Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(westa @ 2008 01 18, 14:07)
nedarau  schmoll.gif  schmoll.gif  smile.gif .. gi pasiūlė o aš tik pabandžiau.. ką turėjau po ranka tą ir pasiėmiau  smile.gif .. faktas jei jau ryžčiaus tokiam usžiėmimui, pasiruoščiau kruopščiau.. bet kuriuo atveju ačiū už pastabą..  mirksiukas.gif

laputaite, pirkau paprastas lempas, tokias kur nepasistato, o prisisega bile kur.. jų stiprumas 60 W, ale įsukau 100 ines.. turiu bent 4 tokias.. kainavo po 12 lt senukuose.. dar lempą tokią su kotu nusipirkau,, ji aukšta, šviečia į viršų, bet man jos labiau stovui  reikėjo.. o ir kaina senukuose 39 lt  doh.gif  ir paklodžių nusipirkau Jyske.. 200 x 240 po 24 lt .. man namų sąlygom manau užteks  smile.gif

Darai didelę klaidą, jei įsuki stipresnę lempą negu galima:sudegs tavo šviestuvai, ištirps vadinamieji "patronai" ir gaubtai. Patikrintas reikalas 1oo%. Suk atgal kokios priklauso.
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 01 18, 16:44)
Darai didelę klaidą, jei įsuki stipresnę lempą negu galima:sudegs tavo šviestuvai, ištirps vadinamieji "patronai" ir gaubtai. Patikrintas reikalas 1oo%. Suk atgal kokios priklauso.

žinau irnesakyk.gif todėl kai tik smirst pradeda - išjungiu smile.gif .. nu nereik man namams kažko tokio .. nesinorėjo leist pinigų.. o tos lempikės tokios patogios.. bet va ne galingom lempom unsure.gif egi ačiū už patarimą mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 18 sausio 2008 - 16:47
QUOTE(DI @ 2008 01 18, 15:42)
mano kuklusis D80 irgi turi suliejimo funkcija. reik nueiti i RETOUCH MENU ir pasirinkti IMAGE OVERLAY.

och, kad atsilieptu nors viena turinti kukluji Canon 400D biggrin.gif

QUOTE(bite maja @ 2008 01 18, 15:45)
ir vėl išsisukinėji  tongue.gif

nei kiek mirksiukas.gif
treciadieniai sekmadieniai pas mane visad rezervuoti - bunu viena su vaiku, o jam vargsiukui po gripo stomatitas prikibo tai gal sakau neverta bacilu veztis, juolab, kad jis man ne itin sveikas dar atrodo...nesinoretu, kad atkristu mirksiukas.gif
kita karta gal pavyks...

katik paskambino is Vilbros, atvaziavo distancinis thumbup.gif
o pirmadieni jau tureciau gauti objektyva - apsiginkluosiu kaip reikalas biggrin.gif

beje, reikia berniuko iki 5 metu fotosesijai skubiai ant Versus virselio, jei kas nors noretu ir galetu mesti viska ir sudalyvauti siandien arbe rytoj - prasom man i az berniuko foto, kad butu rimtas ax.gif
Vilniuje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 18 sausio 2008 - 16:49
QUOTE(zuvialia @ 2008 01 18, 16:38)
1.vis dar pavydziu baltai susitikimo... wub.gif

2.gus,dziaugiuosi uz tave 4u.gif  wub.gif
.

1.man irgi baltai pavydu,bet pas mane Wyshnia yra wub.gif mes visada susibegam,bet labai dziaugciausi kad taip pasisektu kaip tik dabar tau ax.gif
2.dabar zinau ta laimes skoni,kuri jus visos dalinotes drinks_cheers.gif
Pupeliuk,sveikinu,supratau kad tai didele tau dovana,butu labai smagu jei su mumis pasidalintum blush2.gif
Zveris,man tavo namai su ryskiais stogais lb net lb patiko,tik as apacios kirpciau kaip ir visi sake.
Sillwio gerves nuostabios,su kokiu tu objektyvu fotografavai? taip viskas ryskiai matosi 4u.gif grazioj vietoj gyveni biggrin.gif
Desiree,nuotraukos man tavo visos grazios,nzn,gal moki lb graziai pateik ax.gif
ar as nemaciau ar daugiau nuotrauku nebuvo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gus: 18 sausio 2008 - 16:48
QUOTE(peppi @ 2008 01 18, 15:03)
o va kai prisigers tada ir gaudyk geriausius kadrus biggrin.gif
mano vestuvines prastos, nezinau ar rodysiu ka nors...kai susigules biskeli gal kuri nors pasirodys verta rodymo bet tikrai ne is pacios ceremonijos...ten viskas taip vienoda ir nuspejama ax.gif
del poziurio pritariu drinks_cheers.gif visgi reikia stengtis ir tureti kazkokia ugnele, kitaip nuotraukos ir bus tokios kaip nusiteikimas...kiekviename baliuje - koks jis bebutu - buna charakteringu personazu, vertu fotografavimo tik reikia juos pastebeti ir nuolat sekti...na o tiems paprastiesiems personazams galima skirti kelis paprastus, grazius, tvarkingus kadrus ax.gif

ech, o as maniau, kad su fotiku taip daroma...gaila, kad cia viso labo manipuliacijos lygmenyje...

Galiu pasakyti, kad mano OLYMPUS 770 turi tokia funkciją, tik kad aš ją pabandžiau porą katų ir viskas. O kam tau?
Oi meluoju, meluoju blush2.gif Ne Olympus. o Canon eos juostinuku blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 18 sausio 2008 - 17:02
californiagirl, naujas avataras... mielas...
o nuotraukos kaip visada fantastiskos... as kai dabar kankinuosi su spalvota fotografija, t.y. bandau gaut kazka panasaus i spalvas.. paziurejus tavo nuotraukas negaliu patiket, kad galima taip nufotografuot.... tiesiog nufotografuot... ir tai isgaut... o kai zinau, kad ne tik technikoj esme, tada dar labiau suku galva ka gi tokio zmogus turi turet, kad jam tai pavyktu...
matyt beprotiska meile savo vaikams... nes tik super mama turbut sugeba juos pateikti mums tokius kokius juos matom.... kiekviena nuotrauka papasakoja apie laimingiausias ju gyvenimo akimirks.. apie spalvota ju vaikyste... apie siluma sklindancia is ju kunu net saltam ziemos sniege.... kaip visada auksinis medalis tau uz tokias vaiku nuotraukas...

Anasko, as irgi aknksciau tiesiog bandydavau iamzint idomesni objekta.. ar augaliuka, ar dar ka... bet supratau, kad neuztenka tiesiog iamzint... pabandyk taip nufotografuot, kad jis papasakotu trumpa istorija... o gal ne istorija, o tiesiog kaip kad ir tam erskeciui gera, silta.... jis turi spinduliuoti is saves kazka...
zinau kad lengva pasakyt.. as tokios ne vienos augalo nuotraukos neturiu....
bet ziurint i sia nuotrauka as gal netgi nuskinciau ta ersketrozi ir padeciau ji i tokia aplinka, kur jis igautu savo prasme.. kaip ersketrozes.... o prasme jis turi labai gilia smile.gif
user posted image

na o kelias i Europa yra daug kontarstingesnis nei ji pavaizdavai savo foto.... kaip jau Desiree minejo pabandyk dar karta, nes vieta is ties verta demesio....
buvau ten kazkada, maciau tai ka bandei pavaizduot... bet realybej as maciau kontrastus... t.y. spalvinga, modernu, begalingai auksta pastata.. tarp senu, apdriskusiu ir pilku lushneliu.... o kelias anau ten nera pagrindinis akcentas, kuri tu akcentavai labiausiai... tad lauksim nauju darbu.. ir pabandyk izvelgt ta mano mineta kontrasta... istrauk ji is tenai savo fotoaparatu...

o svajone gal ir svajoniska tuo savo isplaukimu... tik remelis nea....

avytess, ziuriu tavo nuotrauku personazus.. ir jie tikri personazai.. o ne tiesiog zmones.... kad ir paskutines crossines... jos tarsi is teatro... tarsi aktores ikunijancios tokias subtilias personas... taip atrodo, kad jos kazkur man matytos, tarsi buciau skaiciusi kazkokia knyga ir ta knyga butu buvus apie jas... o dabar tu pagal ta knyga tarsi statai spektakli....
user posted image, user posted image
user posted image, user posted image

westa, smagu kad esi pagavusi ta fotografavimo kabliuka....
del paskutinio supyniu kadro tai jis pirmiausia man pasirode per ilgas.. savo formatu.. bet pacio kadro nenurasyciau.. jei pasakosi visa supyniu istorija kaip serija tuomet gali ir si foto pasitarnauti....
kaip supynes buvo be nuotaikos.. kaip jas uzgoze ja supantys seseliai.. juk ir su zmonesmis taip daznai buna, kad ju tiesiog nemato, nes kazkas trukdo tai padaryt... kartasi ne visai vykusiam kadrui gali pagelbeti tiesiog stiprus pavadinimas ir ipinimas i istorija smile.gif

tavo crossiniai bandymai su sunum man kazkaip atrodo neisbaigti.. ne tiek neisbaigti keik nuotrauka neteisingai parinkta... vien jo nuotaika man kertasi su bandytom isryskinti spalvom.. jo nuotaika bei ramybe bando jas tiesiog gesinti.. atrodo kiek beryskintum nuotrauka, ji vistiek bus blanki, nes to nori vaikas ir jo nuotaika..

pliksiai vonioj nerealus.... superine nuotrauka..zaisminga, tikra... tokia is senu geru laiku... kai buvome mazi ir laimingi...

tavo sirgaliukas man patiko... tik kazkodel siuo atveju norejau spalvu..

Mindoozas, na tavo pavaizduotos merginos ant begiu vietoje nenoreciau but.... kazkaip sugebejai isryskinti ne jos privalumus o atskleidei mums ir trukumus...
kazkaip visad isivaziduoju moteri fotografijoje apipinta kazkuo kas ja padaro moteriska, zavinga.. o jeigu vis tik bandai pavaizduot ant begiu, tam tikra boza, israiska, t.y. sukurt sunkesne atmosfera tuomet parinkciau ir atitinkamus rubus...
vel gi labai sunku kalbeti, bet sunku padaryti..... taciau viskas sako yra imanoma smile.gif

wyshnia, man tavo pirmasis portretukas sios temos TOPAS! vaikas tryksta tokia spalvinga, tokia israiskinga ir tokia vaikiska emocija, kad ne kiekvienas suauges ja gali kada ir patirti.... superine nuotrauka, bent jau mano akiai ir nuotaikai..
o antrasis portretukas man idomus tuo, kad atrodo labai tikras... tarsi atskleide to berniuko vidini pasauli,.. jis atrodo gan uzdaras, nusimines.... jis ne is tu strykt pastrykt... tiesiog jis yra toks koks yra....

user posted image

Sansara, tavo naktinej foto man patiko debesys.. atrodo viskas nusciuvo ta tamsia nakti, bet va debesys niekaip nesustoja.. kaip gyvenimas juda i prieki.... kartais debesys buna balti ir grazus, o kartais juosi ir sunkus.. bet niekada nesustojantys....
user posted image

beje sveikinu nugalejus ND... as sau neleidau balsuot, taip nubaudziau save uz tai, kad isemiau nuotraukas....
o tema nauja smagi... idomu ka pavyks sugalvot... puiku, kad vel prisiminsim savo svajones.... idomu labai apie ka visi svajoja...

latoya, tavo auksinis tiltelis i bedugne manau nurunge visus esamus ir busimus tavo tiltelius smile.gif

na o tavo vaikis daznai buna siek tiek "padegintas ir daznai nespalvotas"....
norisi man vaiku spalvotu.... nors tu ka.... jei ne savo tai bent kitu... biggrin.gif

o va paskutinej nerealiai patinka uzfiksuotas judesys.... ciuoziu kartu... tik apacia galetu ir but.. bet kartais man smagiau pati akimirka nei visi techniniai reikalavimai biggrin.gif

Pupeliuk, tavo idetoje foto su Nikono dangteliu man visgi patiko tas rausvumas.. gal del to, kad svajoju apie pastelines savo nuotrauku spalvas ir ne vienos tokios neturiu.....

Getter, man pasirode nelabai idomios tavo snieguotos nuotraukytes... na pats siuzetas.. gal jus daug patyret ten ispudziu, puikiai praleidot laika, bet nuotraukose to nesimato... lyg ir emociju nedaug... lyg ir erdves per daug, o ir sniegas rudai rausvas kaip ir mano paskutinej gamtos nuotraukoj....
manau tai jusu seimai brangios nuotraukos, bet svetimai akiai to neisgyvenus sunku isijaust....

MyWay, man ta antroji su mergyte tiesiog zavinga... matau maza angela... ta poza... tas zvilgsnio nukreipimas... tarsi mazute siek tiek susigedus, bet kartu ir labai susidomejus.... svajoju tureti tokia dailia mergyte... tikiuosi manoji uzaugus bus tokia pati.. skleidzianti toki svelnuma kaip tavoji...
bet kol kas tenka susitaikyti kad auginu uragana.... ne laseliu nenesanti i mergaite biggrin.gif o visgi pas mane margaite.... tik vis dar ji to neatskleidzia....

laputaite, man tavo paskutines nuotraukytes tarsi netikros... na tokiso be jausmo.. be istorijos.. tarsi faktas ir tiek.... gal cia ir grubiai skamba kiek skaitau... bet nezinau kaip kitaip issireiksti.... kad ir ta mamyte su vaikuciu.. tarsi du skirtingi zmogeliukai.. niekas ju nerisa.. nera tarp ju jokio jausmo.. o visgi nuotraukoje tai jie abu.... o vaikis juodam fone grazia poza islauzes, bet vel gi.. atrodo tarsi ivykes faktas... ir tiek...
tikiuosi neisizeisi, bet as sakau is sirdies ka kalba man kiekviena nuotrauka... 4u.gif

zuvialia, na tavo siltaja nuotrauka jau viskas pasakyta... vien tuo, kad ji tarp savaites geriausiuju Kudroj...
as pasikartosiu, kad man patiko suoliuko grakscios linijos, aplink esanti architektura, begalinga sklindanti siluma, du nuostabus personazai ir siaip visa visuma..

o del 13 matyt sis skaicius buten tau, butent tavo ir butent pats sekmingiausias...
daznai kas vienam atnesa kazka negero, kitam padovanoja daug daug laimes...
taip jau yra...

bite maja, tavo Vilnius jau irgi ivertintas mirksiukas.gif
taigi pasakysiu tik tiek.. po tavo Vilniaus nuotrauku nebegaliu vertinti kitu darytu Vilniaus nuotrauku...
o beje... del sapno.... smagu buvo pasimatyt jame biggrin.gif

ZverisKLP, man idomesni pasirode keli tik tavo kadrai... tas su kryzium.... minties yra... gl suteikciau nuotraukai daugiau mistikos... gal j/b gerai ziuretusi.. daug kontrasto..... tarsi gudziam miske, tamsia nakti..... jis ten vienas, nereikalingas ir tuoj tuoj atgysiantis.....

o ir ta moteris ar vyras fotografuojantis gan idomioj pozoj pagautas... tik man i kvadrata iskart isipaise kadras.... kai nukirpai vel kazkas ne taip pasidare... erdves i prieki gal pritrukau..... o kai spalvos tokios neisraiskingos tai velgi norisi ieskoti kito sprendimo.. arba nuotrauka padaryti humoristine, ryskia, spalvinga, kad ziuretum ir sypsotumeis.... nuotaika pasikeltum... arba kaip tik.. atvirksciai... bet cia tik mano isvedziojimai.. ir nebutinai jie turi buti teisingi...

Opa, sayonara, man tiesiog patinka jusu vaikiai.. labai.... wub.gif
tad nieko negaliu vertint.. .tik pasigrozet jais...

beje, Opa, tavoji foto mamyte ir mazius kazkuo patrauke.. pasirode silta... skleidzianti jaumsu, gyva... noriu ir savo tokiu kadru su vaiku, bet neturiu, nes niekas nenufotografuoja verysad.gif
nors jei ir fotografuotu... manoji nesileidzia ant ranku, apkabinama ir buciuojama... ech....

GAULE, nezinau ka pasakyt apie tavo kadriukus... gal tik tiek, akd reikia fotografuoti, fotografuoti ir dar karta fotografuoti...
ir turesi tokia nuotrauka, kurioje ir pati izvelgsi esme... gal but pamatysi pauksti.... pajusi jo skrydi... pajusi zeme ir tyvuliuojanti vandeni...

Degute, aciu uz sveikinimus ir vasariska silta gele!

toro, kadras man patiko... kazkaip patinka iamzinti vyresni zmones.. jie turi savo aura.. tik siame kadra gal jis kiek pasiklysta erdvej... bet j/b tikrai nedaryciau... ir tiek nekarpyciau kiek apkirpo Westa....

Sapokliaka, aciu zu sveikinimus 4u.gif

del susitikimo manau tikrai dalyvausiu...
tik kodel jus vis pasirenkat vieta kur su masinu pastatymu tiek problemu lotuliukas.gif
bijau vel kokios avarijos.. tfu tfu tfu

o va Desiree du paskutiniai kadrai man patiko...
vien tuo, kad pajutau jog ji bando jais iprasmint save...

pirmojoj tarsi juntamas jos sioks toks sastingis... nes statula tai akmenine... bet nors ji ir akmenine ji sugeba begti... ir pabegs nuo visko.. nuo ko ji nori pabegti....
gal taip iprasmintas jos isvykimas ir tai jog nors ir trumpam ji pabega ir nuo musu SM....

na o antroji tai tarsi akligatvis.. kuriame ji tarsi uzstrigo.. bet va matosi, kad is tamsos ji iseis i sviesa.... primena si nuotrauka i aptarimus ideta mergytes ir berniuko isejima i sveisa.... vadinasi viskas bus gerai!

manau Desiree labai puikiai moka parinkti nuotraukas pagal savo nuotauika, busena, gal but isgyvenimus.... ir kartasi ne zodziais o butent tomis nuotraukomis ji bando kazka pasakyti mums visiems....

user posted image

user posted image

Uzuolaida, aciu zu sveikinimus ir ikvepima 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vvvvv: 18 sausio 2008 - 17:07
vvvvv, sekmadienį ten tikrai nebus didesnės problemos su parkavimu ir mašinų kiekiu smile.gif
statyk prie cerkvės, sekmadienį manau bus ir vietos, ir nemokamai.. 4u.gif

nu ir komentarų pripylei.. blink.gif lotuliukas.gif thumbup.gif ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 01 18, 17:00)
vvvvv, sekmadienį ten tikrai nebus didesnės problemos su parkavimu ir mašinų kiekiu smile.gif
statyk prie cerkvės, sekmadienį manau bus ir vietos, ir nemokamai.. 4u.gif

na tikiuosi.... o tai taip nemegstu sudetingai masinu parkuot lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 01 18, 17:46)
žinau irnesakyk.gif todėl kai tik smirst pradeda - išjungiu  smile.gif .. nu nereik man namams kažko tokio .. nesinorėjo leist pinigų.. o tos lempikės tokios patogios.. bet va ne galingom lempom  unsure.gif egi ačiū už patarimą  mirksiukas.gif

o tu nusuk toms lempoms gaubtus mirksiukas.gif
aš kai fotkinau savo gėlių kompoziciją žurnalui, tai man vyras net po 400 vietoj 60 įsuko. smirdėt net nepradėjo, o pyškinau tikrai ilgai. beje, labai pravertė dideli balti lapai šviesai išsklaidyti.

o į susitikimą būtinai atvažiuosiu, jei tik tas ateinantis viesulas Lietuvos nenupūs wink.gif
Atsakyti
Vvvv, aciu 4u.gif

QUOTE(inc @ 2008 01 18, 18:18)
o tu nusuk toms lempoms gaubtus mirksiukas.gif
aš kai fotkinau savo gėlių kompoziciją žurnalui, tai man vyras net po 400 vietoj 60 įsuko. smirdėt net nepradėjo, o pyškinau tikrai ilgai. beje, labai pravertė dideli balti lapai šviesai išsklaidyti.

O kaip juos reikia isdelioti?
Pardyk koki rezultata?
Atsakyti
QUOTE(westa)
toro,  tavo seneliukas man per daug užgrūstas į foto vieną šoną.. karpyčiau gerai foto.. tą sieną, ar stulpą iš viso kirpčiau žemėn.. tik blaško dėmesį.. Būtų fain ,jei rankos matytųsi.. taip ir įsivaizduoju jį įsikibusį abiem rankom suoliuką smile.gif šešėlis ant veido.. va dėl jo nenusprendžiu .. ar maišo jis ar ne smile.gif..

žinau kad per daug šone, bet pastebėjau, kad daugelyje nuotraukų aš žmones įkišu per daug i šoną, pradžioj kai tik pradėjau fotkint viskas būdavo centre, o vėliau kai sužinojau, kad centrinė kompozicija negerai, pradėjau grūsti į šoną (dažnai per daug i šoną) ir dar dabar dažnai taip pasitaiko, kažkaip nevalingai man taip gaunas verysad.gif
pamenu kai redagavau foto svarsčiau dėl to stulpo ir kažkodėl palikau (matyt taip gražiau pasirodė), o dėl rankų kažkaip net mintis nekilo kad jų čia trūksta kol nepasakei, o tikrai daug geriau su jomis atrodytų. Spalvos, šešėlis manau turi likti šioje nuoraukoje mirksiukas.gif
Labai ačiū tau ir kitiems komentavusiems mano seneli smile.gif

QUOTE(peppi)
och, kad atsilieptu nors viena turinti kukluji Canon 400D biggrin.gif

tai turiu aš tą kuklųjį, bet, kad nėra jame funkcijos kadrą ant kadro fotkint kiek žinau, o apie jį žinau rodos ne tiek ir mažai. Beje, ar ne tu ruošiesi pirkti sigma 17-70
tai tikrai puikus objektyvas, aštrus, o macro išvis fantastiškas, nors jis ir nėra tikras makro, tik gaila F bėgiojantis ir 2.8 baigiasi jau ties 19mm ir šiaip platusis galas kiek silpnesnė jo vieta.

VVVVV Aš ir nekarpyčiau taip drastiškai ir spalvų tikrai nenaikinčiau mano
manymu jo pagrindinis šios nuotraukos koziris. drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(DI @ 2008 01 18, 10:11)
Ir paveluoti sveikinimai ca_girl berniukui  4u.gif  4u.gif  4u.gif  5 tai jau jubiliejus smile.gif

Aciu 4u.gif
Ilgai galvojau, kas tu tokia gali buti biggrin.gif Paskui pamaciau, kai parasei biggrin.gif

QUOTE(Uzuolaida* @ 2008 01 18, 12:59)
C-girl Dominyka taip par su praejusia uogienes diena 

C-girl, maudynes palikciau taip, kaip yra. Man irgi erdves periodas prasidejo. Sniego PAVYDZIU. Vyra kalbinu keltis i Seattle. Nuostabiai susitvarkei su WB. O spalvos pasakiskos. Apsvietimas pavydetinas thumbup.gif

Aciu

Tai kelkites mirksiukas.gif Vistiek vyras cia daznai atskrenda, tai kodel neapsigyvenus ax.gif Tureciau su kuo iseit pafotkinti ax.gif

QUOTE(latoya @ 2008 01 18, 14:04)

Smagus kadras, labai neblogas panningas, tik apacios labai gaila...
Bet nuotaika svarbiausia sioje foto. Super thumbup.gif

vvvvv, vel as apsalus nuo tavo komentaru, aciu 4u.gif Ir kaip tu atsimeni kiekviena nuotrauka, kiekvieno dalyvio g.gif Gal kokius vitaminus geri atminciai stiprinti biggrin.gif Nu zodziu vel tau simtas komplimentu ir balionu 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
Tiesa, Uzuolaida, o kodel sniego man pavydi???? Nori pasakyti pas jus Vokietijoj jo nera g.gif Bendrai nezinau kurioj daly gyvenat....
O siaip tai turbut zinai, kad ir Seatle jo nera biggrin.gif Del to gerio reikia i kalnus vaziuot....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 18 sausio 2008 - 17:55