[quote=Anasko,2008 01 20, 13:48]
Sansara , o kodel tu pirkai fiksuoto zidinio, o ne zoominio? Tik del fokuso? Nes nezinau apie ka man pradeti svajoti ar apie ta ar ana
turiu kit'ą 18- 55 mm ir esu pakankamai su juo susidraugavus, visa bėda su fotografavimu namie. mano per tamsus ir per daug didelė diafragma gaunasi priartinus vaizdą (o taip dažniausiai vaiką fotografuoju), tai visas buto dekoras patenka su visomis detalėmis kadran, nes fonas nebeturi kur išsiplauti.
norėjau gražiai piešiančio (fiksuoto židinio visada perspjaus zoomus), norėjau su mažesne diafragmos reikšme (1,8 man yra jau tokia egzotika, po mano 3,5 ir tai tik esant 18 mm nutolinimui
), plius tai nulemia šviesumą, kad dieną bute gerai gaunasi. kaina ne per didelė (tiksliau tikrai nedidelė kaip objektyvui su tokia kokybe, 499 lt šiais laikais tuoj bus visai ne suma
), tai vat ir turiu. norėčiau savo kit'ą pakeist, bet kažkaip sąžinė neleidžia pirkti antrą panašių židinio nuotolių objektyvo, kad ir geriau piešiančio...
juolab tikrai esu susidraugavus su senu, kad ir prastesniu
todėl ir kitas jei bus pirkinys, bus kažkas kas neperdengs kit'o pilnai. arba plačiakampis (nors dar nelabai to poreikio jaučiu), arba makro koks, bet turbūt šis irgi su fiksuotu būtų 85 mm... teleobjektyvui dar tikrai poreikio nėra...
žodžiu - dar nežinau ko reikia, o ką turiu - pilnai galiu žaistis
o svajok tik apie tai, ką žinai kad tau reikia
kai pajusi, kad trūksta kuriam gale ar kurioj reikšmėj, tai ir imk svajot. kol to nepajutai, džiaukis kuo turi ir bandyk perkąsti valdymą...
noriu ir aš susitikimo nuotraukų.