Įkraunama...
Įkraunama...

Šeimyniniai/namudiniai "darželiai"

QUOTE (Jurga @ 2004 02 12, 09:10)
Beje, vienas is privaciu darzeliu Jeruzalej, (apie kuriuos rase Gudra), is tiesu ir yra toks "mini darzelis", kuriame kelios aukles priziuri keleta vaiku. Siryt ten buvau wink.gif Tai mazdaug per puse pigiau, nei samdytios aukle i namus, o ir vaikas pabendrauja su nedideliu vaiku kolektyvu thumbup.gif

Atrodo, radau, ko ieskojau rolleyes.gif

Kaip idomu. Kur gi tas darzelis Jaruzaleje? Mano kudikeliui tik 4 meneseliai, bet esu prisiklausiusi, kad vos gimusius vaikus uzraso, nes tipo eiles begalines. o kokio amziaus vaikus prihglaudzia tie privatus darzeliai? ar nuo metu priima? gal reikia mirk zuk is anksto tartis, pries puse metu? kokio kysiuko nesti?
Atsakyti
sitame, kaip supratau, is anksto neuzraso. Kysiu irgi nereikia. Mums sake paskambint pries kokias 2 dienas, kai noresim pradet lankyti. Nuo keliu metuku priima, nezinau. Maniskei 1,6 metuku, tai, sake, kad dabar butu jauniausia.
Is anksto (pries metus ar pan.) uzraso tik i valstybinius darzelius.
Atsakyti
Dekui uz informacija. Bet argi yra Jaruzaleje valstybinis darzelis? manau nera. atrodo reikia is anksto rupintis, kad per velu nebutu. o cia tai jega, kad galima pries kelias dienas ispeti. tikriausiai, kai reikes eiti, pasiklausiu tamstytes adresiuko ir kaip ten sekasi maziukams.
Atsakyti
Vakar buvau tame privaciame darzelyje Pievu g. (Jeruzalej) ir keliuose valstybiniuose. Tiesiog buvau apstulbusi, kad radau ka turejau nusipiesusi vaizduoteje. Grazus namas su erdviu kiemu prie pusyno. Atidarius duris isvysti vaiku karalyste: kas vonioj su vandeniu zaidzia, kas padeda virti, kiti klauso muzikos kur ilgaplaukis muzikantas su fleita groja. Tokia ramybe ir sveika vaikiska energija tvyro. Visa aplinka rodos tarnauja vaikams. Beje namas graziai irengtas, turtingu interjeru, antikvariniais baldais. Cia ir staliaus darbastalis, kur jis atlieka ivairius darbus, o vaikai jam padeda. Ir visa ta roju turejau proga pamatyti pati ir palyginti su valstybiniais darzeliais. Tik gaila, kad mano mazylio jos nesutiko priimt, nes per mazas, o po metu darzelis zada issikelti. Pasiule ta aukle, toj pacioj Pievu g. kuri priima vaikelius, tik jos neradau vakar namie.

Kaip konkrastas siam vaizdui buvo valstybiniai darzeliai. Nedaug jie nutolo nuo tos sovietines koridorines koncepcijos..."Pasakoje" vedeja man vos ne konkreciai pasake uzrasymo kaina. Pries "Vieversio" vedeja pati pasijutau darzelinuke, nes ji pradejo mane mokyt. O is kitu darzeliu vien desreliu kvapa uzuodus tepiau slides.
Dar neblogas pasirode prancuzu darzelis, tik ten viskas vyksta prancuzu kalba.

Manau, kad vaikui iki 4 metu tokia mustruojanti valstybiniu darzeliu aplinka zalinga asmenybes atsiskleidimo poziuriu. Bet cia tik mano nuomone ir jos nebutina komentuoti.
Atsakyti
Shinshila, o apie kuri darzeli is Pievu gatves tu cia rasei? Gal ta, kuris yra valdorfines pakraipos, kur vaikucius nuo 3 metu priima?
nes as siandien irgi buvai darzely pievu gatvej, bet turbut kitam smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Reklamiste @ 2004 02 02, 11:53)
Tikrai zinau, kad Pilaiteje veikia keli "nelegalus" vaiku darzeliai privaciuose namuose. Vienoje grupeje buna 2-4 metu vaikai, viso 6-8 vaikai. Yra aukle ir padejeja, dar ateina muzikos mokytoja. Kaina: 25 lt uz diena. Kas skaiciavo, tai sako, legaliai dirbti neapsimoketu, nes tevai daugiau moketi nenori, o mokesciai valstybei sueda nemaza dali.

O tai gal zinot kokias nors koordinates tu "nelegaliu" darzeliu Pilaiteje?
Atsakyti
Shinshila, man dabar aktuali ta tema. Galvoju ar i valstybini leist (pigiau) ar i privatu (brangiau, bet shalia namu). Kodel neprieme tavo vaiko? nes kai lauke budama su viena aukletoja kalbejau (is to paprasto privataus, ne valdorfines pakraipos) tai maciau ten buvo mergaite 1,5 m.
Atsakyti
Tiesa, ir kiek ten tu vaikuciu buvo grupeje?
Atsakyti
QUOTE (Vasara @ 2004 02 15, 22:59)
Shinshila, man dabar aktuali ta tema. Galvoju ar i valstybini leist (pigiau) ar i privatu (brangiau, bet shalia namu). Kodel neprieme tavo vaiko? nes kai lauke budama su viena aukletoja kalbejau (is to paprasto privataus, ne valdorfines pakraipos) tai maciau ten buvo mergaite 1,5 m.

panasu, kad i sita darzeli mes ir keliausim uz 2 sav. rolleyes.gif
musu mergaitei kaip tik siandien pusantru sueina. Priima ten ir tokius. Siuo metu grupeje yra 12 vaikuciu skirtingo ikimokyklinio amziaus. smile.gif
Atsakyti
Tas privatus darzelis gal ir nieko, primeciau - kaina 500 lt i menesi.
Bet ka daryti, jei vaikas susirgo??? Imant aukle ji su juo namie uz ta pacia kaina ir butu, o i darzeli jau nebenuvesi, kad ir koks privatus jis butu...
be to, juk vedant i darzeli, prasideda ligos:(
Siaip nezinau, as gal vis tik uz aukle... Nors jei aukle susirgtu, irgi ne kas butu:(
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monikule: 17 vasario 2004 - 10:15
Jurga, o tu buvai ten apsiziuret? Kokie ispudziai? Gal ir mes ten bandysim. Beje, o ka manai apie psichologu rekomendacijas kad geriau tik nuo 3 m. leist? Nors turiu realiu pavyzdziu kad 2 m. vaikai geriau ir greiciau prisitaiko prie darzelio negu 3 m.
Atsakyti
QUOTE (Vasara @ 2004 02 17, 10:16)
Nors turiu realiu pavyzdziu kad 2 m. vaikai geriau ir greiciau prisitaiko prie darzelio negu 3 m.

Ir aš turiu realų pavyzdį, kaip mes dukrą išleidom į darželį 1,10mėn. Jokių nebuvo ašarų, norėjo į darželį iki begalybės. Sūnui suėjo 3 metai, galvojam pradėsim leisit irgi - ką jūs, žviegia kaip nežinau kas. Savaitę vedėm, pamatėm kad vaikas traumuojasi, tai dabar būna su aukle. Ir iki dabar nenori eiti į jokį darželį. Nors pratinam prie tos minties wink.gif
Atsakyti