[quote=flight,2007 05 15, 10:40]
Privalumai tokie, kad, pvz., vyresniam vaikui (nuo kokių trijų metų) tai - galimybė pabendrauti su kitais vaikais, ir, kadangi tų vaikų ne 20, o kokie penki šeši - nepervarginant savo nervų sistemos
Na, taip, pagal visokias ten psichologijas, pedagogikas vaikams vaiku draugija reikalinga gal tik nuo 3 m... Bet as matau,kaip mano metinuke apsidziaugia pamacius kita vaikuti. Nereikia nieko net sakyt,prieina,apkabina. Tik saugok,kad nenugriutu abudu is tos meiles dideles, jei dar abu netvirtai stovi ant koju
Arba kaip krykstaudama duksta po buta kai ateina vyresni draugai
Jei vaikuciai panasaus amziaus-bendri interesai,zaidimai; skirtingo amziaus - jaunesnis daug is vyresnio ismoksta,vyresnis mokosi rupintis jaunesniu.
Bent du vaikucius priziurinti mama jau neziures TV,nesedes SM,o visa savo demesi (tikiuosi) skirs vaikams,ju saugumui ir patogumui uztikrinti. Dviese vaikuciai jau ir patys siek tiek pabendraus,auklei nereikes kaip klounui istisai pries daugiau demesio reikalaujanti vaika klaipytis. Ramesnis vaikas kompanijoj nesnaus ir nesmaksos istisai nerasdamas veiklos,o ar daug aukliu bandytu isjudinti vaika?... Dviem galima ivairesniu pramogu paorganizuot.
Manau,savus vaikucius auginantys ir svetimus labiau myli.
Be to,man,pvz.,daugiau pasitikejimo kelia jauni, sveikai energingi tevai (tarp kitko,mano maze pasitiki kitu vaikuciu teveliais, nors siaip svetimu nelabai pripazista) negu neaisku kokiom vertybem besivadovaujantis jaunimas ar nezinia kokiom ligom sergantys senoliai.
Na, nezavi manes tos aukles-mociutes,nors tu ka... Teko ne karta sutikt lauke tokias, kurios atsiveda vaikus,pasedi,papletkija tarpusavy (kartais net matyt,kaip vaikai joms trukdo
) ir veda migdyt... Aisku,buna ir geru aukliu,bet buna ir taip...