Gal kuri nors mamyte gali padeti man reik taupykliu krikstynom. Gal kas galite pagaminti ? Parasykit i az.
Aš nusipirkau ore stingstantį nes kepamųjų nebuvo
Kaip jus juos patartumėte džiovinti? T.y kiek laiko?
Man modelinas reikalingas aksesuarams daryti. Kiek laiko maždaug reikėtų džiovinti? Nes pirmą kartą padariau didelę klaidą, norėdama greičiau išdžiovinti
Man modelinas reikalingas aksesuarams daryti. Kiek laiko maždaug reikėtų džiovinti? Nes pirmą kartą padariau didelę klaidą, norėdama greičiau išdžiovinti
QUOTE(Vika 12 @ 2010 04 26, 20:51)
Aš nusipirkau ore stingstantį nes kepamųjų nebuvo
man tas kur ore dziustantis tai nesamone
arba as liewa bandziau arba kazka ne tiap darau arba siaip nesamone ir tiek
bet jis laaabai greit dziusta ir darbeliai buna tokie suskilineje, susirauksleje
QUOTE(Atidela @ 2010 04 26, 22:35)
man tas kur ore dziustantis tai nesamone
bet jis laaabai greit dziusta ir darbeliai buna tokie suskilineje, susirauksleje
Va būtent , pagrindas buvo suskilinėjęs ir nelygus..
QUOTE(Vika 12 @ 2010 04 26, 22:39)
Va būtent , pagrindas buvo suskilinėjęs ir nelygus..
Lipdant iš ore džiūvančio, galima rankas drėkint, kad palengvint formavimą, lyginimą, tik nepadaugint. O džiūvimo laikas priklauso nuo lipdinio dydžio, storio, aplinkos temperatūros, oro drėgnumo ir panašiai (gali džiūti tarkim nuo 12 val. iki kelių parų)
O pilnai išdžiūvusius lipdinius galima šlifuoti su švitriniu popierium, kad išgauti idealiai lygų paviršių.
QUOTE(*MAGIC* @ 2010 04 27, 00:25)
Lipdant iš ore džiūvančio, galima rankas drėkint, kad palengvint formavimą, lyginimą, tik nepadaugint. O džiūvimo laikas priklauso nuo lipdinio dydžio, storio, aplinkos temperatūros, oro drėgnumo ir panašiai (gali džiūti tarkim nuo 12 val. iki kelių parų)
O pilnai išdžiūvusius lipdinius galima šlifuoti su švitriniu popierium, kad išgauti idealiai lygų paviršių.
NA pasirodo reikia ilgai džiovinti.
Ačiū už patarimus
sveikos, jungiuosi prie jusu burio
tai keletas mano lipdiniu is ore stingstancio modelino. gaila tik su juo neimanoma nulipdyti smulkiu detaliu. bet siam reikalui neseniai radau kazkokios keramikines mases, tai ji tokia labai minksta ir galima lipdyti smulkmenas - tai jau vienas lipdinukas dziusta, tik man ji kelia truputi abejoniu, nes jos tekstura visai kitokia nei modelino. gal kas turejot tokia?
tai keletas mano lipdiniu is ore stingstancio modelino. gaila tik su juo neimanoma nulipdyti smulkiu detaliu. bet siam reikalui neseniai radau kazkokios keramikines mases, tai ji tokia labai minksta ir galima lipdyti smulkmenas - tai jau vienas lipdinukas dziusta, tik man ji kelia truputi abejoniu, nes jos tekstura visai kitokia nei modelino. gal kas turejot tokia?
QUOTE(inetule22 @ 2010 05 02, 10:30)
sveikos, jungiuosi prie jusu burio
Kokie gražūs jūsų darbai
Aš nusipirkau modeliną - ore džiūstantį . Na ir bandžiau gaminti papuošalus, ir ką? Viskas keliavo į šiukšlių dėžę.
Dar toli gražu, neperpratau modelino..
Koks jūsų modelinas? Kepamasis ar džiūstantis?
QUOTE(inetule22 @ 2010 05 02, 10:30)
gal kas turejot tokia?
Mano šiai dienai mėgstamiausios ore džiūvančios lipdymo masės šios:
dar turiu šias, tik dar nežinau ar jos taps favoritėmis:
Visos jos tarpusavyje kažkuo skiriasi (sąvybėmis, tekstūra ir pan.), bet pagrindiniai lipdymo principai ir pagrindinės sąvybės tos pačios.
QUOTE(Vika 12 @ 2010 05 04, 15:27)
Kokie gražūs jūsų darbai
Aš nusipirkau modeliną - ore džiūstantį . Na ir bandžiau gaminti papuošalus, ir ką? Viskas keliavo į šiukšlių dėžę.
aciu labai na as dar tik pradedancioji, darau visokius puodelius, vazas, bet ateityje noreciau ismokti nulipdyti visokias figuras ir pan
o kodel papuosalus nesiseke daryti?
as naudoju ore dziustanti modelina, kepamo dar nebandziau. dazniausiai naudoju DAS modelina, na ir dabar isigyjau tos keramikines mases, JOVI firmos
QUOTE(inetule22 @ 2010 05 05, 10:38)
aciu labai na as dar tik pradedancioji, darau visokius puodelius, vazas, bet ateityje noreciau ismokti nulipdyti visokias figuras ir pan
as naudoju ore dziustanti modelina, kepamo dar nebandziau. dazniausiai naudoju DAS modelina, na ir dabar isigyjau tos keramikines mases, JOVI firmos
Aš tai pat esu naujokė, bet jūsų darbai nuostabūs, o mano keliavo į šiukšlių dėžę.
Blogai tas, kad liko visi pirštų anspaudai, poto sudžiuvo taip lyg būtų sušalę.. Aš norėčiau papuošalus gražinti dekupažu, bet neišeina man su tuo modelinu..
O kiek laiko džiūsta jūsų dirbiniai?
QUOTE(Vika 12 @ 2010 05 05, 15:48)
Aš tai pat esu naujokė, bet jūsų darbai nuostabūs, o mano keliavo į šiukšlių dėžę.
Blogai tas, kad liko visi pirštų anspaudai, poto sudžiuvo taip lyg būtų sušalę.. Aš norėčiau papuošalus gražinti dekupažu, bet neišeina man su tuo modelinu..
pirstu anspaudu nebandet siek tiek pasveisti su svitriniu popieriumi?
ir apskritai gal jums papuole koks pasenes modelinas, pameginkit kita nusipirkti ir bandykit toliau
mano lipdiniai dziusta apie 1-2 dienas