Dar karta isikisiu, nors man nerupi Jusu darzelis
As neklausiau, kur jus dedate SAVO uzdirbtus pinigus
As klausiau, kas bus uz musu sumokamus pinigus musu gi vaikams. Ar tai itk maistas, ar dar kazkokios mokymo priemones, ekskursijos, dar kazkas ten tokio. Atsakymo nesulaukiau. Pacioj pradzioj, kai dar tik Tamstos darzelis buvo organizuojamas rasiau Jums i az ir klausiau, kiek tai kainuos-atsakymo nebuvo. Tiek to, gal buvote labai uzsiemusi.
Siaip tai pinigus skaiciuot pradejau del to, kad mano nuomone, kaina tokiuose darzeliuose neadekvati daugumos gaunamoms algoms. O turtingiau gyvendama as samdyciau prestizine aukle, kuri uzssiimtu TIK su mano vaiku uz tuos pacius pinigus. Siaip tai musu visuomene pati kalta, kad neturi atitinkamo lygio paslaugu, uz kurias sumoka daug
Gydytojams kisama (lygtai be pinigu negydytu
), is tokiu DARZELIU ataskaitos pareikalaut nedrisk-turi teise TIK moketi pinigus. Ai, lai pasikaria visi-lai dirba kur nori, kiek nori, uz kiek nori. O kiti tegu veda vaikus kur nori, kam nori ir uz kiek nori.
Klausimas pamastymui-atsakymas kazkuriai mamytei. Kazkuri is mamku rase, kad vaikus turim apsidraust PATYS tevai. Tai labai idomu, ar nelaimingo atsitikimo atveju is tokio vaiku darzelio laikytojos nereikalautumet kompensacijos kokio milijono?
Kazkodel is ligoniniu visi reikalaujam, nors galetume visi apsidraust patys
Ir keistoku zmoniu yra. Ar cia pavydas kad kazkas daugiau uzdirba, ar tai kad kazkas gali sau leisti pasirinkti kur savo vaika vesti? Pati vedu savo maziukus i analogiska "darzeli" tiksliau cia juk prieziura amno vaikuciu, jeigu samdyciau aukle tektu ja dar ir maitinti ir galvoti ar ji ateis si ryt ir t.t. ir vaikuciai su savo bendraamziais nebendrautu. NIEKADA nereikalauju ataskaitos kur mano sumoketi pinigai panaudojami
ir kokia teise as tureciau juk tai aukles atlyginimas. Darbdaviui jus ka aiskinat kur isleidziat savo alga
Vaikus as apdraudus, o visa kita nezin au kaip kitur, bet musu tokiame "darzelyje" yra sudaryta sutartis ir ten viskas isvardinta kokios ju ir mano teises ir pareigos. O nuo zioplumo vaistu nera....kaip ir visur istatymu nezinojimas neatleidzia nuo atsakomybes...