Mano dukrytei jau 3 menesiai. Maitinu pati. Iki siol viskas gerai buvo, priaugdavo svorio gerai. Tik paskutini menesi visai nedaug priaugo - puse kilogramo per 4 savaites ir valgyt praso dazniau nei anksciau. Gal mano pienas neriebus?
Patarkit jei zinot ka geriau valgyti, kad viskas susitvarkytu. Aciu.

QUOTE(Mamkis @ 2008 01 15, 17:04)
Mano dukrytei jau 3 menesiai. Maitinu pati. Iki siol viskas gerai buvo, priaugdavo svorio gerai. Tik paskutini menesi visai nedaug priaugo - puse kilogramo per 4 savaites ir valgyt praso dazniau nei anksciau. Gal mano pienas neriebus?
Patarkit jei zinot ka geriau valgyti, kad viskas susitvarkytu. Aciu.

tavo vaikas svorio priaugo visai normaliai, todėl tikrai nereikia nieko papildomai daryti. o pienas gaminasi toks, kokio reikia konkrečiam kūdikiui konkrečiu metu. jis negali būti nei neriebus nei per riebus. jis yra toks, koks yra. čia bobučių prietarai, kad pienas gali būt per mažai riebus. normaliai, sveikai maitinkis, vartok pakankamai skysčių, maitink pagal vaiko poreikį ir viskas bus gerai

pienuko riebumas yra individualus ir jo niekaip tu nepariebinsi. ingalp teisingai pasake
ir mažiau jaudinkis del pienuko tada jo tikrai bus pakankamai.

Oj kaip smagu kad galima pasidalinti savo rupesciais ir patarimais su kitom mamom, juk gyveni ir mokais... Jei ne jus, turbut buciau pilnus zandus prisikimsus jau
Stengsiuos pilnaverti maista valgyt ir tiek.
O siaip maitinant yra kokiu produktu, kuriu reiktu vengti? Girdejau tik, kad gazuotu gerimu negerai gerti? Tai tiesa?

O siaip maitinant yra kokiu produktu, kuriu reiktu vengti? Girdejau tik, kad gazuotu gerimu negerai gerti? Tai tiesa?
QUOTE(Mamkis @ 2008 01 16, 13:25)
Apie tai yra kita tema "Maisto racionas zindyvei", bet siaip jau apribojimu nera. Tik, aisku, kaip ir visada ir visur reikia saiko.

QUOTE(Mamkis @ 2008 01 16, 14:25)
aš asmeniškai viska valgiau, tik negeriau gazuotu gerimu, nes nuo ju pilva pučia
as irgi valgau viska, nors kol maziuke buvo - stebejau ar neberia, nevidyriuoja, o del to kad 3 men vaikiukas dazniau valgo ir yra irzlesnis, gal pieno krize
, buna tokie tarpai kai vaikiukas nori daugiau, o tiek nespeja pasigaminti, mamyte nespeja prisitaikyti prie didesniu vaikiuko poreikiu, bet po keliu dienu ar savaites tai praiena, viskas susitvarko, tik pailsek, pilnavertiskai maitinkis ir tikrai viskas susitvarkys

Sveikos, mano pupa irgi valgo MP. Man gydytoja sake kad mamytei reikia sociai valgyti ir tuomet pienukas buna sotesnis. Isbandziau ir tai pasitvirtino. Mazoji valgo kas 4 valandas. Pameginkit gal pades

QUOTE(rimulia12 @ 2008 01 21, 12:15)
Sveikos, mano pupa irgi valgo MP. Man gydytoja sake kad mamytei reikia sociai valgyti ir tuomet pienukas buna sotesnis. Isbandziau ir tai pasitvirtino. Mazoji valgo kas 4 valandas. Pameginkit gal pades 

ne sotus maistas riebina piena

as tai manau butinai reikia valgyt mesa arba zuvi. Pagal save isbandziau, buvau valgius liesus produktus, tai vis valge daznai maziukas mano, neramus vel budavo, o kai mesos pradejau vis valgyt, tai susitvarke. Manau sociau ir vaikuciui.
nesuprantu
juk vaikui is pieno ne vien riebalu reikia... viasai nereik del to riebumo sukti galvos
500g per 4 sav. jums mazai? gal norit vaiko monstro jei kas menesi po kilograma priaugtu

QUOTE(Margareta @ 2008 01 22, 18:38)
nesuprantu
juk vaikui is pieno ne vien riebalu reikia... viasai nereik del to riebumo sukti galvos
500g per 4 sav. jums mazai? gal norit vaiko monstro jei kas menesi po kilograma priaugtu 

Na kam čia taip žiauriai? Maniškė per mėnesį pirmus 5 mėnesiukus ne tik po 1 kg priaugdavo, bet ir po 1,300kg. Na ir nesame mes nei monstrai nei ką...
O dėl pieno kokybės: ką galiu pasakyti- reikia valgyti moterys. Pirmas klausimas man iškilo- ar nesilaikai dietos? Mat dažnai man užkliūna forumuose kad maitina krūtimi neseniai pagimdžiusi ir jau dietinasi... keistai skamba ir tiek- o po to nori kad vaikas normaliai priaugtų.
500g

O tai kad ne maistas riebina piena mano atveju visiškai nepasitvirtino

Ir dar- karštą vasarą pienukas patapo visiškai skystas (net žydras)- bet vaikas nuo jo sėkmingai pavalgydavo