Nu, jei jau taip, tai sprendžiant iš kunigundos postų ir nuolatinio pakelto tono juose, jos mama pastoviai maudėsi visokios sintetikos pripiltoje vonioje, kuri skatina agresyvumo instinktus
Nu aš ne nėščia, o jei vonios druska, eteriniai aliejai, dušo želė ar čiobrelių nuoviras skatina agresyvumo instinktus- tai galiu pasakyti (čia iš tų laikų, kai buvau kraštutinė sveikos gyvenseno šalininkė)- kad ne tik keptas, bet ir virtas, ir bet kaip termiškai apdorotas maistas sukelia vėžį- nes organizme gaminasi oksalo rūgštis, kuri iš jo nepasišalina (todėl sveikuoliai ragina valgyti, pavyzdžiui, nevirtą košę iš drungnu vandeniu užplikytų, brinkintų per naktį grikių, ir pan.- ką aš ir dariau kažkada- beje, ji man buvo labai skani
, o suvalgius virto ar kepto- tuojau imtis valyti organizmą juodųjų serbentų lapų arbata, klizmomis, kontrastiniais dušais ir t.t. )- tai turbūt turėčiau, kaip Kunigunda, pykti ant visų, kurie jį vartoja, ir jų poziciją išvadinti sapalionėmis, bei pasiūlyti jiems negimdyti vaikų
Bet man atrodo, kad yra prasmingesnių užsiėmių, daugiau vidinio konflikto talpinančių temų, kurios iš tiesų vertos pakelto tono, didesnių vertybių, už truputį geresnę sveikatą (kaip, pavyzdžiui tolerancija, teisingumas, įvairios dvasinės vertybės, išsilavinimas- kurios retkarčiais kenkia sveikatai, bet kurių nenorėčiau keisti į nieką kitą)...
Pasiskaityk savo postus iš eilės, Kunigunda- ir pamatysi- juose tiek pykčio ir noro konfliktuoti dėl kiekvienos smulkmenos (dėl ko sveiki, ir chemikalų negavę žmonės nė nesugalvotų koliotis ar lieti tiek emocijų
)- aš manau, kad mūsų kartai reikia karo, kad suprastume, kas iš tiesų verta pykčio perkreiptos fizionomijos ir bambėjimo, visokių smulkių peštynių..
Bet tiek to- aš irgi ne visada būnu stoiškai rami- ypač kai matau neteisybę- o ją kartais suvokiame labai skirtingai...
Todėl skelbiu
, bet siūlau, nepasiant teisingų, bet skirtingų pozicijų (nors ne tiek jau jos skirtingos, kiek kai kurie konfliktiški žmonės norėtų, kad būtų) jausti ribas bei pasverti žodžius, kad jie kartais nesugrįžtų atgal.
O šiaip- nu, nesimaudau aš skalbimo milteliuose ar benzine, o Kunigunda, manau, nevaikšto basa, negyvena medyje, kaip tarzanas, vardan sevikos gyvensenos- todėl nereikia visko taip hiperbolizuoti, ir kurti dirbtinų konfliktų. O bet kokią savo nuomonę galima pateikti taip, kaip pati norėtumei, kad kiti tau pateiktų savają.
Todėl aš skelbiu paliaubas
- ir patariu gyventi draugiškai. O Kunigundos posto nepriimsiu asmeniškai, o kaip susirūpinusio žmogaus geranoriškumo išraišką. Tiesiog norėjau pasakyti, kad kievienas turi savus argumentus, kurie jam priimtiniausi, todėl jo pozicija, nors ir labai skirtinga ar kam nepriimtina, yra gerbtina- bent jau tol, kol remiasi argumentais ir skaitosi, jei jau ne su kitomis nuomonėmis, tai bent jau su kitų nuomonių turėtojais, kaip asmenimis.
Labai atsiprašau forumiečių už off- topic'ą- bet retkarčiais sveika nukrypti nuotemos, prie to, kas yra bet kokios diskusijos apie bet ką esmė.
Prižadu, kad toliau mano postai šioje temoje bus tik apie muilus