QUOTE(irmulia @ 2008 06 06, 17:39)
Sveika,
labai smalsu kaip ką darei? nekantraudamos laukiam foto reportažo arba net aprašymo su galutiniu rezultatu
trumpai aprasiau kitoj temelej (naturalios kosmetikos), tai nukopinsiu
:
...pasiruosimo nemazai, tiek skaiciavau, paskui keiciau recepta, vel skaiciavau man atrodo dar neisejo 100% idealus; itariu, kad per mazai maisiau, be to svarstykles mano mechanines, o reiketu elektriniu, kad tiksliau svertu... dar keli dalykeliai, kuriuos noreciau kitaip daryti kita karta..
aha, jau noriu virti vel kaip Summer-In-Paris rase, lengva 'uzsikabinti'. muilas, itariu, kaip EA - gali jais susirgti ...
Receptukas, jei trumpai:
Kokosu aliejaus - 200g
Alyvuogiu aliejaus - 100g
Palmiu aliejaus - 250g
Sviestmedzio sviesto - 200g
Saulegrazu aliejaus - 50g
Kakavos sviesto - 150g
Ricinos aliejaus - 50g
Distiliuoto vandens - 380g
Sodium hydroxide (NaOH) - 137.8g
I miltus sutrintu aviziniu dribsniu (is akies )
Medaus - 3 saukstai
Aguonu (is akies)
Vaniles EA sumaisyto su 1 saukstu jojobos aliejaus
Aisku cia dideli kiekiai Reiktu koki trecdali visko imt, ir pradziai uztektu..
Kas vire muila su NaOH, tai procesa zino. O jei kam idomu, sakykit, parasysiu.
Dziovint dabar 2 - 4 savaites Nu, o paskui parasysiu, kas gavos
Kvepia avizine kose su vanile. Malonus kvapas.
...
Sodium hydroxide (NaOH) - tai natrio sarmas arba natrio hidroksidas arba kaustine soda.
Bijoti jo nereikia, nes jis reaguoja su riebalais ir pilnai neutralizuojasi (aisku del to labai svarbu tikslus NaOH, vandens ir alieju svoriai gaminant muila).
NaOH reikia sumaisyti su vandeniu (pilant ji i vandeni, o ne atvirksciai). Ir uzdengus palikti iki kol temperatura nusileis iki 100 C.
Puode istirpinti kietus aliejus ir supilti skystus aliejus, isjungti ugni.
Kai aliejai ir NaOH vanduo bus vienodos temp - 100 C, vandeni su NaOH palengva pilti i puoda su aliejais, maisant.
Maisyti pastoviai (geriau su rankiniu mikseriu - tada pamaisius vis ijungti kelioms sekundems plakima) ir taip kol sutirstes. Tada sudeti likusius priedus, pamaisyti ir ispilti i forma/as. Pjaustyt galima po paros, o naudot patartina po 2 - 4 savaiciu.
Nu, as cia labai trumpai.. Jei kas susigundytu gamint, reiktu detaliau su procesu susipazint Kazkiek jau ir as galeciau pakonsultuot
Idomu tai, kad kiekvienas naudojamas aliejus vienaip ar kitaip itakoja muilo savybes: kietuma, putojima, 'burbuliavima', odos drekinima/maitinima/minkstinima, nuprausimo stipruma (gal nelabai aisku, cia toks mano vertimas nelabai vykes )
Todel reikia apgalvoti kokius ir po kiek alieju naudoti. Pvz palmiu aliejus priduoda muilo gabaliukui kietumo, bet jei jo bus per daug, muilas bus per kietas. Kokusu aliejus priduoda putojimo, bet per didelis sio aliejaus kiekis gali lemti sausinanti, kieta muila, ricinos aliejus priduoda 'burbuliuku', bet jo reikia naudoti labai nedaug ir t.t.
Free image hosting by
http://www.holdthatpic.com/
Life's not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.