Toliau tęsiame skaniausių ir saldžiausių patiekalų receptų dalybas. O kad seilė tystų iki pat žemės, įdedame nuotraukas...
Pirmosios dalies ieškokite čia
QUOTE(Treglė @ 2008 01 18, 13:21)
O kos čia receptas? Labai įdomiai atrodo
Trupiniuotis
Jums reiks:
3 kiausiniu
200 g grietines
200 g sviesto
miltu
indelio kondensuoto pieno
is kiausiniu, miltu, grietines ir sviesto padagaminame tesla. tesla padalijame i gabaliukus, kuriuos butu patogu tarkuot ir idedame i kamera kad susaltu. susalus, tarkuojame ant skardos isteptos sviestu ir kepame orkaiteje (180 laipsniu) apie 10-12 min, kol pasidarys kieti trupinukai. visa tesla iskepu per kokias 10 skardu. kadangi kepu is karto dvi skardas, tai visos teslos kepimas trunka mazdaug valanda. tuo paciu metu i puodeli su vandeniu istatome kondensuoto pieno indeli ir verdame apie valanda.
iskepus viska sumaisome su kondensuotu pienu, dedame i forma ir i saldytuva.
skanaus
Mano išbandyti ŽAGARĖLIAI (receptas iš PrieStalo.lt)
5 kiaušiniai
400 g grietinės
7 šaukštai cukraus
vanilinio cukraus,
1 a.š. kepimo miltelių,
miltų
Minkome tešlą, kočiojame, pjaustome stačiakampiais, persukame per skylutę, padarytą viduryje ir kepame aliejuje iš abiejų pusių. Iš visos procijos išeina gana nemažai.
Bet jau laaabai skanūs
5 kiaušiniai
400 g grietinės
7 šaukštai cukraus
vanilinio cukraus,
1 a.š. kepimo miltelių,
miltų
Minkome tešlą, kočiojame, pjaustome stačiakampiais, persukame per skylutę, padarytą viduryje ir kepame aliejuje iš abiejų pusių. Iš visos procijos išeina gana nemažai.
Bet jau laaabai skanūs
Innguta, o kaip tau to zele sluoksniai taip graziai atsiskiria/ As kai dariau, tai man raudonas nuo geltono nelabai skiriasi, nors zele buvo sustengusi... Ir kas i ta balta sluoksni dedasi?
Šiandien iškepiau tokį pyragą:
Papildyta:
Receptas:
Papildyta:
Receptas:
QUOTE(bea @ 2004 12 08, 09:49)
Kavinis žiedas
Reikės:
Tešlai:
250 g miltų
250 g. cukraus
250 g. margarino kepiniams
4 kiaušinių
kepimo miltelių
2 šaukštelių tirpios kavos
1 šaukšto karšto vandens
Aptepimui:
35 g sviesto ar margarino
1 šaukšto tirpios kavos
3 šaukštų pieno
250 g cukraus pudros
Tešlai miltus, margariną, cukrų ir kiaušinius sudedame į kombainą ir išsukame iki vientisos purios masės. Pusę masės dedame į žiedinią keksinę kepimo formą išteptą riebalais. Į likusią pusę įmaišome kavą ištirpinta tame šaukšte vandens. Dedam į formą. Kepame 220 laipsnių orkaitėje apie 45 min, arba kol pagaliukas įkištas į tešlą išlįs sausas.
Kol pyragas kepa, pasidarome aptepą. Margariną tirpiname su kava ir pienu. Kai praauš, įmaišome cukraus pudrą. Pyragui iškepus, ji aptepame pagamintu aptepu.
Skanaus
(mums LABAI patiko..., tetis suvalge vienu prisedimu turbut ketvirtadali pyrago, draugas irgi kazi ar maziau...)
Šaltinis: Mary Berry Complete Cookbook
Reikės:
Tešlai:
250 g miltų
250 g. cukraus
250 g. margarino kepiniams
4 kiaušinių
kepimo miltelių
2 šaukštelių tirpios kavos
1 šaukšto karšto vandens
Aptepimui:
35 g sviesto ar margarino
1 šaukšto tirpios kavos
3 šaukštų pieno
250 g cukraus pudros
Tešlai miltus, margariną, cukrų ir kiaušinius sudedame į kombainą ir išsukame iki vientisos purios masės. Pusę masės dedame į žiedinią keksinę kepimo formą išteptą riebalais. Į likusią pusę įmaišome kavą ištirpinta tame šaukšte vandens. Dedam į formą. Kepame 220 laipsnių orkaitėje apie 45 min, arba kol pagaliukas įkištas į tešlą išlįs sausas.
Kol pyragas kepa, pasidarome aptepą. Margariną tirpiname su kava ir pienu. Kai praauš, įmaišome cukraus pudrą. Pyragui iškepus, ji aptepame pagamintu aptepu.
Skanaus
(mums LABAI patiko..., tetis suvalge vienu prisedimu turbut ketvirtadali pyrago, draugas irgi kazi ar maziau...)
Šaltinis: Mary Berry Complete Cookbook
QUOTE(Mille @ 2008 01 18, 19:56)
Mano išbandyti ŽAGARĖLIAI (receptas iš PrieStalo.lt)
5 kiaušiniai
400 g grietinės
7 šaukštai cukraus
vanilinio cukraus,
1 a.š. kepimo miltelių,
miltų
Minkome tešlą, kočiojame, pjaustome stačiakampiais, persukame per skylutę, padarytą viduryje ir kepame aliejuje iš abiejų pusių. Iš visos procijos išeina gana nemažai.
Bet jau laaabai skanūs
5 kiaušiniai
400 g grietinės
7 šaukštai cukraus
vanilinio cukraus,
1 a.š. kepimo miltelių,
miltų
Minkome tešlą, kočiojame, pjaustome stačiakampiais, persukame per skylutę, padarytą viduryje ir kepame aliejuje iš abiejų pusių. Iš visos procijos išeina gana nemažai.
Bet jau laaabai skanūs
einu daryti ir as
Sausainėliai SPIRALĖS
250 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
165 g smulkaus cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
1 flakonėlis romo esencijos
2 kiaušiniai
125 g sviesto
20 g kakavos miltelių
1 v.š. pieno
Į miltus suberiame kepimo miltelius, gerai išmaišome. Į dalį miltų suberiame 150 g cukraus, vanilinį cukrų, įmušame vieną kiaušinį ir sumaišome minkštą tešlą. Gabaliukais sukapojame šaltą sviestą, sudedame į tešlą, apžeriame likusiais miltais ir monkome, kol tešlą nebelips prie rankų. Padedame tešlą šaltai.
Dubenėlyje sumaišome kakavos miltelius, likusius 15 g cukraus ir pieną. Šį mišinį įmaišome į pusę tešlos ir gerai išminkome.
Abi tešlos puses iškočiojame į vienodo dydžio stačiakampius, vieną iš jų aptepame kiaušinio baltymu, uždedame kitą ir tampriai suvyniojame. Išpjaustome sausainėlius ir kepame 175-200 C temperatūroje apie 15 min.
***
OT:
O kodėl jūs į forumą tokio didelio formato nuotraukas keliat? Labai jau nepatogu žiūrėt, kai reikia tampyt slinkties juostas į visas puses net receptą skaitant, nes išsiplečia visas langas forumo.
250 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
165 g smulkaus cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
1 flakonėlis romo esencijos
2 kiaušiniai
125 g sviesto
20 g kakavos miltelių
1 v.š. pieno
Į miltus suberiame kepimo miltelius, gerai išmaišome. Į dalį miltų suberiame 150 g cukraus, vanilinį cukrų, įmušame vieną kiaušinį ir sumaišome minkštą tešlą. Gabaliukais sukapojame šaltą sviestą, sudedame į tešlą, apžeriame likusiais miltais ir monkome, kol tešlą nebelips prie rankų. Padedame tešlą šaltai.
Dubenėlyje sumaišome kakavos miltelius, likusius 15 g cukraus ir pieną. Šį mišinį įmaišome į pusę tešlos ir gerai išminkome.
Abi tešlos puses iškočiojame į vienodo dydžio stačiakampius, vieną iš jų aptepame kiaušinio baltymu, uždedame kitą ir tampriai suvyniojame. Išpjaustome sausainėlius ir kepame 175-200 C temperatūroje apie 15 min.
***
OT:
O kodėl jūs į forumą tokio didelio formato nuotraukas keliat? Labai jau nepatogu žiūrėt, kai reikia tampyt slinkties juostas į visas puses net receptą skaitant, nes išsiplečia visas langas forumo.
QUOTE(Apelsinmedis @ 2008 01 19, 19:52)
***
OT:
O kodėl jūs į forumą tokio didelio formato nuotraukas keliat? Labai jau nepatogu žiūrėt, kai reikia tampyt slinkties juostas į visas puses net receptą skaitant, nes išsiplečia visas langas forumo.
Sausainiai atrodo nuostabiai
O man visai neišsiplėčia langas
Tai monitorius didesnės įstrižainės, matyt. Vargas tiems, kurių mažesni.
Ir atrodo netvarkingai, ir krauna ilgiau, kieno internetas lėtesnis. Negi sunku sumažint?
Ir atrodo netvarkingai, ir krauna ilgiau, kieno internetas lėtesnis. Negi sunku sumažint?