QUOTE(uzknisai @ 2008 03 07, 23:11)

nera uz ka

i sveikata.Sake, kad ruzavas iseina, jei spanguoliu kisieliu dedi.O tu spanguoliu skonio jautesi, ar tik spalva?
jautėsi tokia kaip ir rūgštelė, bet kad pasakyt jog spanguolės tai ne.
********
prisiminiau kad dariau neseniai dar varškės tinginį. parašysiu kaip dariau (ir skliaustuose ką daryčiau kitaip sekančiu kartu..)receptas originalus (Darbštuolės žurnaliuke) buvo toks, bet koregavau:
400 gr varškės
400 gr sausainių
200 gr sviesto
150 gr cukraus
100 gr džiovintų abrikosų
keli šaukštai razinų
vanilinio cukraus
taigi, ko aš dėjau:
2 pakelius varškės (dėčiau tris nes varškės gali būt ir daugiau)
2 pakelius sausainių, vieną pakutį ėmiau selga šokoladinį, kitą paprastą baltą optima linijos ) kitą kart imčiau abu optima , nes selgos sausainiai taip gerai nesuminkštėjo)
100 gr sviesto
2 valgomus šaukštus kondc. pieno (irgi galima mažiau)
ir kažkur gal 100 gr. įvairių džiovintų vaisių - abrikosų, slyvų,obuolių , kriaušių (kitą kart dėčiau greičiausiai tik kriaušes, nes jos mažiausiai jaučias arba tik koncervuotus, nes tada nesijaus taip)
vanilinio cukraus pakutį.
sviestą, kondc. pieną ir vanilinį cukrų sukau su mikseriu, tuo pat metu susipjausčiau džiovintus vaisius ir pamerkiau verančiam vandenyje. i sviestą sudėjau varškę ir gerai išsukau. susitrupinau sausainius, tada sudėju vaisius (skystis likęs nuo jų labai buvo skanus atsigert) na ir tada sudėjau sausainius ir išmaišiau viską. masę palikau kambario temperatroj kažkur 40 min kad susigertų, ir tada į maistinę plėvelę, dėjau per du gabalus, nes gavos nemažai, į šaldiklį pusvalandžiui, o paskaiu į šaldytuvą kad sustingtų.