Sausainėliai SPIRALĖS250 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
165 g smulkaus cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
1 flakonėlis romo esencijos
2 kiaušiniai
125 g sviesto
20 g kakavos miltelių
1 v.š. pieno
Į miltus suberiame kepimo miltelius, gerai išmaišome. Į dalį miltų suberiame 150 g cukraus, vanilinį cukrų, įmušame vieną kiaušinį ir sumaišome minkštą tešlą. Gabaliukais sukapojame šaltą sviestą, sudedame į tešlą, apžeriame likusiais miltais ir monkome, kol tešlą nebelips prie rankų. Padedame tešlą šaltai.
Dubenėlyje sumaišome kakavos miltelius, likusius 15 g cukraus ir pieną. Šį mišinį įmaišome į pusę tešlos ir gerai išminkome.
Abi tešlos puses iškočiojame į vienodo dydžio stačiakampius, vieną iš jų aptepame kiaušinio baltymu, uždedame kitą ir tampriai suvyniojame. Išpjaustome sausainėlius ir kepame 175-200 C temperatūroje apie 15 min.

***
OT:
O kodėl jūs į forumą tokio didelio formato nuotraukas keliat?

Labai jau nepatogu žiūrėt, kai reikia tampyt slinkties juostas į visas puses net receptą skaitant, nes išsiplečia visas langas forumo.