O spurgu grazumas,net seile ištyso kaip skanu.
QUOTE(grange @ 2008 03 07, 17:06)
Ačiū už receptą su kisielium, kadangi turėjau staigių ir nenumatytų svečių, tai iš turimų produktų tiko labai, tik mano gavos rūžavas, nes kisielius tai spanguolių
nera uz ka i sveikata.Sake, kad ruzavas iseina, jei spanguoliu kisieliu dedi.O tu spanguoliu skonio jautesi, ar tik spalva?
QUOTE(Virdzinija @ 2008 02 23, 03:06)
Dedu nuotrauką mano skaniausio kada nors valgyto pyrago... buvo iš sveikuolių parduotuvės, lengvutis, su riešutais, gal kokia profesionali akis galėtų identifikuoti kaip jis pagamintas?
ta balta puta tai bus kiausiniu baltymai plakti mano uosviene taip daro tai man nelabai
o jau spurgos kokios skanios uzsisnorejau ir as
SVIEKOS VISOS PERZIUREJAU JUSU RECEPTUS NET SEILE ISTYSO TAD NUTARIAU IR AS IDET, MANISKIAI PAPRASTI,BET GAL KAM IR PATIKS VAFLIUS AS KEPU TAP: 5 KIAUSINIAI,2 STIKLINES MILTU,1.5 STIKLINES CUKRAUS,1 POK.VANILINO,IS RIEBALU DEDU ALIEJU TAI BUTU 0.5-1 STIKLINE MAISANT TESLA REIK ZIURET JOS RIEBUMA,IR ZINOMA SKIEDZIU TESLA PAPRASTU VANDENIU,PATI TASLA GAUNASI KAIP LIETINIU BLYNU,O VAFLIAI GAUNASI KIETI TRASKUS KAS EME RECEPTA DAR NESISKUNDE PABANDYKIT GAL IR JUM PATIKS. O PYRAGUS VADINAMUS KEKSUS KEPU IRGI VAT KAIP :5-6 KIASINIAI, 1.5-2 STIKLINES MILTU, 1 POK. VANILINO,1.5-2 POK. KEPIMO MILTELIU VISKAS PRIKLAUSO NUO TO KIEK MILTU,0.5 STIKLINES ALIEJAUS BET VEL REIK ZIURET TESLOS RIEBUMA TURI BLIZGET TRUPUTI,TESLA GAUNASI TIRSTOKA BET SAUKTU KABINT GALIMA,GALIMA IDET RAZINU, RIESUTU,KAS MEGSTA SAULEGRAZU,GAUNASI SKANUS PURUS, IDET NAUTRAUKU VIS DAR NEMOKU GAL ATEITI PAVYKS MAT SIAM REIKALUI DAR ESU ZALIA,RASYT GRAZIAI IS NAUJOS IELUTES IRGI DAR NEPAVYKSTA NU TAIP KAIP RECEPTAI RASOMI, NU GAL LABAI NESUPYKSIT KAD VISKA SUMALIAU I VIENA VIETA,ATEITI PASITAISYSIU, PAZADU ISMOKT NAUDOTIS KOMPU GERIAU.RECEPTE VISI PRODUKTAI DEDAMI KRUVON IR MIKSTERIU GERAI ISPLAKAMI,NA KIEK KEPIAU VISAD PAVYKDAVO,
QUOTE(aguonele @ 2008 03 07, 20:00)
nu kaip skaniai atrodo saunuole o jei kepciau paprastoj didelej kekso formoj jauciu jokio skirtumo?
QUOTE(justina_r @ 2008 03 08, 19:07)
nu kaip skaniai atrodo saunuole o jei kepciau paprastoj didelej kekso formoj jauciu jokio skirtumo?
Tikrai jokio skonio prasme Tik ilgiau kepti reikia didelį keksą, ir pjaustyti be abejo
Aciu mielosios bendrazyges
QUOTE(uzknisai @ 2008 03 07, 23:11)
nera uz ka i sveikata.Sake, kad ruzavas iseina, jei spanguoliu kisieliu dedi.O tu spanguoliu skonio jautesi, ar tik spalva?
jautėsi tokia kaip ir rūgštelė, bet kad pasakyt jog spanguolės tai ne.
********
prisiminiau kad dariau neseniai dar varškės tinginį. parašysiu kaip dariau (ir skliaustuose ką daryčiau kitaip sekančiu kartu..)receptas originalus (Darbštuolės žurnaliuke) buvo toks, bet koregavau:
400 gr varškės
400 gr sausainių
200 gr sviesto
150 gr cukraus
100 gr džiovintų abrikosų
keli šaukštai razinų
vanilinio cukraus
taigi, ko aš dėjau:
2 pakelius varškės (dėčiau tris nes varškės gali būt ir daugiau)
2 pakelius sausainių, vieną pakutį ėmiau selga šokoladinį, kitą paprastą baltą optima linijos ) kitą kart imčiau abu optima , nes selgos sausainiai taip gerai nesuminkštėjo)
100 gr sviesto
2 valgomus šaukštus kondc. pieno (irgi galima mažiau)
ir kažkur gal 100 gr. įvairių džiovintų vaisių - abrikosų, slyvų,obuolių , kriaušių (kitą kart dėčiau greičiausiai tik kriaušes, nes jos mažiausiai jaučias arba tik koncervuotus, nes tada nesijaus taip)
vanilinio cukraus pakutį.
sviestą, kondc. pieną ir vanilinį cukrų sukau su mikseriu, tuo pat metu susipjausčiau džiovintus vaisius ir pamerkiau verančiam vandenyje. i sviestą sudėjau varškę ir gerai išsukau. susitrupinau sausainius, tada sudėju vaisius (skystis likęs nuo jų labai buvo skanus atsigert) na ir tada sudėjau sausainius ir išmaišiau viską. masę palikau kambario temperatroj kažkur 40 min kad susigertų, ir tada į maistinę plėvelę, dėjau per du gabalus, nes gavos nemažai, į šaldiklį pusvalandžiui, o paskaiu į šaldytuvą kad sustingtų.
darau ta zele torta sluoksniuota, tai norejau paklausti kaip graziai is formos ta tortuka isimti?
QUOTE(Latina @ 2008 03 09, 18:02)
darau ta zele torta sluoksniuota, tai norejau paklausti kaip graziai is formos ta tortuka isimti?
Pamerk keliom sekundem i karsta vandeni ir issiims.TIK LABAI TRUMPAI,NES APTIRPS!!!!
KOKIU CIA SKANUMELIU YRA,NET SEILES BEGA NORECIAU JUMS PASIULYTI SAVO SUPERINI DATULIU PYRAGA
1 STIKLINE ,SUPJAUSTYTU DZIOVINTU DATULU;
0.5 STIKLINES CUKRAUS;
1 KIAUSINIS;
100 G SVIESTO;
1.5 ARBA 2 STIKLINES MILTU;
1 ARB,SAUKSTELIS VANILINIO CUKRAUS;
1 ARB. SAUKSTELIS SODOS;
1 ARB. SAUKSTELIS KEPIMO MILTELIU
TRUPUTI DRUSKOS, CUKRAUS PUDROS PAPUOSIMUI
GAMINIMAS
PJAUSTYTAS DATULES UZPILAME STIKLINE KARSTO VANDENS IR TUOJ PAT TEN IDEDAME SAUKSTELI SODOS. KAI VISKAS ATVESTA,TADA TEN SUDEDAME CUKRU,VANILINI CUKRU, DRUSKA, ISTIRPINTA SVIESTA, KIAUSINI,VISKA GERAI ISMAISOME. BEMAISANT SUPILAME MILTUS IR KEPIMO MILTELIUS. VISKA DAR KARTA ISMAISOME. TESLA SUPILAME I RIEBALAIS AR ALIEJUMI PATEPTA SKARDA. KEPAME ORKAITEJE 1 VAL 200 - 190 KARSTUMO ORKAITEJE ( ORKAITES APACIOJE ). ATVESINTA PAPUOSIAME CUKRAUS PUDRA IR SUPJAUSTOME
SKANAUS, TIKIUOSI PATIKS LABAI GREITAS IR SKANUS PYRAGAS
GAILA,BET NUOTRAUKELES NETURIU
1 STIKLINE ,SUPJAUSTYTU DZIOVINTU DATULU;
0.5 STIKLINES CUKRAUS;
1 KIAUSINIS;
100 G SVIESTO;
1.5 ARBA 2 STIKLINES MILTU;
1 ARB,SAUKSTELIS VANILINIO CUKRAUS;
1 ARB. SAUKSTELIS SODOS;
1 ARB. SAUKSTELIS KEPIMO MILTELIU
TRUPUTI DRUSKOS, CUKRAUS PUDROS PAPUOSIMUI
GAMINIMAS
PJAUSTYTAS DATULES UZPILAME STIKLINE KARSTO VANDENS IR TUOJ PAT TEN IDEDAME SAUKSTELI SODOS. KAI VISKAS ATVESTA,TADA TEN SUDEDAME CUKRU,VANILINI CUKRU, DRUSKA, ISTIRPINTA SVIESTA, KIAUSINI,VISKA GERAI ISMAISOME. BEMAISANT SUPILAME MILTUS IR KEPIMO MILTELIUS. VISKA DAR KARTA ISMAISOME. TESLA SUPILAME I RIEBALAIS AR ALIEJUMI PATEPTA SKARDA. KEPAME ORKAITEJE 1 VAL 200 - 190 KARSTUMO ORKAITEJE ( ORKAITES APACIOJE ). ATVESINTA PAPUOSIAME CUKRAUS PUDRA IR SUPJAUSTOME
SKANAUS, TIKIUOSI PATIKS LABAI GREITAS IR SKANUS PYRAGAS
GAILA,BET NUOTRAUKELES NETURIU