O kiek laiko kelpt reikia modeliną ir kokioje temperatūroje?
Ant vieno spalvoto medelino dėžutės radau kad reikia 30 min 130 laipsnių temperatūroje. Šitą irgi taip pat reiktų kept?
Kiek as visko ir daug siandien prisiskaiciau
Fainiai, kad yra tokia tema, nes as siaip laisvalaikiu irgi darau vikokiausius darbelius, kai yra laiko. Dabar kuriu interjera savo butui, tai laiko nera visiskai.
O siaip pries dvejus metus pradejau "zaisti" as su tuo modelinu ir man patiko ir dabar laikas nuo laiko darau, bet ji ikomponuoju i savo darbelius, su grynu labai retai darau. O sau darbeliu nepalieku. Kitiems dovanoju
Fainiai, kad yra tokia tema, nes as siaip laisvalaikiu irgi darau vikokiausius darbelius, kai yra laiko. Dabar kuriu interjera savo butui, tai laiko nera visiskai.
O siaip pries dvejus metus pradejau "zaisti" as su tuo modelinu ir man patiko ir dabar laikas nuo laiko darau, bet ji ikomponuoju i savo darbelius, su grynu labai retai darau. O sau darbeliu nepalieku. Kitiems dovanoju
QUOTE(Pem @ 2005 08 24, 10:09)
Vilniuje yra Jogailos gatvėje (,,dailininkų reikmenys") ir Dysnos (šalia mėsinių gatvės). Paprastai tempera daugiausiai kainuoja 5 Lt. Aš perku rusišką, ji viena iš geriausių.
Taip pat naudojau rusišką
sveikutės, molio tai nusipirksiu, o kur jį išdegt? gal žinot kiek kainuoja tos krosnelės? nors kiek pamenu mažytė apie 1000lt kainavo prieš 5-6 metus. o dabar? gal būreliai pigūs yra suaugusiems ? taip noriu paminkyt.. o gal žinot kokiai keramikei pagalbos reik už dyką?
sveikutės, molio tai nusipirksiu, o kur jį išdegt? sad.gif gal žinot kiek kainuoja tos krosnelės?
Jei nesiruoši iš to valgyt duonos, ieškok "prieglobsčio" Nes padoresnė krosnelė kainuoja 5-6 tūkst.lt. Gal turi pažįstamų dailės mokytojų? Kai kuriose mokyklose yra keramikos būreliai- juk kepa kažkur... O šiaip krosneles tikrai turi dailės mokyklos. Tik nežinia, ar priims
QUOTE(Sandrelle @ 2005 08 25, 14:30)
Jei nesiruoši iš to valgyt duonos, ieškok "prieglobsčio" Nes padoresnė krosnelė kainuoja 5-6 tūkst.lt. Gal turi pažįstamų dailės mokytojų? Kai kuriose mokyklose yra keramikos būreliai- juk kepa kažkur... O šiaip krosneles tikrai turi dailės mokyklos. Tik nežinia, ar priims
Vilniuje nuvezi i dailes kombinata ir isdega. Kapeikas kainuoja.
[quote=GRAIKIJA,2005 08 25, 13:58]
sveikutės, molio tai nusipirksiu, o kur jį išdegt? gal žinot kiek kainuoja tos krosnelės? nors kiek pamenu mažytė apie 1000lt
Na krosnelės molio degimo už tūkstantį tai gal tik padėvėta galima nusipirkti, o pigiausia mažiausia 8 litrų kainuoja nuo 2800,-Lt, tačiau jei jau nauja pirksi tai daiktas visam gyvenimui dėl krosnelių pirkimo aš galėčiau pakonsultuoti, tik jos velniškai brangios
Beja Gudra teisingai informavo, kad padoresnė krosnelė apie 50 litrų kainuoja 5-6 tūkstančius
sveikutės, molio tai nusipirksiu, o kur jį išdegt? gal žinot kiek kainuoja tos krosnelės? nors kiek pamenu mažytė apie 1000lt
Na krosnelės molio degimo už tūkstantį tai gal tik padėvėta galima nusipirkti, o pigiausia mažiausia 8 litrų kainuoja nuo 2800,-Lt, tačiau jei jau nauja pirksi tai daiktas visam gyvenimui dėl krosnelių pirkimo aš galėčiau pakonsultuoti, tik jos velniškai brangios
Beja Gudra teisingai informavo, kad padoresnė krosnelė apie 50 litrų kainuoja 5-6 tūkstančius
Vakar Maximoj nusipirkau modelino. Čia kažkas rašė, kad jis ten kainuoja apie 4Lt. Bet buvo tik už 9Lt. 1kg ir už 5,5Lt. 0.5kg. Nusipirkau 1kg balto. Dabar jau kurį vakarą su vyru susėsime ir bandysime ką nors išlipdyti.
QUOTE(Kozete @ 2005 08 26, 13:08)
Vakar Maximoj nusipirkau modelino. Čia kažkas rašė, kad jis ten kainuoja apie 4Lt. Bet buvo tik už 9Lt. 1kg ir už 5,5Lt. 0.5kg. Nusipirkau 1kg balto. Dabar jau kurį vakarą su vyru susėsime ir bandysime ką nors išlipdyti.
Apie 4 Lt kainuoja spalvotas.
AŠ TURIU DEGINIMO KROSNELĘ - KARTS NUO KARTO DEGINU, KAI PRISILIPDAU SAVŲ GAMINIŲ, TIK MANOJI MAŽYTĖ (30CMx25CMx50CM)
JEIGU NEDIDEL GAMINIAI TAI AŠ GALIU IŠDEGINTI (PER IŠEIGINES).
DIDESNIUS GAMINIUS AŠ DEGINU KERAMIKOS CENTRE (VILNIUJE)
TEN KAINA UŽ TŪRĮ
NESUPER TEN PIGIAI GAUNASI
DIDESNĖS VAZOS - BRANGIAI KAINUOJA, NEBENT Į VIDŲ KO NORS DAR PRIKRAUNI, BET NELABAI JOS NORI KRAUTI, NES NETOLYGIAI TADA ŠILDOMA.
PANO (PLOKŠI PAVEIKSLĖLIAI, TAI APSIMOKA, GAUNASI NEBRANGIAI.
DEL KROSNELIŲ GALIMA PAIEŠKOTI PAČIAS PAPRASČIAUSIAS MUFELINES KROSNIS (MES NAUDOJAME CHEMIJOS LABORATORIJOJE)
PADEVĖTOS PORĄ DEŠIMČIŲ METŲ JOS NEBRANGIOS (~500LT)
SVARBU, KAD NEBŪTŲ SUGEDĘS TERMOSTATAS, ARBA IŠVESTOS TEMPERATŪRINIŲ KREIVIŲ PRIKLAUSOMYBĖS NUO ĮKAITIMO LAIKO.
JEIGU NEDIDEL GAMINIAI TAI AŠ GALIU IŠDEGINTI (PER IŠEIGINES).
DIDESNIUS GAMINIUS AŠ DEGINU KERAMIKOS CENTRE (VILNIUJE)
TEN KAINA UŽ TŪRĮ
NESUPER TEN PIGIAI GAUNASI
DIDESNĖS VAZOS - BRANGIAI KAINUOJA, NEBENT Į VIDŲ KO NORS DAR PRIKRAUNI, BET NELABAI JOS NORI KRAUTI, NES NETOLYGIAI TADA ŠILDOMA.
PANO (PLOKŠI PAVEIKSLĖLIAI, TAI APSIMOKA, GAUNASI NEBRANGIAI.
DEL KROSNELIŲ GALIMA PAIEŠKOTI PAČIAS PAPRASČIAUSIAS MUFELINES KROSNIS (MES NAUDOJAME CHEMIJOS LABORATORIJOJE)
PADEVĖTOS PORĄ DEŠIMČIŲ METŲ JOS NEBRANGIOS (~500LT)
SVARBU, KAD NEBŪTŲ SUGEDĘS TERMOSTATAS, ARBA IŠVESTOS TEMPERATŪRINIŲ KREIVIŲ PRIKLAUSOMYBĖS NUO ĮKAITIMO LAIKO.
QUOTE(Kozete @ 2005 08 26, 15:08)
Pabandyk su druskos tesla
Ir mažiau kaštuoja nei su modelinu. Vakar tokį superinį daigtą nusilipdžiau
Tik dabar laukiu kol išdžius.
Aš iš druskos tešlos padariau dukrytės atspaudus. gavosi visai nebloagi, tik nulakuot nelabai turiu kada ir nėr kur.