Įkraunama...
Įkraunama...

Ka daryti kad pienas butu riebesnis?

Mano dukrytei jau 3 menesiai. Maitinu pati. Iki siol viskas gerai buvo, priaugdavo svorio gerai. Tik paskutini menesi visai nedaug priaugo - puse kilogramo per 4 savaites ir valgyt praso dazniau nei anksciau. Gal mano pienas neriebus? g.gif Patarkit jei zinot ka geriau valgyti, kad viskas susitvarkytu. Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Mamkis @ 2008 01 15, 17:04)
Mano dukrytei jau 3 menesiai. Maitinu pati. Iki siol viskas gerai buvo, priaugdavo svorio gerai. Tik paskutini menesi visai nedaug priaugo - puse kilogramo per 4 savaites ir valgyt praso dazniau nei anksciau. Gal mano pienas neriebus?  g.gif  Patarkit jei zinot ka geriau valgyti, kad viskas susitvarkytu. Aciu.

tavo vaikas svorio priaugo visai normaliai, todėl tikrai nereikia nieko papildomai daryti. o pienas gaminasi toks, kokio reikia konkrečiam kūdikiui konkrečiu metu. jis negali būti nei neriebus nei per riebus. jis yra toks, koks yra. čia bobučių prietarai, kad pienas gali būt per mažai riebus. normaliai, sveikai maitinkis, vartok pakankamai skysčių, maitink pagal vaiko poreikį ir viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
pienuko riebumas yra individualus ir jo niekaip tu nepariebinsi. ingalp teisingai pasake mirksiukas.gif ir mažiau jaudinkis del pienuko tada jo tikrai bus pakankamai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šalta: 15 sausio 2008 - 21:12
Oj kaip smagu kad galima pasidalinti savo rupesciais ir patarimais su kitom mamom, juk gyveni ir mokais... Jei ne jus, turbut buciau pilnus zandus prisikimsus jau doh.gif Stengsiuos pilnaverti maista valgyt ir tiek. thumbup.gif
O siaip maitinant yra kokiu produktu, kuriu reiktu vengti? Girdejau tik, kad gazuotu gerimu negerai gerti? Tai tiesa?
Atsakyti
QUOTE(Mamkis @ 2008 01 16, 13:25)
O siaip maitinant yra kokiu produktu, kuriu reiktu vengti? Girdejau tik, kad gazuotu gerimu negerai gerti? Tai tiesa?

Apie tai yra kita tema "Maisto racionas zindyvei", bet siaip jau apribojimu nera. Tik, aisku, kaip ir visada ir visur reikia saiko. smile.gif Ir dar galima vadovautis taisykle - kokiems produktams jautrus jusu organizmas, tokiems gali buti jautrus ir jusu vaikelis. Bet siaip jau galima valgyti viska ir tiesiog stebeti, kaip vaikas auga ir reaguoja i viena ar kita dalyka.
Atsakyti
QUOTE(Mamkis @ 2008 01 16, 14:25)

aš asmeniškai viska valgiau, tik negeriau gazuotu gerimu, nes nuo ju pilva pučia
Atsakyti
as irgi valgau viska, nors kol maziuke buvo - stebejau ar neberia, nevidyriuoja, o del to kad 3 men vaikiukas dazniau valgo ir yra irzlesnis, gal pieno krize g.gif , buna tokie tarpai kai vaikiukas nori daugiau, o tiek nespeja pasigaminti, mamyte nespeja prisitaikyti prie didesniu vaikiuko poreikiu, bet po keliu dienu ar savaites tai praiena, viskas susitvarko, tik pailsek, pilnavertiskai maitinkis ir tikrai viskas susitvarkys mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, mano pupa irgi valgo MP. Man gydytoja sake kad mamytei reikia sociai valgyti ir tuomet pienukas buna sotesnis. Isbandziau ir tai pasitvirtino. Mazoji valgo kas 4 valandas. Pameginkit gal pades mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulia12 @ 2008 01 21, 12:15)
Sveikos, mano pupa irgi valgo MP. Man gydytoja sake kad mamytei reikia sociai valgyti ir tuomet pienukas buna sotesnis. Isbandziau ir tai pasitvirtino. Mazoji valgo kas 4 valandas. Pameginkit gal pades mirksiukas.gif

ne sotus maistas riebina piena mirksiukas.gif niekas jo negali pariebinti, o maziukas valgo dazniau nes jam arba truksta arba yra psicholiginis kruties poreikis...Rimulia12 gydytoja sake reikia sociau, as manau ,kad reikia dazniau uzkandziauti, nes maitinanti mama turi maziuasiai 6-7 kartus per para vagyti (tiek pat kartu kiem mazylis zindzia kruty), man tai pasitvirtno su kaupu (viena beda kg priaugti nestumo metu nedingsta doh.gif daznai uzkandziaujant)
Atsakyti
as tai manau butinai reikia valgyt mesa arba zuvi. Pagal save isbandziau, buvau valgius liesus produktus, tai vis valge daznai maziukas mano, neramus vel budavo, o kai mesos pradejau vis valgyt, tai susitvarke. Manau sociau ir vaikuciui.
Atsakyti
nesuprantu doh.gif juk vaikui is pieno ne vien riebalu reikia... viasai nereik del to riebumo sukti galvos schmoll.gif 500g per 4 sav. jums mazai? gal norit vaiko monstro jei kas menesi po kilograma priaugtu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margareta: 22 sausio 2008 - 16:41
QUOTE(Margareta @ 2008 01 22, 18:38)
nesuprantu  doh.gif  juk vaikui is pieno ne vien riebalu reikia... viasai nereik del to riebumo sukti galvos  schmoll.gif 500g per 4 sav. jums mazai? gal norit vaiko monstro jei kas menesi po kilograma priaugtu  doh.gif

Na kam čia taip žiauriai? Maniškė per mėnesį pirmus 5 mėnesiukus ne tik po 1 kg priaugdavo, bet ir po 1,300kg. Na ir nesame mes nei monstrai nei ką...

O dėl pieno kokybės: ką galiu pasakyti- reikia valgyti moterys. Pirmas klausimas man iškilo- ar nesilaikai dietos? Mat dažnai man užkliūna forumuose kad maitina krūtimi neseniai pagimdžiusi ir jau dietinasi... keistai skamba ir tiek- o po to nori kad vaikas normaliai priaugtų.
500g g.gif na negasdinu bet tai jau žemutinė riba- bet gal vaikutis tavo didelis gimė? Maniškė pvz: 2,980kg gimė- tai gydytoja sakė kad normalu, kad tiek daug priauga- sakė vijosi bendraamžius. tongue.gif . Na o dėl pienuko riebumo: patarčiau žiūrėti į patį vaikutį: jei jis gerai jaučiasi- reiškiasi viskas gerai. Jei dažnai prašo krūties dar nereiškia kad jis "nedavalgo" gal paprasčiausiai nori šalia mamytės būti įsikanda ir ramiai snaudžia?
O tai kad ne maistas riebina piena mano atveju visiškai nepasitvirtino schmoll.gif Aš studijuoju- taigis palikdavau pienuko nutraukto: nutraukinėdavau naktį 3 valandą ir visada vienu metu- ir iš abiejų krūtų. Ką galiu pasakyti- kaip tik buvau nusprendusi laikytis dietukės- tokios nestiprios- daugiau daržovių- mėsa tik liesa, jokių saldintų arbatų, jokios duonos, bulvių, makaronų na grikiai ryžiai, liesa mėsytė, liesas jogurtukas ir jei anksčiau taip MB vadinamos grietinėlės nusistovėdavo vos ne pusė nutraukto pieno, tai pasilaikius 2 savaites tos dietos pienuke grietinėlės teliko per nagą (ne daugiau 0,5cm) ir vaikelis pas mene dažnioau krūties prašydavo, ir pati silpnai pradėjau jaustis- galiausiai vyras neapsikentė ir liepė "baigt tas nesamones" na ir aš jam atsakiau "netiesa- pienas paprasčiausiai keičiasi- ta grietinėlė nereiškia kad jis ne sotus ir t.t.t." bet dietos nebesilaikiau (tik gazuotų gėrimų atsisakiau, šokolado daugiau kaip 20g nesuvalgydavau- o tiksliau pakeičiau jį kakava su pienuku ir cukrumi) ir kaip jūs manote? pienukas vėl tapo toks pat... nesupratau aš to niekaip...Jei maitinančios motinos pieno kokybė nepriklausytų nuo moters suvartojamo maisto kokybės nemanau, kad gydytojai tiesiog primygtinai verstų valgyti pilnavertį maistą?

Ir dar- karštą vasarą pienukas patapo visiškai skystas (net žydras)- bet vaikas nuo jo sėkmingai pavalgydavo g.gif galiausiai ir pati nebesuprantu kaip tai...visai susibelamutinau lotuliukas.gif
Atsakyti