Įkraunama...
Įkraunama...

Šeimyniniai/namudiniai "darželiai"

QUOTE(aziza @ 2006 01 04, 13:06)
neturiu dar vaikuciu, bet kazkaip bandau isivaizduoti tokia situacija g.gif as gal nenoreciau, kad tuo paciu priziuretu ir mano ir savo vaikuti  schmoll.gif nes manau, kad daugiau demesio skirs savajam, jei jau truputi didesni ir susipyks tai bars manaji  unsure.gif ir gali but net taip, kad koki saldaini ar kita skanesta geriau duos savajam. Gal as klystu, bet cia tik mano nuomone  mirksiukas.gif

as savo namuose priziuriu 3 vaikus,du ne mano.amzius abu uz mano jaunesni 8 men.kodel as turiu issiliet ant svetimo vaiko?as ir ant savo stengiuosi nerekaut,jei jauciu kad artinasi pms geriau tablete valerijonu ryte ikalu.
kodel galvoji,kad aukle savo namuos saldainiu neturi?? blink.gif

QUOTE(Simuko @ 2006 01 04, 13:16)
O mane visai tenkintu tokia situacija, ypac jei vaikuciai bendraamziai. Tik klausimas ar pati aukle-mamyte susitvarkytu g.gif
o mokejimas tai issivaizduoju nieko nesistkirtu nuo tradicinio unsure.gif

susitvarko thumbup.gif

QUOTE(leliune @ 2006 01 04, 14:13)
Na aš irgi tame daug pliusų išžiūrėjau:
1) vaikutis žaidžia su bendraamžiu, o ne su kokia bobute žiūri serialus;
2) tavo namuose nieks nenaršo po tavo daiktus, randi juos tokius, kokius ir palieki, nes vaikas pas auklę;
3) vaikas po truputi pratinasi prie bendravimo su bendraamžiais i r svetimais (savoiškas pasiruošimas darželiui)
4) skirtingai nuo darželio, pas tvarkingą auklę nesiautėja namuose virusai ir tt

Tačiau man rūpi, kaip abu mažyliai migdomi pietų (viename kambaryje ar atskirai?) O kaip tada, jei miegojimo laikas skiriasi? Juk kai kurie to paties amžiaus mažiai miega 2 kartus per dieną, o kiti tik valandą ir tai per vargus užmigdyti....
Ir dar įdomu, kaip daroma tokiais atvėjais, jei vienas iš mažyliu suserga  g.gif  Juk mama, prižiūrinti dar vieną vaikutį, nenorės, kad jos mažiukas irgi būtų apkrėstas, o ta mama, kuri veda vaiką pas auklę gali nenorėti imti biuletenio... įdomu, kaip tada  g.gif

kol turejau 2 ir buvo visai maziukai miegojo vienam kambary,o kai atsirado trecias,be to paaugo tai migdau atskirai,nes eme budint vieni kitus,isdykaut.
dabar mano vaikas pietu visai nemiega,bet vienas jis ramus:ziuri filmukus,lipdo,piesia,puzles tveria.
na mes lengvom ligom sergam kartu,pas mus toks mini darzelis,tai jei jau snargliuojam tai visi trys.as asmeniskai suinteresuota,kad mano vaikas uzsikrestu ir persirktu visokiom infekcijom bus mokykloj ar darzeli lengviau.
sunkiu ligu metu,kai vaikui reikia ipatingo stebejimo mamos i darba neina,bet taip buvo tik karta,kai vienas is maziu ausu uzdegimu su auksta temperatura sirgo...
vitaminus,vaistus sugirdyt,nosi nusluostyt,kompresus uzdet ir pan.kiekviena aukle gali ir privalo daryt,juk gauna atlyginima ir sakyciau lt visai nemaza.
Atsakyti
as ir nesakau, kad tu rekauni mirksiukas.gif yra visokiu zmoniu ir visokiu mamu, kaip ant kokios papulsi unsure.gif nes dazniausiai visos sako, kad aukle vaikus ziuri tik del pinigu o ne is meiles jiems, tai negi nera tokiu mamu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(aziza @ 2006 01 05, 20:36)
as ir nesakau, kad tu rekauni mirksiukas.gif yra visokiu zmoniu ir visokiu mamu, kaip ant kokios papulsi unsure.gif nes dazniausiai visos sako, kad aukle vaikus ziuri tik del pinigu o ne is meiles jiems, tai negi nera tokiu mamu rolleyes.gif
na tai ir kitus zmones darbus dirba del pinigu,bet tai dar nereiskia kad ji blogai atlieka arba jis jiems nepatinka. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(sandralita @ 2006 01 06, 16:46)
na tai ir kitus zmones darbus dirba del pinigu,bet tai dar nereiskia kad ji blogai atlieka arba jis jiems nepatinka. tongue.gif

nu, bet cia kas kita ax.gif cia reikia bendrauti visa laika tik su vienu zmoguciu, ir kaip gi jo nemylesi tongue.gif
Atsakyti
Aš irgi sutikčiau su tokia vaikų priežiūra thumbup.gif . Kad nors turėti netoliesio tokią mamytę, kuri galėtų mažių prižiūrėti kol aš sportuoju ar šiaip reikaliukus tvarkau blush2.gif . Ir pati sutikčiau prižiūrėti kol mamytė lepinasi biggrin.gif , tokie mainai gautųsi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aziza @ 2006 01 06, 16:48)
nu, bet cia kas kita  ax.gif cia reikia bendrauti visa laika tik su vienu zmoguciu, ir kaip gi jo nemylesi  tongue.gif

cia jau reik apsisprest pries imantis dirbt,bet seip ar taip visokiu zmoniu buna,todel rinktis reik atidziai.
Atsakyti
As tai kaip tik matau daug pliusu vaikui surast aukle, kuri turetu savo vaikuti. Juk ji tikrai zino, ko vaikui reikia ir kaip bendraut su vaiku.
Atsakyti
Mnao abu vyresnėliai taip užaugo. Pirmąjį augino auklė kartu su mano brolio vaikais, dukterėčiai buvo 5 m., sūnėnui 4 m., o maniškiu 1 mėn. Ir thumbup.gif Vidurinėlį augino auklė kartu su vienmete dukra, susipažinom SM ir labai thumbup.gif Nu ir susitvarkė ir maniškiui labai patiko ir jokių priekaištų neturiu drinks_cheers.gif o dėl kainytės reiktų tartis asmeniškai blush2.gif
Atsakyti
Skaitau ir geriuosi, kad ir Lietuvoj jau pradedamos vertint aukles turincios savo vaikuti smile.gif Saunu thumbup.gif Gaila, kad to dar nebuvo, kai pati buvau Lietuvoj verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelene @ 2006 01 07, 00:03)
Skaitau ir geriuosi, kad ir Lietuvoj jau pradedamos vertint aukles turincios savo vaikuti smile.gif Saunu thumbup.gif Gaila, kad to dar nebuvo, kai pati buvau Lietuvoj verysad.gif

taip gaila kad to seniau nebuvo,bet zinok ir airijoj yra lietuviu mamu kuriom iskart:mano vaika skriaus-savo lepins doh.gif
tiek ateinanciu aukliu,tiek su savo vaikais zmoniu yra visokiu ir geru ir blogu.
todel reikia atidziai rinktis ir tikrinti bent is pradziu.
Atsakyti
sutinku, kad yra visokiu zmoniu drinks_cheers.gif ir labai gaila, kad su vaikuciais nori dirbt daug blogu verysad.gif
o del lepinimo tongue.gif tikrai nemanau, kad tai absoliuti taisykle - taip, yra labai lepinanciu, bet cia jau nepriklauso, ar dar vienas vaikas yra, ar ne - lepins visada doh.gif
Atsakyti
Pas mus namie, kai maži buvom, užaugo gal apie 15 vaikų.
Buvo labai įvairaus amžiaus ir visi sutardavom. Mūsų (savų) buvo 4. Svetimų - max 3 (vienu metu). Ir buvom draugai.
Aš kaip vyresnė, padėdavau mamai prižiūrėt mažiukus. Visai leliukų nebuvo. Visi buvo vaikščiukai. Ir visiem prižiūrimiems vaikams būdavo linksma pas mus, ir miegot eidavo savo laiku (kaip namie įpratę. Ir tėvai būdavo patenkinti, nes vaikas turėdavo draugų ir arti namų, o tais laikais naujam rajone darželių trūkumas būdavo.
Atsakyti