Ir dar, nelabai galima dėti bandutes su popieriuku viena ant kitos, bet aš sudėjau