Įkraunama...
Įkraunama...

Šeimyniniai/namudiniai "darželiai"

ar yra kaune toks darzelis? ot fainai butu..
Atsakyti
Gal kas zinote tokius darzelius, labai noreciau suzinoti ju kontaktus Vilniuje ir idomu, nuo kokio amziaus vaikus ten priima?
Atsakyti
parasykit, kaip rast toki darzeli kaune.
aciu
Atsakyti
Vilniuje valstybinių darželių Valdorfo grupės yra "Pasakoje" (Žirmūnuose), "Mažylyje" (ant Tauro kalno) ir kažkokiam Justiniškėse, atrodo. Bet siūlau aklai nesižavėti, nes ką pamatot pirmą kartą gali daug kuo skirtis nuo to, kaip yra iš tikrųjų ten pastoviai. Ir sutinku su jumis visomis, kad savo vaiko būsimą ugdymosi erdvę ir ugdytojus reikia rinktis itin kruopščiai, nes negali nuspėti, kaip patirtas blogis gali atsiliepti vėliau tam vaikui ateity...
Atsakyti
Sveikos,

gal kuri iš mamyčių vedate savo vaikutį pas auklę, kuri turi panašaus amžiaus savo mažą žmogeliuką bei prižiūri jūsų mažiuką savo namuose? Labai norėčiau sužinoti, ar jūs patenkintos ir kiek mokate. 4u.gif
Atsakyti
neturiu dar vaikuciu, bet kazkaip bandau isivaizduoti tokia situacija g.gif as gal nenoreciau, kad tuo paciu priziuretu ir mano ir savo vaikuti schmoll.gif nes manau, kad daugiau demesio skirs savajam, jei jau truputi didesni ir susipyks tai bars manaji unsure.gif ir gali but net taip, kad koki saldaini ar kita skanesta geriau duos savajam. Gal as klystu, bet cia tik mano nuomone mirksiukas.gif
Atsakyti
O mane visai tenkintu tokia situacija, ypac jei vaikuciai bendraamziai. Tik klausimas ar pati aukle-mamyte susitvarkytu g.gif
o mokejimas tai issivaizduoju nieko nesistkirtu nuo tradicinio unsure.gif
Atsakyti
As pati dirbu aukle: priziuriu ne tik savaji suneli, bet ir kita berniuka. Ka galiu pasakyt? Nuostabu thumbup.gif Berniukai labai susidraugavo - tapo neisskiriami. Visad laukia, kada susitiks ir vakare nenori issiskirt. Daug galeciau rasyt, bet zodziais neperteiksi tos draugystes - reikia pamatyt, kaip smagu buna musu namuose smile.gif
Atsakyti
aisku dviems linksmiau butu thumbup.gif pati ziurejau 2 berniukus, 3 metus [ tarp ju buvo metai skirtumas ] bet vienas be kito negalejo schmoll.gif tik, kad pas gera mama papultu ir kuri vienodai elgtusi su abiem thumbup.gif o susitvarkyti su dvejais nors ir sunku, bet imanoma mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aziza: 04 sausio 2006 - 15:05
Na aš irgi tame daug pliusų išžiūrėjau:
1) vaikutis žaidžia su bendraamžiu, o ne su kokia bobute žiūri serialus;
2) tavo namuose nieks nenaršo po tavo daiktus, randi juos tokius, kokius ir palieki, nes vaikas pas auklę;
3) vaikas po truputi pratinasi prie bendravimo su bendraamžiais i r svetimais (savoiškas pasiruošimas darželiui)
4) skirtingai nuo darželio, pas tvarkingą auklę nesiautėja namuose virusai ir tt

Tačiau man rūpi, kaip abu mažyliai migdomi pietų (viename kambaryje ar atskirai?) O kaip tada, jei miegojimo laikas skiriasi? Juk kai kurie to paties amžiaus mažiai miega 2 kartus per dieną, o kiti tik valandą ir tai per vargus užmigdyti....
Ir dar įdomu, kaip daroma tokiais atvėjais, jei vienas iš mažyliu suserga g.gif Juk mama, prižiūrinti dar vieną vaikutį, nenorės, kad jos mažiukas irgi būtų apkrėstas, o ta mama, kuri veda vaiką pas auklę gali nenorėti imti biuletenio... įdomu, kaip tada g.gif
Atsakyti
QUOTE(aziza @ 2006 01 04, 16:01)
aisku dviems linksmiau butu  thumbup.gif  pati ziurejau 2 berniukus, 3 metus [ tarp ju buvo metai skirtumas ] bet vienas be kito negalejo  schmoll.gif  susitvarkyti su dvejais nors ir sunku, bet imanoma  mirksiukas.gif

aš irgi esu dirbusi aukle, kai bandžiau uždarbiauti JAV, ir, manau, kad prižiūrėti vieną savotiškai net sunkiau, nes tada vaikas labai daug dėmesio nori iš tavęs - įsivaizduoja, kad tu jo žaidimų partneris, tačiau tuo pačiu nori, kad visada jam padėtum ir leistum laimėti... o kai žaidžia dviese, jau nekalbant apie linksmumą, dar vaikai išmoksta ir konkuruoti, tampa labiau savarankiški, stengiasi pranokti vienas kitą, o auklei svarbu parinkti jiems tinkamus užsiėmimus, prižiūrėti, kad neužsigautų, nesusipyktų...

QUOTE(aziza @ 2006 01 04, 16:01)
tik, kad pas gera mama papultu ir kuri vienodai elgtusi su abiem  thumbup.gif

dėl šito gal ir visko būna, bet, kai mama turi savo tokio pat amžiaus mažiuką, vargu, ar galėtų skriausti kitą tokį pat mažą...

Atsakyti
o kaip rast tokią auklę? g.gif
Aš po metų (kai vaikui sueis metai) mielai norėčiau savo mažiuką priglaust
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Janike: 04 sausio 2006 - 16:09