QUOTE(irmulia @ 2008 08 02, 07:41)
Daddygirl lenkiu žemai kepurę prieš tave kokių grožybių prigaminai
O avokadą irgi trynei ar ne? dėl visų tų pokyčių aikui bėgant tai ir perverdant muilą, tas pats - spalvos truputį pašviesėja ir kvapas tampa silpnesnis (bent jau kaikuriems mano pervirtiems taip atsitiko)
Aš kol kas dar nepradėjau, bet kaip maga kadangi odą jautrią turiu, tad mąstau pasigaminti kokį švelnų muiliuką, kuris patiktų mano odai
o ir šiaip esu susižaėjusi visu procesu
O avokadą irgi trynei ar ne? dėl visų tų pokyčių aikui bėgant tai ir perverdant muilą, tas pats - spalvos truputį pašviesėja ir kvapas tampa silpnesnis (bent jau kaikuriems mano pervirtiems taip atsitiko)
Aš kol kas dar nepradėjau, bet kaip maga kadangi odą jautrią turiu, tad mąstau pasigaminti kokį švelnų muiliuką, kuris patiktų mano odai
o ir šiaip esu susižaėjusi visu procesu
Taip, vaisius ir darzoves, jei dedu i muila, sutrinu mikseriu. Paliktos stambios dalys, manau, gali imti gesti (nes ju 'neapdoros' natrio sarmas).
Aisku, reiskia dalis pokyciu neisvengiami ir normalus.
Tik taip pagamintam muile dar priedo ir chemines reakcijos vyksta bent pora dienu po gaminimo. Tai pokyciu galima tiketis dar daugiau
Vienas is svelniu muilu - alyvuogiu Turetu tikri ir labai jautriai odai. Mano oda nera labai jautri, tik alergiska cheminiams priedams - uztai visi namie gaminti naturalus muilai jai tinka (bent kolkas neatradau, kas netiktu). Tik dukrytei gaminu itin svelnius.
Tiesa, pradedant geriau gaminti pacius paprasciausius - be jokiu priedu; tik aliejus, natrio sarmas ir vanduo. Net prityre muiladirbiai, parduodantys savo gaminius, daznai patiria ivairiu nesekmiu... todel pradzioje geriau paprasciau.
Nors as pati per daug nekantri ir smalsi, matyt labai jau greit noriu viska isbandyt
Dabar mano planuose ir mintyse muilo su negyvos juros purvu gamyba
Papildyta:
QUOTE(Lachesė @ 2008 08 02, 15:43)
kaip suprantu, manuosius geriau kuo ilgiau dziovint. tai kolkas net neuziiminejau 'sandeliavimu'
Patys pirmieji pagaminti tik pries pora menesiu - tai ir jie vis dar dziusta ant palanges. (tiesa, is ju tik keli jau ir like - kiti sunaudoti arba isdovanoti )