Įkraunama...
Įkraunama...

Rankų darbo muilas - 3 dalis

Tęsiam biggrin.gif

PIRMA DALIS

ANTRA DALIS

MUILININKIŲ KLUBO GALERIJA

Pagaliau galerija papildyta naujomis muiliukų foto doh.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Kas nori savarankiškai sukelti savo muiliukų foto rašykite dėl slaptažodžių man į až mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 12 sausio 2008 - 20:21
lotuliukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo justess22: 12 sausio 2008 - 19:19
Merginos, laukiam naujų muiliukų foto reportažų bigsmile.gif
Atsakyti
Jau trecia temute. thumbup.gif
Atsakyti
Nagi sveikos mamukes... 4u.gif
Muilo gamybos uzkratas itariu baisiau uz gripo epidemija lotuliukas.gif Vakar diena kazkaip radau sitas temas...tai vakar nakti iki kokiu 3 skaiciau pirma tema, siandien antra (tiesa pasakius antra tema perskaiciau iki 20puslapio kai jau prasidejo diskusijos apie atsisiuntima pajutau, kad tuo lushiu miegot doh.gif ) .


Vienzo, turiu klausima biggrin.gif
Siandien prisipirkau visko burbulu gamybai ir kruva ivairiausiu muiliuku.
Dabar klausimai:

del burbulu:
1. recemptai biskeli skiriasi, t.y. viename(-uose) rashosi, kad deti krakmolo kitame(-uose) kad ne. Kaip geriau ? su krakmolu ar be?
2. kiek atsimenu is tu parduotuviniu burbulu tai ten budavo druskos. Vienzo nusipirkau dar druskos i vonia. Kaip manot ja verta deti i burbulus? jei taip, gal kas turit po ranka recepteli kaip ten su proporcijomis???
3.citrinos rugstis parduotuveje yra tik kristaline, t.y. tokia kaip stamboko cukraus. Ja reikia kazkaip smulkinti? ar nesiparinti ir daryti su tokia?


del muiliuku :
1.planuoju daryti su pienu ir naturaliu medumi. KIEK DETI MEDAUS???
2.kad geriau putotu skaiciau, kad dadeti sukraus, bet jei jau dedu medu mazu nebereikia???
3. nusipirkau vaikisko bekvapio muilo "tindi rindi"- tikiuosi jis tiks, nes shalia IKI parduotuves su APTA muilu nera sad.gif be to prisipirkau dar palmolive permatomo ir kazkokiu zalio-matinio ajurvedinio "Medimix" su 18zoliu (ale man tai jis dvokia, zolemis bet vistiek dvokia). Tai galvojau i ta ajurvedini pridesiu dar pieno, medaus, kokiu tai alieju kavos tirsciu gal dar kokiu smulkintu aviziniu dribsniu ir jei gausis padovanosiu mamai kaip anticeliulitini smile.gif)) Ne per daug as cia visko i viena muila noriu sukisti???
4.dar del alieju. Turiu namie shaltalankiu aliejaus, kenio aliejaus ir kazkada (5metus atgal) is Egipto parsivezto naturalaus (bekvapio, tokio beveik kaip zele) sandalo aliejaus. Ir turiu eukalipto eterinio aliejaus lempoms. Ka manot apie ju panaudojima??? skaiciau, kad EA lempoms nelabai tinkamas. O kaip del kitu? Shaltalankio aliejus turi labai stipria spalva, jei uztyksta ant rubu tai jau neishsiskalbia. O kaip muile? kiek ish viso tu alieju deti?

Patarkit! prisiziurejau jusu muiliniu pyragu ir tortu smile.gif tai norisi kad ir mano pirmasis blynas nebutu prisviles smile.gif))))

Aj dar klausimelis del tu zeliniu muiliuku. Kaip del laikymo? ar kas daret? kaip laikosi NE shaldiklyje?

Busiu baisiai dekinga ir gavus atsakymus is karto bandysiu o tada jau stosiu i "muilininku gretas" thumbup.gif
Atsakyti
Dėl vonios burbulų pasistengsiu atsakyti aš;
Man geriau be krakmolo,citrinos rūgštį pirkau sveriamą turguje,tai ji man normali ,kaip parduotuvėje ir tikrai tiko,kas dėl dydžio,tikrai visas pamažės,kaip papurkši vandenuko lipinimui.Druskos ,manau,kad pati pamėgink,bet aš skaičiau sudėtis stenderio bombų,tai ten druskos nėra smile.gif
Atsakyti
žinai ,dėl muilų pagalvojau,taip,kad tau medaus dėti per daug nereikia,nes jis pakaitintas nebestingsta,dėl cukraus tai nedėjau nei į vieną ir gerai putojo,dėl tindi rindi,tai man pakaitintas jis smirda,bet gal kas ir gausis,nosys ne visos vienodos,medimix negadinčiau iš viso,nes jis ir taip geras,o pakaitinus,įtariu labai smirdės smile.gif geriau dėk po mažiau ingridientų,kurie dažo ir skleidžia kvapą,nes sumaišius kelias gražias spalvas gali gauti purvo spalvą,tad iš praktikos sakau ,viena geriau negu kelios,taip pat ir su kvapais,kas pasidarytų jeigu susipiltum penkių rūšių brangius kvepalus,taigi pykinti nuo maišalnės pradėtų.

Lempų eterinis nelabai tinka,bet vaistinėse yra masažinio,taip pat tinka skirti aromaterapijai,aš perku "Meta " firmos ,kur prie pirčių reikmenų dažnai jie padėti,tai tinka viskam ir lempom ir masažui ir inhaliacijom.

Želinių niekada nemėginau,bet šaldiklyje jie sustings į ledą,o tai pakenks struktūrai,manau,kad užtektų laikyti šaldytuve,beto mačiau New Jork'e parduotuvikę,tai jie laikė tiesiog lėkštėse ir jie skirti daugiau kaip vonios konfeti,tirpsta ir skeidžia kokį malonų kvapą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lachesė: 14 sausio 2008 - 12:35
Lachese 4u.gif
Uzmigdziau vaika ir itariu kad eisiu pabandyt tuos burbulus- man jie kazkaip paprasciau atrodo gaminami biggrin.gif
Atsakyti
Tikrai nesunku,bet pati pamatysi smile.gif lauksime tavo įspūdžių,kiekviena muilininkė kažką naujo patiria,taip ir plečiam žinias thumbup.gif
Atsakyti
HELP !!!! Kokis tai shudas gavosi sad.gif
vienzo padariau pagal recepta krakmolas+soda+citrinos rugstis. Dadejau juros druskos 1 sauksta ir smulkiai sutrintu metu lapeliu.

sumaisiau aliejus.

sumaisiau viska bendrai, gavosi tokiais nedideliais gumuliukais bet vientisai nelipo, tada ipurshkiau dar johnsons baby purshkiamo aliejuko atrode viskas OK, dapurshkiau truputi vandens, pasidare tokia ale vientisa mase. putojo labai nedaug.

Problemos prasidejo kai sudejau i kamuoliukus. Ta mase tik kad pradejo kilti !!!!!!! doh.gif blink.gif (kaip mieline teshla) kaip tie kamuoliukai man ishshaude doh.gif

as juos per jega vel suspaudziau apvyniojau lipnia juosta ir sudejus ant palanges atvariau Jums parasyti.

Toks jausmas, kad kazka ne taip padariau sad.gif ir visai jie nesiruosia stingti sad.gif((((((

HELP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2008 01 14, 01:46)
3. nusipirkau vaikisko bekvapio muilo "tindi rindi"- tikiuosi jis tiks, nes shalia IKI parduotuves su APTA muilu nera sad.gif be to prisipirkau dar palmolive permatomo ir kazkokiu zalio-matinio ajurvedinio "Medimix" su 18zoliu (ale man tai jis dvokia, zolemis bet vistiek dvokia). Tai galvojau i ta ajurvedini pridesiu dar pieno, medaus, kokiu tai alieju kavos tirsciu  gal dar kokiu smulkintu aviziniu dribsniu ir jei gausis padovanosiu mamai kaip anticeliulitini smile.gif)) Ne per daug as cia visko i viena muila noriu sukisti???



tokios maisalynes tikrai nedaryciau schmoll.gif

QUOTE(Nereali @ 2008 01 14, 01:46)
4. ir kazkada (5metus atgal) is Egipto parsivezto naturalaus (bekvapio, tokio beveik kaip zele) sandalo aliejaus.


g.gif 5 metus naturalus aliejus nestovi schmoll.gif-ta prasme -jie sugenda verysad.gif . Dabar nepamenu kuris, bet maximum yra galiojimas 1,5 metu (jei rafinuoti ilgiau, bet jie maistui skirti, o odos poras gali per daug uzkimsti), trumpiausiai galioja nakvisu -apie 2 savaites ir kanapiu g.gif
Atsakyti
Iš manęs patarinėtoja menka ,nes aš tik prieš kelias min suminkiau savo pirmąsias bombikes blush2.gif ,bet aš vandens nedėjau,mano receptuks:2 š.citrinos rūgšties,2 š.krakmolo,4 š.sodos,2 š. druskos į vonią ir kokius 3 š.erškėtuogių aliejaus. Tik man su kamuoliuku nepavyko,nes aš turėjau tik tokį guminį šuniukui žaist...tai paėmiau tokią vaakuminę plėvelę maistui ,atsikirpau truputį,į ją supyliau viską ir tada per plėvelę suspaudžiau stipriai ir suformavau rutulį.gerai gavosi,reiks dabar išbandyt
Papildyta:
Šiaip pamiršau padėkot už tokią puikią temukę aciuks.gif,eisu dabar bandyt virt muilą su kavos tirščiais rolleyes.gif
Atsakyti