Įkraunama...
Įkraunama...

Šeimyniniai/namudiniai "darželiai"

ne uz ka. zinau toki viena atveji,tai mama savo vaikam mokejo,kad ta mergaite priziuretu.tai vaiksciodavo maze nubalnota nosimi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Uogienė @ 2006 05 01, 11:23)
Atleisk, pesimiste, nelabai supratau ką norėjai pasakyti  unsure.gif

manau, norejo pasakyti, kad kai kuriems - mokek nemokejes, o prieziuros nebus ax.gif
jei suklydau, savo inyterpretacijoj, atsiprasau.

mane domina kitas aspektas.

pati ideja salia savo vaikucio "laikyti" ir kita atrodo gera. bet ar nebaisu, kad kokiu nors nelaimes, nesusipratimo (tfu-tfu-tfu) atveju to atvesto vaiko mama tures "musti kaliosu i stulpa", nes cia juk isipareigojimas priziureti vaika yra zodinis, o ne dokumentuotas. zinoma, gal niekada nieko nenutiks, bet sitas dalykas mane neramintu - tiek atiduodant savo vaika, tiek priimant kita...
Atsakyti
pabandysiu aiskiau pasakyt g.gif

mano mergyte irgi buvo palikta pas auklyte kuri augina ir savo vaikelius. labai pasibaisejau,nes mazei tai gumbas ant kaktos,tai katinas ibrezes (aukle aiskino kad katinui uz uodegos tempe,bet namuose buvo katinas tai jo tikrai netampudavo).tai pradejau aiskintis kame suo pakastas.pasirodo musu auklyte savo vyresniem vaikams mokejo uz tai kad priziuretu mergaite,o pati eidavo savo darbelius dirbt,pas kaimynes kavutes atsigert. as tai pasibaisejau sitokiu svetimo vaiko priziurejimu ir tikrai nerizikuociau Lijute palikt auklei kuri turetu dar ir kitokiu reikaliuku be mano vaiko priziurejimo.
Atsakyti
QUOTE(pesimiste @ 2006 05 02, 14:36)
pabandysiu aiskiau pasakyt  g.gif

mano mergyte irgi buvo palikta pas auklyte kuri augina ir savo vaikelius. labai pasibaisejau,nes mazei tai gumbas ant kaktos,tai katinas ibrezes (aukle aiskino kad katinui uz uodegos tempe,bet namuose buvo katinas tai jo tikrai netampudavo).tai pradejau aiskintis kame suo pakastas.pasirodo musu auklyte savo vyresniem vaikams mokejo uz tai kad priziuretu mergaite,o pati eidavo savo darbelius dirbt,pas kaimynes kavutes atsigert.  as tai pasibaisejau sitokiu svetimo vaiko priziurejimu ir tikrai nerizikuociau Lijute palikt auklei kuri turetu dar ir kitokiu reikaliuku be mano vaiko priziurejimo.

o dabar tai viskas aišku 4u.gif Baisu žinoma, bet gyvenime visko būna. Labai svarbu rasti gerą auklę, arba kita išeitis-vesti į darželį, nors būna ir ten visokių atvejų...
Atsakyti
Kai mano maziui buvo vieneri,sesuo paprase priglaust dviem menesiams drauges mergyte.Jai ir buvo metukai.Teveliai tuo metu buvo isvyke ilgesniam laikui.Taigi sutikau.Auginau kaip dvynukus.Zinoma pradzia buvo sunki,bet greit susidraugavom.Ir nors praejo jau keli metai,ta mergyte liko man labai brangi.Ir iki siol as domiuosi ,kaip jai sekasi.Pagal galimybe susitinkam pabendrauti.

Mano manymu,kodel nepriziuret ir svetimo!Aisku visokiu zmoniu buna.
Atsakyti
as vis pasaugoju drauges 6 menesiu vaikuti ir kuo toliau tuo labiau kyla problemu ,mano sunelis buvo pradejas prasyti ant puodo kai dazniau pradejau saugoti maziu maniskis pradejo sisioti i kelnes ,jei maziu paimu ant ranku jis pradeda verkti ,nu vienu zodziu jis i mane isikimba ir niekur nepaleidzia iki nakties miego ,gal jei abu butu vieno amziau ir nebutu problemu,as pavarkstu ir vaikas pavarksta g.gif
Atsakyti
QUOTE(Leilla @ 2006 07 05, 14:50)
priežiūra tetruko dvi dieneles, manieji susirgo  verysad.gif  tada, bet su migdymu pirmąją dieną nesigavo visiškai, tas prižiūrimas berniukas nesidavė nei guldomas, nei čiūčiuojamas, nei matinamas, nei sauskelnių nesileido keisti, nepratęs būti su svetimais, šiaip labai mielas berniukas buvo. Antrąją dieną buvo jau geriau, pietų miegelio pats užmigo (ant palangės bežiūrėdamas pro langą) ir valgė geriau, jaučiu po savaitėlės būtume šauniai susidraugavę. O prižiūrėti su savo kartu ir kitą vaika, nebuvo jokiu sunkumų.
Sutikčiau ir dar kieno nors pažiūrėti, tik amžius geriau būtų kokių trejų metuku, kad galėtų su didžiuoju sūnumi žaisti, nes mažasis kolkas dar pats sau vaikšto ir vienas žaidžia

o kai pasveiks - jau nebeaukliausi tam vaikeliui?

žinoma, su trimečiu žymiai paprasčiau. Bet dažniausiai tokio amžiaus jau į darželį leidžia. Aš mielai leisčiau savo 1,6m pipirą pas kokią mamytę su vaiku porai dienų per savaitę, todėl ir domiuosi kaip sekėsi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Grytė @ 2006 07 10, 17:16)
o kai pasveiks - jau nebeaukliausi tam vaikeliui?

bučiau galjusi dar pažiūrėti, bet kad tai mamytei tik keliom savaitėlėm ir tereikėjo, nes egzaminai buvo
Atsakyti
O mes vedam savo mažylį pas auklę, turinčią vaiką, ir esam labai patenkinti ax.gif Jos berniukas vyresnis už mūsiškį 10 mėn. Pliusai: auklė pati augina vaiką, todėl neatitrūkusi nuo vaiko priežiūros; mūsų vaikinas turi kompaniją; nereikia į savo namus įsileisti kito žmogaus, nes vaikus žiūri pas save, aplinka pritaikyta vaikams (t. y. nėra kažkokių pavojingų objektų, daug žaislų), gyvena gretimame name, tai ir nuvesti labai arti. Trūkumas: jei serga vienas, tai kito neišeina sargdinti. Na, bet 2 žmogeliukų kolektyve tų ligų mažiau nei, ko gero, būtų vedant į darželį, kur 12–15 mažių. Už val. mokam 2,5 Lt. Gražiai draugaujam jau pusmetį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2006 07 11, 11:08)
O mes vedam savo mažylį pas auklę, turinčią vaiką, ir esam labai patenkinti ax.gif Jos berniukas vyresnis už mūsiškį 10 mėn. Pliusai: auklė pati augina vaiką, todėl neatitrūkusi nuo vaiko priežiūros; mūsų vaikinas turi kompaniją; nereikia į savo namus įsileisti kito žmogaus, nes vaikus žiūri pas save, aplinka pritaikyta vaikams (t. y. nėra kažkokių pavojingų objektų, daug žaislų), gyvena gretimame name, tai ir nuvesti labai arti. Trūkumas: jei serga vienas, tai kito neišeina sargdinti. Na, bet 2 žmogeliukų kolektyve tų ligų mažiau nei, ko gero, būtų vedant į darželį, kur 12–15 mažių. Už val. mokam 2,5 Lt. Gražiai draugaujam jau pusmetį smile.gif

o čia su maitinimu?
Atsakyti
QUOTE(Tutė @ 2006 07 11, 18:09)
o čia su maitinimu?

Kiekvieną dieną nešam po 2 bananus ir 2 jogurtus, o mėsą perkam paeiliui: vieną dieną jie, kitą mes.
Atsakyti
Buvau kategoriskai pries, dabar kiek pakeiciau savo nuomone. Visu pirma yra baime, kad tavo vaikuti gali taip "nemyleti" kaip savojo, antra aukles namuose kokia tvarka ir kaip vaikuciiui sekasi sunkiai gali patikrinti blush2.gif Savuos namuose atrandam ivairiu budu kaip patikrint aukle, o cia jos namai doh.gif
Taciau yra pliusu. Vaikutis mokosi bendrauti su kitais vaikais, tai labai gerai ypac kai seimoje nera vyresniu broliu ir sesiu. Vaikai greiciau mokosi, laveja vienas nuo kito. Manau mamyte auginanti panasaus amziaus vaikuti geriau zino kaip su juo bendrauti nei aukle kuri dar neturi arba labai seniai turejo tokio amziaus vaika.
Manau dabar ir pati pasirinkciau tokia aukle smile.gif
Atsakyti