Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(DODA @ 2008 02 19, 16:30)
Atrodo tai nerealiai  bigsmile.gif
o ką priduoda tas majonezas?  g.gif  kažkaip man majonezas + saldumynai....nesuderinama  g.gif

As irgi kazkaip skersai ziurejau i si recepta,cia vietoj margarino ar sviesto,bet toks purus ir minkstas gavosi,ne neitartum,kad ten majonezas.
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2008 02 19, 18:43)
As irgi kazkaip skersai ziurejau i si recepta,cia vietoj margarino ar sviesto,bet toks purus ir minkstas gavosi,ne neitartum,kad ten majonezas.

va va...dabar kai pasakei, tai pradedu prisiminti...kažkur skaičiau, kad majonezas purumo kepiniams suteikia rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2008 02 19, 19:20)
user posted image
Majonezo pyragas
taip taip,majonezo:
4 kiausiniai
2 puodukai cukraus(puodukas 175g,arba maziau arba biski daugiau)
2 puodukai majonezo
2puodukai miltu
2a.s. kepimo milteliu
1 pak. vanilino
1 citrinos sultys
Kiausinius isplakti su cukrumi,supilti majoneza,gerai isplakti.Sudeti miltus,sumaisytus su kepimo milteliais,vanilina,isspausti citrinos sultis,viska atsargiai ismaisyti ir deti i ikaitinta iki 180tem orkaite,kepti apie 40min.
Nepatikesit,gavosi nepadoriai skanus ir purus keksas thumbup.gif
user posted image


bigsmile.gif

Copy paste pioneer.gif
Atsakyti
QUOTE(zebra @ 2008 02 19, 15:39)
bigsmile.gif oje kokie gražūs tortai.o koks receptukas to šokoladinio tortuko su avietėm,laaabai gražiai atrodo drinks_cheers.gif


Šokoladinis tortas su avietėmis ir pieniško šokolado putėsiais
user posted image

Biskvitui:
4 kiaušiniai;
1/2 st. cukraus;
50 g juodo šokolado;
1/2 a.š. vanilinio cukraus;
1/4 st. miltų;
1/4 st. krakmolo;
3 v.š. kakavos;
1/2 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;

Putėsiai:
150 g pieniško šokolado (aš naudoju 'Laimos")
200 g riebios (plakamosios) grietinėlės
2 lapeliai želatinos (arba apie 10 g paprastos).

Pertepimui: aviečių džemo ar pertrintos uogienės
Glajui:
100 g šokolado;
1,5 v.š. vandens;
1,5 v.š. grietinėlės;
1 v.š. dirbtinio medaus

Biskvito kepimas:

Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių. Toro forma ištiesime kepimo popieriumi (23 cm skersmens). Ištirpiname šokoladą ant garų vpnelės. Atskiriame baltymus nuo trynių. Trynius išplakame su puse cukraus ir plakame kol pabals. Įmaišome vaniliną ir tirpintą šokoladą. Baltymus išplakame palaipsniui pildami likusį cukrų. Į trynių masę persijojame miltus, krakmolą, kepimo miltelius, druską ir kakavą. Pridedame 1/3 baltymų ir gerai išmaišome. Tuomet įmaišome likusius baltymus. Pilame į formą ir kepame apie 0,5 val, kol įsmeigus medinį pagaliuką nelips. Iškepusį biskvitą pravėsiname ir perpjauname į tris dalis.

Putėsiai:
šokoladą ištirpinti virš garų vonelės nuolat maišant. Želatinos lapelius pamerkti šaltame vandenyje porai minučių. 50 ml grietinėlės pakaitinti bet neužvirti. Sudėti į karštą grietinėlę nuvarvintus želatinos lapelius - gerai išmaišyti. Sumaišyti su tirpintu šokoladu. Išplakti likusią greitinėlę iki standumo. Atsargiai sumaišyti abi mases.

Pertepame:
Dedame pirmą biskvito lakštą į sudedamą torto formą - sutepame aviečių uogiene. Tada dedame kitą bisvito sluoksnį, labai plonai sutepame aviečių uogiene ir ant viršaus pilame putėsius. Išlyginame. Dedame paskutinį biskvitą, labai plonai patepame aviečių uogiene. Paliekame šaldytuve 0,5 val., kad sustingtų.
Padarome glajų: šokoladą labai smulkiai sulaužome, skystus ingredientus supilame į puodą ir maišydami užverdame. Pilame ant šokolado ir maišome kol masė bus vientisa. Jei šokoladas netirpsta - pakaitiname ant garų vonelės, kol pilnai ištirps. Paruoštą glajų pilame ant torto ir atlikdami kuo mažiau judesių nuglaistome tortą. Beje, jei kam patinka drėgnesni tortai, galima sulaistyti kiekvieną biskvitą juoda arbata su brendžiu. Puošiame avietėmis ar kaip jums patinka mirksiukas.gif .

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugnužė: 19 vasario 2008 - 20:17
Vakar kepiau amerikietišką cheesecake'ą. Labai labai skanu. Pagal šį receptą, tik dar padariau mėlynių žėlė ir užliejau ant viršaus bigsmile.gif thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2008 02 20, 11:19)
Vakar kepiau amerikietišką cheesecake'ą. Labai labai skanu. Pagal šį receptą, tik dar padariau mėlynių žėlė ir užliejau ant viršaus  bigsmile.gif  thumbup.gif

user posted image


Perskaiciau recepta, susiruosiau gaminti, nes visi megstam varskes pyragus, bet koks tai suris: 'sūris su grietinėle PHILADELPHIA ar RAMA NATUR' ...? kur jo rasti? daug visokiausiu suriu isragave, bet sitas nekrito i aki niekur...
Papildyta:
QUOTE(innguta @ 2008 01 18, 12:45)
Toliau tęsiame skaniausių ir saldžiausių patiekalų receptų dalybas. O kad seilė tystų iki pat žemės, įdedame nuotraukas...

user posted image



Koks sito skanumyno receptas??? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Lilly @ 2008 02 20, 15:29)
Koks sito skanumyno receptas???  cool.gif

ziurek cia

Trupininė tešla;

1-kiaušinio trynys,5šaukštai cukraus,10šaukštų miltų,
1šaukštelis sodos ,užgesintos actu.150 sviesto pašidyti
ir uzpilti ant produktų.

Įdaro tešla :

3pakeliai varskes,8-10šaukstų cukraus,1-2 šaukstai manų,
1stiklinė razinu,4 kiausinio tryniai išplakti ,ir visa masę gerai
išmaisyti ,po to išplakti 5 kiausinio baltymus užpilti ant įdaro,
lengvai permaisyti.

Trupininę tešlą padalijam į dvi dalis.Keptuvę ištepam sviestu
arba dedam kepimo popierių.1 trupinines tešlos dalį sudedam į
keptuvę uždedam įdaro masę,2 trupinines tešlos dalį uždedam
ant viršaus (uztarkuojam)kepti 30-40min. Išimti iš skardos
atšąldytą.
tik dejau du pakelius varskes, tai atitinkamai mazinau kitus ingridientus, ir ant isklotos teslos pirma pyliau vysniu uogiene...niam niam..tirpsta burnoje
Atsakyti
varskes pyraga reikes butinai isikept,labai megstu essen.gif
Atsakyti
QUOTE(innguta @ 2008 02 20, 15:46)
ziurek cia

noje


Aciu, bandysim ir mes pasilepinti biggrin.gif
Atsakyti
Prisižiūrėjau ir dabar noriu visko, net nežinau nuo ko pradėti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(innguta @ 2008 02 20, 16:46)
ziurek cia

Trupininė tešla;

1-kiaušinio trynys,5šaukštai cukraus,10šaukštų miltų,
1šaukštelis sodos ,užgesintos actu.150 sviesto pašidyti
ir uzpilti ant produktų.

Įdaro tešla :

3pakeliai varskes,8-10šaukstų cukraus,1-2 šaukstai manų,
1stiklinė razinu,4 kiausinio tryniai išplakti ,ir visa masę gerai
išmaisyti ,po to išplakti 5 kiausinio baltymus užpilti ant įdaro,
lengvai permaisyti.

Trupininę tešlą padalijam į dvi dalis.Keptuvę ištepam sviestu
arba dedam kepimo popierių.1 trupinines tešlos dalį sudedam į
keptuvę uždedam įdaro masę,2 trupinines tešlos dalį uždedam
ant viršaus (uztarkuojam)kepti 30-40min. Išimti iš skardos
atšąldytą.
tik dejau du pakelius varskes, tai atitinkamai mazinau kitus ingridientus, ir ant isklotos teslos pirma pyliau vysniu uogiene...niam niam..tirpsta burnoje



Si praeitoj sawaitej kepiau, labai patiko thumbup.gif butinai dar pakartosim essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Lilly @ 2008 02 20, 16:29)
Perskaiciau recepta, susiruosiau gaminti, nes visi megstam varskes pyragus, bet koks tai suris: 'sūris su grietinėle PHILADELPHIA ar RAMA NATUR' ...? kur jo rasti? daug visokiausiu suriu isragave, bet sitas nekrito i aki niekur...


Aš, tiesą sakant, nusižengiau taisyklėms ir pagaminau su paprasta varške, tik pertryniau ją su blenderiu (galima ir per sietelį). Arba naudok " Mūsų" švelniąją varškę. Gal rezultatas gaunasi kiek kitoks, bet man išėjo labai kreminis ir švelnus mirksiukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugnužė: 20 vasario 2008 - 18:27