Ir kaip Jums visoms gaunasi tokie tortai ir visi kiti skanumynai Aš netekau žado pamačius paskutinius....
Labai būtų įdomu sužinoti karpeace pyrago receptą (IR KAS TEN PER PADAŽAS ) ir motoraika tortuko receptuką
QUOTE(Betse @ 2008 02 14, 23:54)
Ir kaip Jums visoms gaunasi tokie tortai ir visi kiti skanumynai Aš netekau žado pamačius paskutinius....
Labai būtų įdomu sužinoti karpeace pyrago receptą (IR KAS TEN PER PADAŽAS ) ir motoraika tortuko receptuką
Labai būtų įdomu sužinoti karpeace pyrago receptą (IR KAS TEN PER PADAŽAS ) ir motoraika tortuko receptuką
Ryt imesiu
Siandien dar uzbaigsiu Valentinke svest...
Receptukas...
Vadinasi jis taip:
KEKSIUKAI SU SOKOLADO IR KAVOS KREMU
Kadangi neturiu keksiuku formeliu sugalvojau padaryt viena dideli keksa - sirdele...
250g sviesto;
250g cukraus;
8 kiausiniai;
240g miltu;
1 arbatinis saukstelis kepimo milteliu
Teslos mases man reikejo maziau, nes forma nera is didziuju, tai visko ko reikia i tesla dejau perpusia. (Pvz.: 125. sviesto, 125g cukraus ir t. t. t....)
Kremui:
0,5 stiklines pieno;
2 arbatiniai sauksteliai tirpios kavos,
150g juodojo sokolado (neturejau tuo momentu, tai sudejau pieniska su riesutais lazdyno, ir dar kazkoki su smulkintais riesutais, tai irgi neblogai gavosi )
2 sauksteliai konjako;
Cukraus pudros apibarstymui.
Istirpiname sviesta ir sumaisome su cukrumi ir kiausiniais. Po truputi imaisome miltus, sumaisytus su kepimo milteliais. Kepimo formeles (2/3 ju turio (nu as ne i formeles, o i forma dariau)) uzpilame tesla. Kepame 220* C temperaturos orkaiteje. Iskepusius keksiukus is karto isimame is kepimo formeliu.
Puodelyje pasildome piena. Jame istirpiname sokolada, kava ir imaisome konjaka. Kremo pripildome konditerini svirksta su ilgu antgaliu (as paemiau paprasta medicinini svirksta, nuemiau adata ir puikiai atliko savo darba... ). Atgaliu iduriame i keksiuka ir pripildome karsto kremo (as tiesiog belekur pribadziau, prileidau kremo, o kas liko supyliau ant pyrago). Keksiukus pabarstome cukraus pudra.
Skanaus !
Mus tai buvo skanu...
Vadinasi jis taip:
KEKSIUKAI SU SOKOLADO IR KAVOS KREMU
Kadangi neturiu keksiuku formeliu sugalvojau padaryt viena dideli keksa - sirdele...
250g sviesto;
250g cukraus;
8 kiausiniai;
240g miltu;
1 arbatinis saukstelis kepimo milteliu
Teslos mases man reikejo maziau, nes forma nera is didziuju, tai visko ko reikia i tesla dejau perpusia. (Pvz.: 125. sviesto, 125g cukraus ir t. t. t....)
Kremui:
0,5 stiklines pieno;
2 arbatiniai sauksteliai tirpios kavos,
150g juodojo sokolado (neturejau tuo momentu, tai sudejau pieniska su riesutais lazdyno, ir dar kazkoki su smulkintais riesutais, tai irgi neblogai gavosi )
2 sauksteliai konjako;
Cukraus pudros apibarstymui.
Istirpiname sviesta ir sumaisome su cukrumi ir kiausiniais. Po truputi imaisome miltus, sumaisytus su kepimo milteliais. Kepimo formeles (2/3 ju turio (nu as ne i formeles, o i forma dariau)) uzpilame tesla. Kepame 220* C temperaturos orkaiteje. Iskepusius keksiukus is karto isimame is kepimo formeliu.
Puodelyje pasildome piena. Jame istirpiname sokolada, kava ir imaisome konjaka. Kremo pripildome konditerini svirksta su ilgu antgaliu (as paemiau paprasta medicinini svirksta, nuemiau adata ir puikiai atliko savo darba... ). Atgaliu iduriame i keksiuka ir pripildome karsto kremo (as tiesiog belekur pribadziau, prileidau kremo, o kas liko supyliau ant pyrago). Keksiukus pabarstome cukraus pudra.
Skanaus !
Mus tai buvo skanu...
Cia mano Valentino dienos tortas ... Puosyba, aisku, ne pati graziausia, bet tortas skanus ir pagamintas per gera pusvalandi
o tai mūsų vakarikštis
reikėjo ant greičio kažką daryti,tai gavosi visai nieko jokio recepto nebuvo,tik mano fantazijos
produktai:
4 lapai bemielės sluoksniuotos tešlos
1 įdaras:
1 pakelis šaldytų vyšnių
1 v.š. krakmolo
porą šaukštų cukraus
vanilinio cukraus
šlankelis brendžio (tik dėl kvapo,visai nebūtina)
2 įdaras:
100 g juodojo šokolado
1 v.š sviesto
2 v.š pieno
maltų graikiškų riešutų
2 lapus tešlos sujungiau ir pakočiojau.turiu nedidelę tefloninę žvaigždutės formą,ją išklojau tešla taip,kad kraštus paskui galima būtų užlenkti.
vyšnias neatšaldysa įdėjau į puodą,įpyliau šlakelį vandens,pakaitinau kol išskyrė sultys ir užvirė,idėjau cukrų pagal skonį.puodelyje sumaišiau krakmolą su kokiais 20 ml vandens irįpiliau į vyšnias.išmaišiau,viskas staigai sutirštėjo.įpiliau brendžio.visą tai sudėjau ant tešlos.
dar vieną lapa iškočiojau ir užlipinau vyšnias.
tuo metu mikrobangei ištirpinau šokoladą su sviestu ir pienu.aptepiau tešla,užbėriau maltus riešutus.uždėjau dar vieną pakočiotą tešlos lapą ir visus kraštus gerai užlipinau .kepiau 180 C temperaturoje apie 45 min. (mano orkaitė yra durna ,normalioje gal kokių 30 užtektų )
valgėm su ledais,bet man per saldu buvo...o su jogurtu žemuoginiu šiandien iš ryto buvo
produktai:
4 lapai bemielės sluoksniuotos tešlos
1 įdaras:
1 pakelis šaldytų vyšnių
1 v.š. krakmolo
porą šaukštų cukraus
vanilinio cukraus
šlankelis brendžio (tik dėl kvapo,visai nebūtina)
2 įdaras:
100 g juodojo šokolado
1 v.š sviesto
2 v.š pieno
maltų graikiškų riešutų
2 lapus tešlos sujungiau ir pakočiojau.turiu nedidelę tefloninę žvaigždutės formą,ją išklojau tešla taip,kad kraštus paskui galima būtų užlenkti.
vyšnias neatšaldysa įdėjau į puodą,įpyliau šlakelį vandens,pakaitinau kol išskyrė sultys ir užvirė,idėjau cukrų pagal skonį.puodelyje sumaišiau krakmolą su kokiais 20 ml vandens irįpiliau į vyšnias.išmaišiau,viskas staigai sutirštėjo.įpiliau brendžio.visą tai sudėjau ant tešlos.
dar vieną lapa iškočiojau ir užlipinau vyšnias.
tuo metu mikrobangei ištirpinau šokoladą su sviestu ir pienu.aptepiau tešla,užbėriau maltus riešutus.uždėjau dar vieną pakočiotą tešlos lapą ir visus kraštus gerai užlipinau .kepiau 180 C temperaturoje apie 45 min. (mano orkaitė yra durna ,normalioje gal kokių 30 užtektų )
valgėm su ledais,bet man per saldu buvo...o su jogurtu žemuoginiu šiandien iš ryto buvo
Daividija, Motoraika ir Egleegle prašom receptėlius savo šedevrų įdėti labai jau skaniai viskas atrodo.
QUOTE(karpeace @ 2008 02 14, 21:35)
Stai mano Valentinkes pyragas...
Niam niam...
Jei kam bus idomu reseptuka imesiu veliau...
Niam niam...
Jei kam bus idomu reseptuka imesiu veliau...
greitu laiku darysiu
QUOTE(JaNNeTe @ 2008 02 15, 09:10)
Daividija, Motoraika ir Egleegle prašom receptėlius savo šedevrų įdėti labai jau skaniai viskas atrodo.
Pas mane tai plikytos teslos pyrageliai su kremu.Tesla daru "is akies" tai ne nezinau tikslaus recepto.Bet mazdaug 1st vandens arba pieno(su vandeniu gaunasi traskesni),puse stiklines tirpinto sviesto,ziupsnelis druskos,pusantros stiklines miltu,5-6 kiausiniai.Vandeni su druska ir svietu uzvirinti,maisant supilti miltus ir maisyti kol tesla susoks i viena gumula.Tada tesla atsaldyti ir maisant ismusti po 1 kiausini.(Kiausiniais reguliuojama teslos kietumas).Kad nebutu labai kieta.Tesla turi lengvai issispausti konditeriniu maiseliu.Ant sviestinio popieriaus isspausti graikisko riesuto dydzio pyragelius.Tortui dariau didesnius.Det i ikaitinta orkaite(200 TEMP).kEPTI 15 MIN.Sumazinti karsti iki 150 ir dar kepti 20-25min,kol pyrageliai graziai pageltonuos.Atvesinti.Krema dariau toki:indelis(250g) "maskarpones" surio,200g sviesto,puse stiklines cukraus pudros.MInksta sviesta issukti su cukraus pudra,sudeti "maskarpone" ir prikimsti pyragelius.(As pyrageli ipjaunu iki puses ir ten sauksteliu pridedu kremo,bet galima ir prikimsti konditeriniu svirkstu.Issitirpinti sokolado ir aptepti pyragelius.Is didesniu pyrageliu bandziau padaryti sirdeles forma (nelabai gavosi).I viduri pridejau pripjaustytos zele.Zele dariau sluoksniais.Vienas baltas,kitas raudonas.Balta dariau is varskes ir naturalaus jogurto su cukrumi.O raudona pirkta is pokeliu
QUOTE(JaNNeTe @ 2008 02 15, 12:10)
Daividija, Motoraika ir Egleegle prašom receptėlius savo šedevrų įdėti labai jau skaniai viskas atrodo.
Mano receptas labai paprastas Kadangi normalios orkaites neturiu, nusprendziau blynus tortui nusipirkti. Todel mano yra tik pertepimas.
Jam reikes:
1 v.s. zelatino
vieno didesnio arba 4 mazu jogurto indeliu
1 skardines konservuotu persiku
puse arbatinio saukstelio citrinos rugsties
Papuosimui grietineles ar kokoso drozliu.
Pirmiausia 1 v.s. zelatino uzpyliau vandeniu, kad zelatinas isbrinktu, tada ant silpnos ugnies kaitinau ir nuolat maisiau, kad gerai istirptu. Kai zelatinas istirpo, nukeliau puoda nuo virykles, i ji ipyliau siek tiek skystimo is konservuotu persiku skardines, sudejau jogurta ir puse saukstelio citrinos rugsties, gerai ismaisiau ir 1,5 val. isnesiau i balkona, kad sustengtu. Pertepimas gavosi gana rugstus, taciau kadangi blynai tortui visada buna labai saldus taip net geriau!
Tuo tarpu blynus tortui sulaisciau su rugscia arbata (jei megstate labai saldziai i arbata nebutina deti daug citrinos) ir likusiu skysciu is persiku skardines.
Kai pertepimas buvo sustinges juo sutepiau blynus tortui. Kad butu skaniau tarp sluoksniu pridejau supjaustytu persiku. Kai viska padariau torta isnesiau dar kokiai 20-30 min. i balkona, kad "pagautu" forma.