QUOTE(Evelincik @ 2010 07 16, 22:00)
Tablete gan didele,nelengva bus ja paslept i maista.Maista suvalgys,tablete liks greiciausia.As jusu vietoj rinkciausi lasus,jei dar nera praktikos suduot tablete(brangiau,bet legviau).As tablete pvz 'aptepu" kates megstama pasta nuo savelu,legvai jai nuslysta ji
Arba daryt tai dviese,vienas laiko,kitas praziodina ir deda tablete i gerkle
Vieną būdą patarsiu, gal kam padės. Suvyniodavau katę į adijaliuką (galima į didelį rankšluostį), kad tik galva kyšotų. Ir pasisodinusi ant kelių pražiodžiusi suduodavau. Kol nurydavo (nes nuryti, aišku, nenorėdavo), užčiaupusi nasrus glostydavau kaklą (gaunasi rijimo rekleksas). Sekdavosi gerai, mažiau streso man ir katei.
Dabar deja taip jau nebepavyksta
Ir sekasi su vaistų sudavimu labai sunkiai
Nes po vežimo pas veterinarą sterilizacijai (o bokso neturėjau, vežiau irgi suvyniojusi į adijaliuką), galbūt dėl blogų prisiminimų, katė labai priešinasi, sužvėrėja stačiai
Baisu , kad rankos neperkąstų
Na bet jinai jau virš metų, tai reikia rečiau duoti vaistus, nors tiek... Blogiausiam atvejui irgi galvojam apie lašiukus.
Dėti į maistą vaistus bandžiau, bet juk katės jaučia gerai ir kvapą, ir skonį, reta katė matyt rys ta maistą, kur vaistų pridėta.
Tiesa, viena pažįstama, pati auginanti šunį, patarė bandyti suduoti ištirpintus vandenyje vaistus į ryklę su švirkšto pagalba. Pvz. po operacijos teko man tokiu pat būdu suduoti katei vaistus nuo temperatūros. Bet tos tabletės, kurias aš duodu, man rodosi, lyg ir nelabai tirpsta vandenyje
Bet pati idėja verta pamąstymo.