Įkraunama...
Įkraunama...

Šeimyniniai/namudiniai "darželiai"

g.gif zinoma darzelis darzeliui nelygus. Jeigu priduodate ten savo vaikuti tai ir dokumentu reikia paprasyti. Pati zinau keleta tokiu darzeliu ir zinau kad ten saugiau ir tikrai svariau negu valdiskuose. O susirgdinti vaika, bet kas gali ir aukle kokia nevalyva, o ir mamyciu buna doh.gif su viena nesenai diskutavau, ji bande irodyti kad sriubyteje vaikui nelupta kiausini virti nieko tokio blink.gif , kad ji visada taip daro ir nieko tokio... wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(Dior13 @ 2007 10 24, 14:06)
g.gif  zinoma darzelis darzeliui nelygus. Jeigu priduodate ten savo vaikuti tai ir dokumentu reikia paprasyti. Pati zinau keleta tokiu darzeliu ir zinau kad ten saugiau ir tikrai svariau negu valdiskuose. O susirgdinti vaika, bet kas gali ir aukle kokia nevalyva, o ir mamyciu buna  doh.gif su viena nesenai diskutavau, ji bande irodyti kad sriubyteje vaikui nelupta kiausini virti nieko tokio  blink.gif , kad ji visada taip daro ir nieko tokio... wacko.gif

jooo.. aisku valdisku darzeliu irgi visokiu buna, bet jiebent kazkiek atsakomybes uz tai turi, jei kas nutiktu. o va su privaciom auklem ir darzeliais... pati ieskojau neseniai, tai isitikinau, kiek tiesiog nevalyvu personu siulosi buti aukle.
Papildyta:
QUOTE(Stigma @ 2007 10 24, 13:49)

brrrr... ypac nesuprantu zmoniu, dirbanciu su vaikais, kurie sirgdami eina i darba...

o jei Rota- suagusiam tik paviduriavimas, o vaikui - i reanimacine?...

siaip labai gaila, kad musu istatymai dar neleidzia kurtis tokiems darzeliams legaliai, nes pati ju ideja tikrai gera
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irongė: 24 spalio 2007 - 13:29
QUOTE(Stigma @ 2007 10 24, 13:49)

Baisu blink.gif
Ką galvoja tėvai atiduodami neprofesionalams savo vaikučius doh.gif
Aš kategoriškai prieš tokius darželius, visišką nesąmonė, viena mama vienu metus gali prižiūrėti savo, ir dar šalia tik vieną vaikutį, o ne penkis ir daugiau.
mačiau šeškinėje vieną mamą užsiimčią šiuo bizniu blink.gif man gaila tų vaikų, o tėvų mąstymas išvis nesuprantamas verysad.gif
Atsakyti
Taigis taigis, mano tiesa visgi įrodyta. Auklės patentą turinti mamytė negali prižiūrėti daugiau nei vieną vaiką (na du kaip pvz brolis su sese) nesvarbu kur savo ar šeimininkų namuose, ji neturi teisės užsiimti vaikų priežiūra namuose ir samdyti darbuotojus schmoll.gif Vieninteliu atveju darželis yra legalus jei yra įregistruojama įmonė. Deja, bet Lietuvoje kolkas yra taip smile.gif

Ir visai nesvarbu, tai kas atsitiko, tokie ligų židiniai ir valstybyniuose darželiuose būna, bet esmė kad jie yra VALSTYBINIAI ir valstybė juos reguliuoja ir už juos atsako, o namudiniai "darželiai" nereguliuojami niekieno, kas atsakys už jų auklėtiniams padarytą žalą ir pan? Nelegalu yra nelegalu deja tėvams ne tai svarbiausia, valstybiniai darželiai nėra patrauklūs nei ugdymo sistema, nei priežiūra, o privačiuose nors ir nelegaliuose siūlomos kur kas patrauklesnės sąlygos nors ir už kur kas didesnę kainą. Apie pasėkmes ir legalumą susimąstoma kai atsitinka kažkas negero kaip, kad aprašytoj istorijoj...Ale visi renkasi pagal savo kišenę, galimybes ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2007 10 25, 23:26)
kas atsakys už jų auklėtiniams padarytą žalą ir pan?

Aš suprantu, kad čia turima omeny tai, kad jei taip patsitiktų valstybiniam daržely, kažkas "gautų per galvą"? Ar taip? O ar nuo to lengviau apsinuodijusiems vaikams ir jų tėveliams? Nu ir kas, kad kažkokia virėja "gauna į galvą"? Juk nei kas mano vaikui žalos atlygina, nei vaistus kompensuoja, tai koks iš esmės skirtumas?.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 26 spalio 2007 - 07:41
valstybiniai darželiai yra kontroliuojami, eina be perspėjimo komisijos ir tikrina tiek maitinimo kokybę, tiek auklėtojų darbą, programa pagal kurią dirba darželis taip pat tikrinama, o, kad tėvai vietoj to kad tūkstančius moką privatiems tuos pinigėlius skirtų valstybiniams tada ir situacija pagerėtų

O mamos, kurios apsiima po penkis ir daugiau vaikų, tai sąžinės išvis neturi, kiekvienas vaikelis joms atneša nuo 800 iki... tūkstančio litų tai pasiimti patentą ir dirbti legaliai tikrai įmanoma, bet gobšumas ir noras nebūti tikrinamai... o kai kuriais atvejais net darbas be jokio pedagoginio išsilavinimo..... argumentas, kad yra tiesiog mama yra absurdiškas, esu mačiusi tokių mamų, kurios mamos vardo nevertos, tai jei tokios įkuria privatų darželį...
Tėveliai būkit atsargūs ir patikėkit savo brangiausius mažylius tik legalioms įstaigoms, kur jais bus tinkamai rūpinamasi, nes gaila kad žalojama vaikų sveikata ir ne tik fizinė verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Cilė @ 2007 10 26, 16:41)
O mamos, kurios apsiima po penkis ir daugiau vaikų, tai sąžinės išvis neturi, kiekvienas vaikelis joms atneša nuo 800 iki... tūkstančio litų tai pasiimti patentą ir dirbti legaliai tikrai įmanoma, bet gobšumas ir noras nebūti tikrinamai...

Jei pasiimi penkis vaikus, tai imdama mažiau nei po 800 lt ne tik neuždirbsi, bet ir į minusą nueisi mirksiukas.gif Tam, kad viskas būtų oficialu, nuo vaiko reikėtų gauti apie 1500 lt/mėn, arba daryti dideles grupes - ne po 5, o po 15 vaikų, kas nesiskirtų nuo valstybinių darželių.

Nerturėti sąžinės ir nenorėti dirbti už dyka ar nuostolingai - labai skirtingi dalykai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 26 spalio 2007 - 17:19
QUOTE(Cilė @ 2007 10 26, 16:41)
1 o, kad tėvai vietoj to kad tūkstančius moką privatiems tuos pinigėlius skirtų valstybiniams tada ir situacija pagerėtų

2 O mamos, kurios apsiima po penkis ir daugiau vaikų, tai sąžinės išvis neturi, kiekvienas vaikelis joms atneša nuo 800 iki... tūkstančio litų tai pasiimti patentą ir dirbti legaliai tikrai įmanoma, bet gobšumas ir noras nebūti tikrinamai...
3 o kai kuriais atvejais net darbas be jokio pedagoginio išsilavinimo..... argumentas, kad yra tiesiog mama yra absurdiškas, esu mačiusi tokių mamų, kurios mamos vardo nevertos, tai jei tokios įkuria privatų darželį... 
4 Tėveliai būkit atsargūs ir patikėkit savo brangiausius mažylius tik legalioms įstaigoms, kur jais bus tinkamai rūpinamasi, nes gaila kad žalojama vaikų sveikata ir ne tik fizinė   verysad.gif

1 blink.gif kaip gi tie tėvai tuos pinigus galėtų darželiui skirti? doh.gif Auklėtojai? - bus kyšis; grupės įrangai?....nu nežinau, frazė ir tiek.
2 Nieko panašaus, teigiate nesąmonę, žr aukščiau Getter postą apie tai, kaip su patentų galima dirbti ..., o galima žiūrėti tik vieną vaiką. Tik tai leidžia įstatymai legaliai (dabar nesigilinsiu į tai, kodėl taip yra, kas nustatė ir kodėl tokią kiekybę, ir į pasakymą, kad taip yra logiška replikuosiu iš anksto, mano galva, niekas iš viso nenustatinėjo, nesvarstė, nemąstė ir t.t., tiesio parašė: 1 vaikas ir tiek.)
g.gif o ką, kai dirbi pagal patentą, tave gali patikrinti? T.y. ar tai toks jau "saugiklis"? Aš va dirbu pagal patentą, nors ir ne auklės, bet niekas gyvenime mano darbo netikrino g.gif
3 blink.gif kaip sau norit, bet net neįsivaizduoju, kad tokia "mama" kurtų darželį, kiek esu bendravusi su tokių darželių klientais, nė vienas dar nesiskundė (įskaitant aprašytąjį straipsnyje...). Man asmeniškai, pasikartosiu, anoniminis virėjos papeikimas lygus nuliui palyginus su tarkim tokio draželio auklėtojos nuoširdžiu atsiprašymu (kai mano vaiko įstaigoj buvo toks incidentas, jis buvo slepiamas, ji buvo bandoma pavadinti kuo tik nori ir niekas niekada neatsiprašė) (na bent jau mano tokie prioritetai)
4 O šiaip įdomu, jūsų vaikelis lankė kokią tokio pobūdžio įstaigą, kad jūs taip viską žinote ir teigiate? g.gif
P.S. Taip, linkiu tėvams susirasti jų lūkesčius atitinkančią įstaigą, o aš iš viso, už vaikų auginimą namie kiek galima ilgiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 26 spalio 2007 - 17:33
Aš dar pasakysiu tik tiek, jei tėveliai ieško privataus darželio tai už tokią pačią sumą galima surasti ir legalų privatų darželį, tačiau tokių yra toli gražu ne kiekvienam rajone (sprendžiant iš mamų postų ir paieškų).
Atsakomybės skirtumas yra tas, kad nelegaliame darželyjė būtent per galva gauna viena virėja ar savininkė, o legaliame ar valstybiniame vykdomas tyrimas ir surandami kaltininkai, padaromos išvados (kaip kad siunčiamos inspekcijos dažniau nei reikalinga ir t.t.) O DIDŽIAUSIAS skirtumas tas, kad legalūs darželiai (po dezinfekcijos ar tyrimo) VEIKIA toliau nes jie LEGALŪS, tuo tarpu nelegalūs - uždaromi (kaip kad aprašytoj istorijoj) doh.gif Ar savininkė, nelegalaus namudinio darželio, apsiims apmokėti žalą tėvams, juk jiem reikės ieškotis auklės ar kito darželio, pasiimti kelias laisvas dienas ir t.t., Ar atlygins žalą vaikams, kuriems reikės takytis prie naujų sąlygų ir kurie patirs stresą? Juokingai gal skamba... aš čia tik sužaidžiau ta pačia nuotaika kaip anam poste buvo apie "virėjos galvą" cool.gif
Ir pabaigai vėlgi pridėsiu - kokį darželį pasirinkti yra tėvų sprendimas, nemanau kad nors vieni pasirinko nelegalų darželį norėdami savo vaikui pakenkti ar susargdinti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Cilė @ 2007 10 26, 14:41)
valstybiniai darželiai yra kontroliuojami, eina be perspėjimo komisijos ir tikrina tiek maitinimo kokybę, tiek auklėtojų darbą, programa pagal kurią dirba darželis taip pat tikrinama, o, kad tėvai vietoj to kad tūkstančius moką privatiems tuos pinigėlius skirtų valstybiniams tada ir situacija pagerėtų

O mamos, kurios apsiima po penkis ir daugiau vaikų, tai sąžinės išvis neturi, kiekvienas vaikelis joms atneša nuo 800 iki... tūkstančio litų tai pasiimti patentą ir dirbti legaliai tikrai įmanoma, bet gobšumas ir noras nebūti tikrinamai... o kai kuriais atvejais net darbas be jokio pedagoginio išsilavinimo..... argumentas, kad yra tiesiog mama yra absurdiškas, esu mačiusi tokių mamų, kurios mamos vardo nevertos, tai jei tokios įkuria privatų darželį... 
Tėveliai būkit atsargūs ir patikėkit savo brangiausius mažylius tik legalioms įstaigoms, kur jais bus tinkamai rūpinamasi, nes gaila kad žalojama vaikų sveikata ir ne tik fizinė  verysad.gif

O mama,kuri priziuri viena vaikuti,ar ja kas kontroliuoja tikrina higiena ir t.t. ar visos aukles issiima verslo liudijima.....ar jus buvot issiemusi kai dirbote aukle?
Skaiciuoti kitu uzdirbamus pinigus(nezinant kaip ten dirbama) manau cia vat ir pasireiskia zmogiskasis gobsumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 26 spalio 2007 - 23:06
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 10 26, 23:05)
O mama,kuri priziuri viena vaikuti,ar ja kas kontroliuoja tikrina higiena ir t.t. ar visos aukles issiima verslo liudijima.....ar jus buvot issiemusi kai dirbote aukle?
Skaiciuoti kitu uzdirbamus pinigus(nezinant kaip ten dirbama) manau cia vat ir pasireiskia zmogiskasis gobsumas.

Aš ne Cilė, bet atsakysiu. Čia kaip supratau tavo toks retorinis klausimas, bet aš įžvelgiu skirtumą - patikėti vaiką auklei ir patikėti vaiką įstaigai/privačiam darželiui. Jei aš samdau nelegaliai savo vaikui auklę - tai mano neišprusimas ir neišmanymas (istorijų manau pilna ir šitam forume, kaip nei viena nei kita pusė į teismą paduoti negali, dėl nelegalumo), atiduodant kaip jau minėjau į tokį namudinį darželį galimi du variantai: pirmas - tėvai nežino, kad realiai jie nelegalūs ir pasitiki savininkės kompetencija, antras - žino apie jų nelegalumą ir prisiima atsakomybę už vaiko gerovę patys. Tiek pirmu tiek antru atveju atsitikus panašiai situacijai kaip minėtoj istorijoj darželis uždaromas. KODĖL? - Nes jis įstatymiškai nelegalus doh.gif Mano suvokimu: Nelegali auklė=nelegalus darželis, skirtumo tame absoliučiai nematau, gal tik tiek kad vaikas būdamas su aukle, turi mažiau šansų susirgti (užkrėčiamom vaikiškom ligom) mirksiukas.gif
Dar vieną lygybę galiu dėt: Nelegali auklė=nelegaliame darželyje nelegaliai dirbančios auklės(-ojos) doh.gif
Atsakyti
Pasisakysiu tik tiek,kad..........tiek privaciame darzelyje,tiek valstybiniame darzelyje,tiek su aukle vaikas GALI UZSIKRESTI IVAIRIOMIS LIGOMIS.Aprasytas darzelis nebuvo nelegalus,jis veike,kaip vaiku prieziuros kambarys,pasiskaitykite ka pasakoja mamos lankiusios(ir lankysiancios) si darzeli prie darzeliu temos.Jos labai graziai atsileipia apie dirbancias aukles ir tikrai nekaltina nes realiai supranta,kad tai gali nutikti bet kur....beje taip nutiko nesenai ir valstybiniame darzelyje Ukmergeje berods.....tik is to burbulo niekas nepucia.O pasiskaicius juoduju aukliu sarasa darosi baisu,nes aukles ateinancios i namus jauciasi nebaudziamos ir daro tai ka nori......ko maziau pasitaiko privaciuose darzeliuose ar pas mamas kuriso kartu su savo vaiku priziuri ir kitus vaikucius.
Vilniuje aukles verlo liudijima isiemusios tik 90 zmoniu..................visos kitos aukles dirba nelegaliai ir tevai tai zino ir supranta.
Manau nei vienam is musu nereikia aiskinti ir IRODINETI,nes teveliai vesdavi pas aukle ar priimdami pas save aukle jie viska realiai apmasto ir PRIIMA JIEMS PRIIMTINIAUSIA SPRENDIMA.
Atsakyti