Nu va, išbandžiau vonioje tą su želatina bombą, kur sakiau- nu visai gerai lygtai- šnypštė ir ištirpo gerai- ir vonioje želė nepasidarė, nors dėjau visą pakelį beveik į tą burbulą
Tik nežinau ar tas šnypštimas pakankamas, nes kiek aš darau, su želatina ar be, tai man kažkaip per mažai šnypščia- bet tie kur be želatinos- nepasakyčiau kad šnypštė daugiau.. Pirktinių bombų labai seniai benaudojau, tai neprisimenu ar jos ten labai šnypščia, tai nėra su kuo palyinti savo bombas
Įdomu būtų specialiai kada nusipirkti, ir palyinti su savo, kad matytųsi kokybės skirtumai, ką reiktų tobulinti man, ir ką galima padaryti geriau nei pirktiniuose.
Šiaip nepastebėjau, kad bombos su želatina šnypštų mažiau nei tradicinės- bet aš į tradicines kažkaip dėdavau daugiau aliejaus ir krakmolo, nes labai norėdavau, kad būtų lyios ir tvirtos- tai dar kai nėra su kuo palyginti, tai man jos vienodai šnypštė, lyg ir... Gal tos, kurios tik iš sodos ir rūgšties šnypštų dar labiau
- dar jų neišbandžiau, tai sunku lyginti....
Tos kur su želatina- geros tuo, kad tokios tvirtos gavosi ir lygios, netrupančios, nors į grindis trankyk- ir spalvą gražią ir ryškią išlaiko- ir kvepia uogom- nei dažų nei kvapų nereikia- viskas nuo želatinos spalvotos- atrodo galima būtų įvairesnių formų daryti, įmantresnių, ir nesutrupėtų al
O iš tos gipsinės formos kur dariau- niekaip išimti negaliu bombos- ir trankiau ir stuksenau ir kraštus pakrapščiau.. Bet man taip kartaiis būdavo ir su kitom- plastmasinėm formom.. Todėl, matyt geriausiai iš kokio silikono ir gumos daryti tokias formas, ad bent kiek lankstytųsi..
Merginos kažkada puse lūpų buvo užsiminę, jog girdėjo kaip reiika daryti formas iš silikono- bet plačiau apie tai neradau rankdarbių forumuose, nei prei gipso liejinių nei kitur... Gal kas bent žino kur įsiyti silikono ir koks jis ten turi būti? Ir kokia ta forma gaunasi- nors kiek lanksti, ar tokia kaip iš putplasčio? O gal kaip iš tarpiklio kur sandarinti langams ar namų plyšiams (toks purškiamas geltonas, kaip patalas išsipučia gumbais, pripurškus)- gal tai ir yra tas silikonas? Nu neįsivaizduoju apie kokį silikoną ten kalbėjo, gal kas žino (silikoną, iš kurio galima formas daryti įvairiems liejiniams)?