Įkraunama...
Įkraunama...

Šeimyniniai/namudiniai "darželiai"

QUOTE (Jurga @ 2004 02 03, 14:05)
QUOTE (Silvute @ 2004 02 03, 13:15)

tai jau tas pats kaip aukle.

taip. bet yra ir skirtumu wink.gif Pabandysiu palyginti individualia aukle ir ukle, priziurincia namuose kelis 2.gif

Pliusai:
1) vaikas ten buna tarp keliu vaiku, mokosi kolektyvinio bendravimo (kai kuriems tai svarbu).
2) Na dar galima izvelgti pliusa tame, kad nereikia rupinti pries ateinant auklei i namus, kad namai atrodytu tvarkingai laugh.gif nes as pries ateinant kitam zmogui i namus pabuti su vaiku - visada darau tvarka. na, ir ne visos aukles juk valo namus. tai reiskia, kad nuvedus vaika pas aukle i namus - grizus is darbo rasi namus tokius, kokius palikai ryte.
3) nereikia rupintis, kad saldytuve butu maisto vaikui ir auklei smile.gif

minusai: 1) reikia ryte vezti vaika kazkur...
2) neaisku, ar gaus mazas vaikas pakankamai demesio unsure.gif

Del paskutiniojo minuso, as manau, kad tokia vaiko prieziura turetu but pigesne, nei individualios aukles prieziura.

tai lygiai taip pat galima ir i darzely atokesniam rajone vezioti ( bus vaiku maziau), o jei aukletojai vis kysi nunesi, tai ir prieziuros tavo vaikas daugiau suras.
Va eisim uz keliu men i lopseli. Ir sunus ta pati lanke. Max 5-6 vaikai budavo grupeje.

as sutikciai i toki darzeli vesti vaika, bet tai turetu kainuoti pigiau nei aukle.

P.s ir taip galima rasti aukle, kuri vaika savo namuose priziuretu
Atsakyti
tai ir as isivaizdavau, kad tokia aukle imtu maziau pinigeliu. Tada buciau susidomejusi. o i nuosaly esanti darzeli vezioti - tai nepatogu. Si aukle, kuria prasiau yra prie pat musu namu, todel ir susidomejau. bet kaina man nepatinka. O i lopseli, kuris yra arti namu, nuo 2 metu nebepriima - jau pries metus sako - nera vietu! mad.gif

tai, kad ten ivairaus amziaus vaikai - man irgi kelia nuostaba, kaip ten ji susitvarko ir su 4 men kudikiu ir su vyresniais.. Gal tas kudikis buvo tik ekstra atveju atveztas trumpam - as nezinau. huh.gif

O del to, kad duoti kysi tam, kad priziuretu mano vaika labiau - tai ne man. nemoku duoti kysiu. jau verciau i brangesni darzeli vesiu ar dar ka nors sugalvosiu jei paprastam darzeli blogai priziuretu mano vaika. Tik ne kysius sistemingai nest... unsure.gif

Tai va, ir ieskau tinkamaiausio varijanto. Bet, pagalvojau, neblogas biznis mociutei gaunasi - jei uz kiekviena vaika 600 Lt ir tu vaiku kokie 4-5 rolleyes.gif
Atsakyti
As tai "namini darzeli" isivaizduoju taip.
Viena moteriske uzsiima vaiku prieziura ir zaidimais. Kita verda valgyt ir valo. Dar butu gerai keletas atvykstanciu mokytoju: muzike, dailininke, choreografe. Vaikai visur dalyvauja, padeda daryti valgyt, pavalgydina mazesnius, kartu valo, tvarko, kartu zaidzia. Zodziu tarsi mazas "realybe sou". Tikras namu gyvenimas pagal mazus zmogucius.

Kai viena bobule priziuri kruva vaikuciu savo bute tai nepanasu i idealu darzeli. Su kuo jie ten zaidzia, kaip eina i lauka, kaip valgo?
Atsakyti
O ta moteriškė išvis išveda tuos vaikus į lauką? Man sunku įsivaizduoti, kaip jį žiemą viena išveda 4mėn kūdikį su vežimu, ir dar keletą mažų vaikų. Įtariu, kad ji niekur neina iš namų...........
Atsakyti
suzinojau truputi konkreciau. ta moteriske dabar turi 1 pastovu vaika - 10 men. ir 2 nepastovius, t.y. kuriuos atveza tevai 1 ar 2 kartus per savaite. Su vaikais, sake, iseina i lauka. Vasara - 2 kartus, ziema - pagal ora. Maitina ji juos - kaip tevai pageidauja - arba savo maistu, arba tevu atnestu. (paskui atsiskaiciuoja mazdaug)
Miega vaikai visada skirtinguose kambariuose (ju pas ja yra 4).

Kad nori atvesti vaika - uztenka ispeti is vakaro. manau, tai labai gerai ekstra atvejams.
Is balso atrode gana maloni ir energinga moteriske.

Kaina 3,5 Lt/val.

Na, nelabai cia panasu i darzeli, jei tik 2 vaikai vienu metu smile.gif
Atsakyti
Jurga o tu jos koordinates zinai? ar ji ten tik maziukus ziuri? gal zinai ar savaitgalias ji ziuri, ar tik darbo dienom, siaip jeigu turi jos tel, gal galetum man i AZ mestelt? buk gera smile.gif
Atsakyti
Mano drauge nori ziureti vaika savo namuose. Jeigu kam reiktu koordinaciu-rasykit asmenine wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Lisa @ 2004 01 29, 07:50)
To Shinshila: Manau, kad verta pradėti įsteigti tokį daržiuka namuose, o ypač Jeruzalėje, nes kiek žinau, ten nėra darželių ir visi vežioja į Baltupius. Paklausa tikrai būtų. Geriausia būtų daryti pradžiai su mažiau vaikų, po to po truputį įsivažiuotumėte. Sėkmės!

Kaip tik Jeruzaleje yra 2 privatus darzeliai.
I viena ju ruosiuos leisti savo maziuka.
Atsakyti
QUOTE (Gudra @ 2004 02 05, 15:38)
Kaip tik Jeruzaleje yra 2 privatus darzeliai.
I viena ju ruosiuos leisti savo maziuka.

as irgi zinau viena privatu darzeli Jeruzalej. Bet ten labai daug grupej vaiku - 25-30. unsure.gif Kaip privaciam - tikrai nemazai. Kainuoja atrodo 500 (o gal 400 unsure.gif ) Ir dar: aukletojos ten kelioms savaitems kas sezona isvaziuoja i kursus, tai gi darzelis tuo metu nedirba - reik sugalvot, kas priziuretu vaika...

na nelabai patiko man ten salygos.

gal kitam kitaip? nezinau.
Atsakyti
QUOTE (Shinshila @ 2004 02 03, 16:41)
As tai "namini darzeli" isivaizduoju taip.
Viena moteriske uzsiima vaiku prieziura ir zaidimais. Kita verda valgyt ir valo. Dar butu gerai keletas atvykstanciu mokytoju: muzike, dailininke, choreografe. Vaikai visur dalyvauja, padeda daryti valgyt, pavalgydina mazesnius, kartu valo, tvarko, kartu zaidzia. Zodziu tarsi mazas "realybe sou". Tikras namu gyvenimas pagal mazus zmogucius.

Isivaizduoju, kiek va butent toks 'sou' teveliams kainuotu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
as suprantu tik viena dalyka, del ko norit tu mini privaciu darzeliu - finansai neleidzia auklei moket 600lt per menesi. Bet jei privatus darzelis irgi panasiai ar tiek pat kainuoja, tai jus sutiktumet vest vaika i svetimus namus, kur jis tikrai negaus tokios geros prieziuros kaip namie, nes bus ne vienas, o jau keli? Norit tvarkingu namu- tai sutarkit su aukle, kad paliktu juos tvarkingus, o ne apsnerkstus. Nenorit jos maitint - sutarkit, kad aukle maitinasi savo maistu. Dabar ten del tu muzikiniu auklejimu, anglu kalbu....darykit kaip norit, ir darysit be mano pasakymo, bet ...kam verstis per galva kemsant i vaika ivairia informacija, kiekviena laisvesne minute bandant uzimti ivairia veikla, ,,daryti" juos genijais....Juk vaikui reikia ir tylos, ir vienatves. Kad jis pats kazka atrastu, o ne mama be perstojo jam aiskintu: kas ir kaip.
Galbut mano toks poziuris del to, kad turim puikia aukle ir su tokiom ar panasiom problemom kaip netvarka vakare ar maisto auklei palikimu nesusiduriam. O pasikonsultavusi su savo Asmenybes psichosocialines raidos destytoja nutariau atsipalaiduot ir nebesigrauzt, kad kiekviena laisva minute neturiu noro ,,lavinti" savo sunu, keisti jam ,,veiklas", ,,aukleti". Vaikai mokosi daugiausiai is musu, tevu. O is aplinkos pasiims tiek, kiek jiems individualiai reikes, ir kada reikes...
Atsakyti
QUOTE (Merida @ 2004 02 05, 14:49)
as suprantu tik viena dalyka, del ko norit tu mini privaciu darzeliu - finansai neleidzia auklei moket 600lt per menesi. Bet jei privatus darzelis irgi panasiai ar tiek pat kainuoja, tai jus sutiktumet vest vaika i svetimus namus, kur jis tikrai negaus tokios geros prieziuros kaip namie, nes bus ne vienas, o jau keli? Norit tvarkingu namu- tai sutarkit su aukle, kad paliktu juos tvarkingus, o ne apsnerkstus. Nenorit jos maitint - sutarkit, kad aukle maitinasi savo maistu. Dabar ten del tu muzikiniu auklejimu, anglu kalbu....darykit kaip norit, ir darysit be mano pasakymo, bet ...kam verstis per galva kemsant i vaika ivairia informacija, kiekviena laisvesne minute bandant uzimti ivairia veikla, ,,daryti" juos genijais....Juk vaikui reikia ir tylos, ir vienatves. Kad jis pats kazka atrastu, o ne mama be perstojo jam aiskintu: kas ir kaip.
Galbut mano toks poziuris del to, kad turim puikia aukle ir su tokiom ar panasiom problemom kaip netvarka vakare ar maisto auklei palikimu nesusiduriam. O pasikonsultavusi su savo Asmenybes psichosocialines raidos destytoja nutariau atsipalaiduot ir nebesigrauzt, kad kiekviena laisva minute neturiu noro ,,lavinti" savo sunu, keisti jam ,,veiklas", ,,aukleti". Vaikai mokosi daugiausiai is musu, tevu. O is aplinkos pasiims tiek, kiek jiems individualiai reikes, ir kada reikes...

Nuo kada bendravimas su aukle yra tolygus bendravimui su bendraamziais? blink.gif blink.gif Ar tu manai, kad i darzelius tevai veda vaikus tik todel, kad tai yra pigiau??
Atsakyti