Žiūriu, Daddygirl įsuko naminio muilo virimo karuselę, jau ie man varva seilė pabandyti Bet kol kas užsiimu "senu" matodu - lydymu.
Šiaip seniau žmonės sugebėdavo muilą išsivirti be natrio šarmo. Atrodo, naudodavo pelenus, tik kaip juos apdirbti, kokį kiekį imti ir kaip apskritai elgtis Gal kas žino?
QUOTE(Heart @ 2008 07 10, 18:55)
Žiūriu, Daddygirl įsuko naminio muilo virimo karuselę, jau ie man varva seilė pabandyti Bet kol kas užsiimu "senu" matodu - lydymu.
Šiaip seniau žmonės sugebėdavo muilą išsivirti be natrio šarmo. Atrodo, naudodavo pelenus, tik kaip juos apdirbti, kokį kiekį imti ir kaip apskritai elgtis Gal kas žino?
turbut apdirbdavo ji taip, kad gauti natrio sarma
jei skaitai angliskai: http://www.wikihow.com/Make-Lye
p.s. eksperimentavau vietoj vandens naudojau agurka, ir pagaminau agurku-avokado muila tiesa, as ji vadinu obuoliu muilu , nes pakvepinau (pagal vyro pageidavima) obuoliu kvapu.
O, geras
Ačiū labai
Bet ir terlionė
Ačiū labai
Bet ir terlionė
QUOTE(Heart @ 2008 07 11, 15:40)
man irgi taip pat pasirode, kai anksciau skaitinejausi.
o va mano 'obuoliu pyragas' (apie kuri rasiau)
/
Kiek žinau, į pirktinę, spec. muilų liejimui skirtą muilo bazę vandens pilti negalima, o perlydyti, sako, įmanoma.
O eterinio tai pagal asmeninį skonį turbūt, tik padauginti nepataria niekas- kad nedirgintų odos- ir prisikvėpavus nebūtų poveikio organizmui, nes eteriniai aliejai būna labai koncentruoti- mažame lašelyje sukoncentruojama labai daug veikliųjų medžiagų, todėl poveikis gali būti ir nuo mažo kiekio- bet čia nuo individualaus organizmo priklauso- aš eterinius gerai toleruoju, ir nieko blogo nejaučiu, tai naudoju kad ir daugiau.
O eterinio tai pagal asmeninį skonį turbūt, tik padauginti nepataria niekas- kad nedirgintų odos- ir prisikvėpavus nebūtų poveikio organizmui, nes eteriniai aliejai būna labai koncentruoti- mažame lašelyje sukoncentruojama labai daug veikliųjų medžiagų, todėl poveikis gali būti ir nuo mažo kiekio- bet čia nuo individualaus organizmo priklauso- aš eterinius gerai toleruoju, ir nieko blogo nejaučiu, tai naudoju kad ir daugiau.
QUOTE(Daddygirl @ 2008 07 11, 18:22)
man irgi taip pat pasirode, kai anksciau skaitinejausi.
atrodo tikrai kaip obuoliai gal gali pasidalinti kokios porcijos ką dėjai šį kartą? bei kaip tai vietoj vandens naudojai agurką? sultis ar tiesiog sutarkavai į košytę?
QUOTE(irmulia @ 2008 08 01, 06:47)
atrodo tikrai kaip obuoliai gal gali pasidalinti kokios porcijos ką dėjai šį kartą? bei kaip tai vietoj vandens naudojai agurką? sultis ar tiesiog sutarkavai į košytę?
as naudojau visa agurka sumalta su mikseriu. bet galima naudoti vien tik sultis.
beje, per laika dziudami muiliukai dar siek tiek keicia spalva. tas, apie kurio gaminima nuotraukytes buvau prisegus, pavirto visai baltu, tai medetku ziedlapiai jame graziau atrodo
http:///
o va tas obuoliu kvapo muiliukas, kaip ir tikejausi , po truputi praranda zalia spalva ir virsta gelsvu (dalis su avokadu)
http:///
keicia muiliukai siek tiek ir kvapa. kai kuriu kvapas pagerejo, o kitu - labai susilpnejo
zodziu, dziudami jie toliau 'gaminasi' ir keiciasi arba i norima puse arba nelabai
jau turejau ir mazu nesekmiu bet kolkas pavyko isgelbeti visus gaminius
tiesa, pastebejau aliejus ir natrio sarmo vandeni geriau sumaisyti, kai jie apie 40 - 30 C temperaturos.
kolkas mano megstamiausias muilas su ozkos pienu tikrai verta pabandyti, nors gaminas kiek sudetingiau.
zodziu, as uzkibau pagal pilna programa
tik dar neprisiruosiu ir muilu isvaizda uzsiimt, vis visas demesys i turini
o kaip kitoms gamyba sekas?
Daddygirl lenkiu žemai kepurę prieš tave kokių grožybių prigaminai
O avokadą irgi trynei ar ne? dėl visų tų pokyčių aikui bėgant tai ir perverdant muilą, tas pats - spalvos truputį pašviesėja ir kvapas tampa silpnesnis (bent jau kaikuriems mano pervirtiems taip atsitiko)
Aš kol kas dar nepradėjau, bet kaip maga kadangi odą jautrią turiu, tad mąstau pasigaminti kokį švelnų muiliuką, kuris patiktų mano odai
o ir šiaip esu susižaėjusi visu procesu
O avokadą irgi trynei ar ne? dėl visų tų pokyčių aikui bėgant tai ir perverdant muilą, tas pats - spalvos truputį pašviesėja ir kvapas tampa silpnesnis (bent jau kaikuriems mano pervirtiems taip atsitiko)
Aš kol kas dar nepradėjau, bet kaip maga kadangi odą jautrią turiu, tad mąstau pasigaminti kokį švelnų muiliuką, kuris patiktų mano odai
o ir šiaip esu susižaėjusi visu procesu
Sveikos, merginos. Apie tai, kad čia super užsiėmimas turbūt ir sakyti jau nebereikia.
Užsikrėčiau kol kas teoriškai, bandysiu daryti tikrai.
Tačiau noriu pasiklausti dar vieno dalykėlio. Lachese rašė, kad laiko muiliukus įvyniojusi į plėvelę.
Klausimas: kuriuos(ar tuos kur iš bazės, ar kur pervirti muilai) ir svarbiausia kiek laiko reikia juos ten laikyti? Nesupratau, ar juos ten laikyti kol išdžiud(neįsivaisduoju kaip būdami plėvelėje gali išdžiūti) ar ten juos laikyti visada? O tai ką tada pasakyti tam, kam padovanoji tokį muilą, o jis jo dar kurį laiką nenaudos? "-Laikyk plėvelėje." ???
Atsakykite prašau, kaip visiškų visiškiausiai pirmokei
Labai ačiū
Užsikrėčiau kol kas teoriškai, bandysiu daryti tikrai.
Tačiau noriu pasiklausti dar vieno dalykėlio. Lachese rašė, kad laiko muiliukus įvyniojusi į plėvelę.
Klausimas: kuriuos(ar tuos kur iš bazės, ar kur pervirti muilai) ir svarbiausia kiek laiko reikia juos ten laikyti? Nesupratau, ar juos ten laikyti kol išdžiud(neįsivaisduoju kaip būdami plėvelėje gali išdžiūti) ar ten juos laikyti visada? O tai ką tada pasakyti tam, kam padovanoji tokį muilą, o jis jo dar kurį laiką nenaudos? "-Laikyk plėvelėje." ???
Atsakykite prašau, kaip visiškų visiškiausiai pirmokei
Labai ačiū
Labukas, čia seniai seniai, gal pirmoje,.... viena dama mus informavo,kad muilas rasoja, bet mes tada dar niekas nebuvom bandę virti iš bazės, tad ir nesupratom,kur tas rasojimas,.... ji savo muiliukus nuo rasojimo apsaugodavo laikydama juos sandariai suvyniotus į plėvelę iki kas paims naudotis. Tai kai pamėginau virti iš bazės, tada pamačiau,kas tas rasojimas ir tikrai jie nerasoja. Laikau tol ,kol pradedu naudoti. O pervirtus iš kitų muilų ir laikau maišelyje, tada ji ne taip bjauriai susišauklėja ir liekas beveik nepakitus forma.
O kaip ,Daddygirl, laikai savuosius ?
O kaip ,Daddygirl, laikai savuosius ?
Tai išeina, kad tada dovanoti reikia įviniotą plėvelėje t.p.... O kur laikyti? vėsioje, sausoje vietoje? Ar kokių kitokių sąlygų reikia.
Ir pervirti taip pat plastikiniuose maišeliuose ar popieriniuose laikyti reikia?
Labai ačiū už atsakymus, operatyvu ir naudinga. Ačiū. Profesionalu
P.s. einu pasiknisti į pirmąją temą.
Ir pervirti taip pat plastikiniuose maišeliuose ar popieriniuose laikyti reikia?
Labai ačiū už atsakymus, operatyvu ir naudinga. Ačiū. Profesionalu
P.s. einu pasiknisti į pirmąją temą.