QUOTE(zebra @ 2008 02 19, 15:39)
oje kokie gražūs tortai.o koks receptukas to šokoladinio tortuko su avietėm,laaabai gražiai atrodo
Šokoladinis tortas su avietėmis ir pieniško šokolado putėsiais
Biskvitui:
4 kiaušiniai;
1/2 st. cukraus;
50 g juodo šokolado;
1/2 a.š. vanilinio cukraus;
1/4 st. miltų;
1/4 st. krakmolo;
3 v.š. kakavos;
1/2 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
Putėsiai:
150 g pieniško šokolado (aš naudoju 'Laimos")
200 g riebios (plakamosios) grietinėlės
2 lapeliai želatinos (arba apie 10 g paprastos).
Pertepimui: aviečių džemo ar pertrintos uogienės
Glajui:
100 g šokolado;
1,5 v.š. vandens;
1,5 v.š. grietinėlės;
1 v.š. dirbtinio medaus
Biskvito kepimas:
Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių. Toro forma ištiesime kepimo popieriumi (23 cm skersmens). Ištirpiname šokoladą ant garų vpnelės. Atskiriame baltymus nuo trynių. Trynius išplakame su puse cukraus ir plakame kol pabals. Įmaišome vaniliną ir tirpintą šokoladą. Baltymus išplakame palaipsniui pildami likusį cukrų. Į trynių masę persijojame miltus, krakmolą, kepimo miltelius, druską ir kakavą. Pridedame 1/3 baltymų ir gerai išmaišome. Tuomet įmaišome likusius baltymus. Pilame į formą ir kepame apie 0,5 val, kol įsmeigus medinį pagaliuką nelips. Iškepusį biskvitą pravėsiname ir perpjauname į tris dalis.
Putėsiai:
šokoladą ištirpinti virš garų vonelės nuolat maišant. Želatinos lapelius pamerkti šaltame vandenyje porai minučių. 50 ml grietinėlės pakaitinti bet neužvirti. Sudėti į karštą grietinėlę nuvarvintus želatinos lapelius - gerai išmaišyti. Sumaišyti su tirpintu šokoladu. Išplakti likusią greitinėlę iki standumo. Atsargiai sumaišyti abi mases.
Pertepame:
Dedame pirmą biskvito lakštą į sudedamą torto formą - sutepame aviečių uogiene. Tada dedame kitą bisvito sluoksnį, labai plonai sutepame aviečių uogiene ir ant viršaus pilame putėsius. Išlyginame. Dedame paskutinį biskvitą, labai plonai patepame aviečių uogiene. Paliekame šaldytuve 0,5 val., kad sustingtų.
Padarome glajų: šokoladą labai smulkiai sulaužome, skystus ingredientus supilame į puodą ir maišydami užverdame. Pilame ant šokolado ir maišome kol masė bus vientisa. Jei šokoladas netirpsta - pakaitiname ant garų vonelės, kol pilnai ištirps. Paruoštą glajų pilame ant torto ir atlikdami kuo mažiau judesių nuglaistome tortą. Beje, jei kam patinka drėgnesni tortai, galima sulaistyti kiekvieną biskvitą juoda arbata su brendžiu. Puošiame avietėmis ar kaip jums patinka
.