Įkraunama...
Įkraunama...

Šeimyniniai/namudiniai "darželiai"

Sveikos, mamytes 4u.gif
Savu laiku, kai vyresniajai buvo 1m svarsteme tokia galimybe su drauge, auginusia tokio paties amziaus dukryte, bet nejusia dirbti kai vaikui suejo 1m. Buvo kilusi ideja kad ji galetu priziureti abi mergytes savo namuose. APie nemylejima mano vaiko minties net nebuvo. Taciau vistik mes atsisakeme sitos iseities del dvieju pagrindiniu priezasciu (daugiau dabar nepanu, gal ju ir buvo):
1. Kiltu problema susirgus auklytes vaikui. Mano darbas toks kad negaleciau atsiprasyti ar kazka panasaus, nebent imti fiktyvu nedarbinguma.
2. Buvo ziema, tai su dviem tokiom vos paeinanciom panom i lauka vienai su dviem vezimais iseiti be sansu.

ZInoma tai puiki iseitis jei mamos turi lankstu grafika, ar dar kokias nors iseitis kai staiga kazkas nutinka ir lieki be aukles.... Arba jei priziureti ne visa darbo diena..
Atsakyti
manau, labai daug privalumu vaika atiduoti auklei, kuri priziuri dar ir savo mazameti vaika. bet neduok Dieve jei kuris is vaiku susirgs. kaip tada?
Atsakyti
man irgi iš pradžių tai atrodė nebloga mintis. dukrytė noriai bendraudavo su vaikais. bet kai susiradome mamyte su savo vaiku galinčią prižiūrėti mūsų dukrytę, pasirodė, kad mums šis variantas visiškai netiko. abi mergaitės ėmė reikalauti dėmesio, ypač mūsų dukrytė. esmė tokia, kad ji visai nebenorėjo dalintis suaugusiojo dėmesio su kitu vaiku. ir ėmė labai nemėgti kitos mergaitės.
taip, kad dabar turime asmeninę auklyte ir viskas super smile.gif

ne visiems vaikams tai tinka verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Droka @ 2006 09 07, 20:03)
siuo metu turiu dar dvynukus priziureti pakol ju mamyte negali tad kadangi visa para jie pas mane, o dar maziukai ganetinai sunku trys(nes ir mano dukryte kartu) tokius maziukus (po 2-3men amziaus) priziureti ir darzeli siuo metu atidaryti. Mamyte ju sugrizta spalio pabaigoje tada ir pradesiu po viena mama su mazyliu kviestis nes turim pradzioje priprasti vieni prie kitu, kol kas rimtai apsisprendusios pabandyti 4 mamos, tad 2 vietos laisvos, kas nori rasykite i AZ. mirksiukas.gif Nes uz reklama kiek suprantu baudzia unsure.gif 

[

O kaip tu juos visus į lauką išveži? g.gif Kažkaip man čia įdomu pasidarė g.gif .
Čia vieną sunku prižiūrėti, o čia iš karto trys. Į lauką su mažulyčiais tada vienai niekaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carum: 13 rugsėjo 2006 - 22:32
QUOTE(garbaniukee @ 2006 09 13, 08:42)
man irgi iš pradžių tai atrodė nebloga mintis. dukrytė noriai bendraudavo su vaikais. bet kai susiradome mamyte su savo vaiku galinčią prižiūrėti mūsų dukrytę, pasirodė, kad mums šis variantas visiškai netiko. abi mergaitės ėmė reikalauti dėmesio, ypač mūsų dukrytė. esmė tokia, kad ji visai nebenorėjo dalintis suaugusiojo dėmesio su kitu vaiku. ir ėmė labai nemėgti kitos mergaitės.
taip, kad dabar turime asmeninę auklyte ir viskas super smile.gif

ne visiems vaikams tai tinka  verysad.gif

g.gif O kaip darzelyje ar mokykloje bus jeigu nepratinsi po truputi demesiu dalintis?

Papildyta:
QUOTE(Carum @ 2006 09 13, 22:30)
O kaip tu juos visus į lauką išveži?  g.gif Kažkaip man čia įdomu pasidarė  g.gif .
Čia vieną sunku prižiūrėti, o čia iš karto trys. Į lauką su mažulyčiais tada vienai niekaip.

Tai mes dabar tik ju mamytes neturim yra ju tevelis kuris siuo metu gyvena su mumis,pagrinde jam reikia tik padeti, sunkumas naktimis, bet dziaugiuosi kad mano mazyle tarsi suprasdama pradejo visa nakti ismiegoti ir diena kartu kai zaidziam nepyksta kai mama ir su kitais vaikuciais zaidzia. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, gal kas galetu ir mums padeti surasti toki mini-darzeli Vilniuje. Mes gyvenam Justiniskese, tad kuo arciau, tuo butu geriau... Is anksto dekoju.
Atsakyti
Na siandien turbut pasisakysiu visur smile.gif . Nesitikejau, tiesa, rasti tokia tema, bet radusi tikrai buvau maloniai nustebinta, nes kai panasiu mamu-vaiku-aukliu ieskojau su dabar jau beveik 8-eriu dukra, nieko panasaus neradau. Su vidurineliu tik taip ir svajojau, kad butu gerai vaikui augti su kitu vaiku, zodziu du viename: ir aukle ir draugija, bet netiketai smile.gif pastojus likau namie, ir dabar jau su dviem grazuoliais leidziu dieneles. Darzelis mums nepatiko del daugelio priezasciu verysad.gif , tad ir as nutariau paieskoti vaikuciu-draugu bendraamziu, bet kad visi turbut darzeliuose unsure.gif . man ne kiek nesunku ir daugiau ir mazu vaiku paziureti (vis tik vien savo 3 turiu rolleyes.gif ), bet kad vidurineliui ypatingai draugijos reikia, ir dienotvarke-darbotvarke smile.gif buvau numacius tam tikrai amziaus grupei, saunu, kad mazeliai auga kartu, bet gal dar rasis ir kokie vyresni vaikuciai, kuriems, kaip ir mums darzeliuose na kazkaip nelabai... patinka, na bent jau pasivaikscioti prie upes kartu. Ir dar, niekam kitam uz vaika sirdies taip neskauda, kaip tam, kas savo vaika turi, tad visiska nesamone, kad saviskis butu privilegijuotas, net priesingai, kai mano vaikai zaidzia, as ir kavai ir knygai randu laiko blush2.gif , bet jei butu kitas vaikelis, tai kaip sesciau su jais kartu dalyku visokiu smagiu veikti, kad net turbut maniskiai stebetusi smile.gif , juk tai tokia atsakomybe! Sakyciau, kad ziurint viena, galima "pasimuliuoti", pasodini, ir zaisk sau biggrin.gif , (ir siaip, liudna tiems mazeliams su aukle uz rankytes tipenti, tai kad ir suaugusiems po viena, juk irgi liudna ax.gif )bet jei jau du, na juk tikrai is patirties tai zinau, tikrai akiu nenuleisi vien del saugumo, o ka jau ir kalbeti apie besivystancius santykius, vien del to verta namuose su vaikais pasedeti, kad akies krasteliu pamatytum ju besiklostanti pasauleli 4u.gif
Atsakyti
Is tikruju visai gerai, kai vaikas pabuna su kitais. Kai savo dukryte (jai 11 men) palieku pas sese (ji turi dvi - 3metu ir 9 men.), tai matau, kaip joms linksma visoms kartu. Bet tik iki tol, kol uzsinori miego ar valgyti. Tada - viskas - asaru pakalne. O jei dar abi mazosios vienu metu ko nors uzsinori, jei dar didzioji prisideda - sudetinga... Gal kai bus didesnes, tada palikinesim viena pas kita, kol kas - nedristu.
Atsakyti
as priziurejau savo namuose mergyte kartu su savo suneliu rolleyes.gif Ka galiu pasakyti, buvo saunus metas... smile.gif mano sunui buvo 2.5, o mergytei 2 metukai, bet jie kalbejo beveik tiek pat ir veikla ju buvo panasi... Labai prisiriso vienas prie kito, susidraugavo, linksma abiems buvo be galo... Nors jau pusmetis, kaip abu keliauja i skirtingus darzelius, vienas kito nepamirsta, vis prasosi suvedami i kruva biggrin.gif Abu ismoko bendrauti, draugiskai zaisti, viska darydavo kartu... ir piesdavo, lipdydavo is plastelino visokius dalykelius, eidavom i lauka zaisti, miegodavo pietu miega kartu, net ant naktipuodziu butinai kartu sesdavo. Na, tikrai labai smagu buvo. Mano sunus ne tik kad neskriausdavo drauges, bet ir labai globojo, suprato, kad ji be savo mamytes, todel jai liudna kartais budavo, tai guosdavo kaip ismanydamas... Ir pavydo jokio is sunaus nejutau, kad demesi dalinu jiems dviems. Manau, svarbu, kaip pateiksi vaikui naujiena, kad mama nuo siol rupinsis dar ir kitu vaikuciu... Tik galiu pasakyti, kad jau treciu vaiku, bent jau tokio amziaus, rupintis, butu buve jau per sunku...bent jau man... Issunkdavo jie mane visiskai... Todel as puikiai dabar suprantu darzelio aukletojas, kai aplink zuja koks 15 pypliu, kad tikrai sunku juos suziureti ir nebumbu kaip kitos mamytes del nieku... O norincioms savo vaikucius patiketi tokiai mamytei, kuri jau turi savo vaikeli, patarciau pastebeti, kaip ji elgiasi su savo vaiku, tada ir suprasit, ar galit jai palikti savo brangenybe, ar ne... smile.gif
Atsakyti
O kaip su Klaipeda? Ar yra tokie darzeliai musu mieste? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ritutele @ 2007 01 04, 14:42)
O kaip su Klaipeda? Ar yra tokie darzeliai musu mieste? g.gif

mane taip pat sudomino toks darzelis smile.gif . gal kartais yra klaipedoje? g.gif jei taip noreciau info smile.gif
Atsakyti
Jeruzalėje Pievų g. tai žinau tą darželį. Buvom vasarą apsidairyti, nelabai man ten patiko aplinka. Reikės nueiti dar kartą, gal dabar kitom akim pasižiūrėsiu smile.gif Bet ar vis dar gyvuoja tas kitas? Nieko apie jį negirdėjau. Spėju, kad to Valdorfinio jau nebėr? g.gif
Atsakyti