Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

QUOTE(inc @ 2008 01 13, 13:03)
o čia ta foto, kur vakar  sakiau, kad retsykiais visai žabala būnu  doh.gif

Ma visai neblogai. Gal centras kiek tamsokas, bet tai netrukdo.

QUOTE(sayonara @ 2008 01 13, 13:07)
tame ir esmė, kad RAW nefotkinu, o vakar peppi išzyzė, kad abandyčiau, tai dabar tvarkyti ne tik kad neturiu supratimo kaip, bet ir negaliu pabandyti, nes turiu tik PS, o jis, kaip supratau, neskaito biggrin.gif

Skaito. Jei neskaito, parsisiųsk iš Adobe saito nemokamą plug-in'ą Adobe Camera RAW.

QUOTE(Desiree @ 2008 01 13, 13:48)
"Na ir avys, pas senele..."

Gaila man avių kairėje. Veiksmas vyksta kaip tik ten.

QUOTE(vvvvv @ 2008 01 13, 14:56)
gal del spalvu ir Sillwio kokiu patarimu turetu?? jam taip gerai sekasi.... vis tiek gi kazkiek matyt jas patvarko PS....  ax.gif
man aktualiausia kaip ta spalvu svelnuma isgaut.... niekaip neiseina.... man nekontrastinant nusikontrastina.... gaunasi nemazas skirtumas tarp sviesaus ir tamsaus... o norisi svelnumo....

o cia su Sillwio action'u dariau save "plastmasine"  lotuliukas.gif
vyrui mano patiko  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Dėl spalvų? g.gif Man viskas žalia. Šiaip su spalvom jeigu žaidžiu, tai žaidžiu tik Capture NX. Dažniausiai lokaliai patampau kontrastą. PS spalvų reguliuot nemoku ax.gif

Negi jūs visi matot "plastmasę"? Portretas puikus. Gal vos vos subtiliau plug-in'ą reikėjo naudot, bet jeigu nebūčiau matęs tavo auto anksčiau, nesuprasčiau, kad kažkas daryta su nuotrauka (gal įtarčiau, bet anyway, jeigu kas ir daryta, tai labai lengvai smile.gif ). Kiek action'ų bandžiau, nei vienas taip gerai nesusitvarko.
P.S. ar mums, vartant cosmo/ji/stilius/ir kt. LT ir ne LT žurnalus smagiau matyti spuoguotas ir raukšlėtas moteris ar atvirkščiai?

QUOTE(sayonara @ 2008 01 13, 15:57)
dėl ko aš tai sakau? nes kartais pajuntu forumo vyrų nutylėjimą vien todėl, kad fotografijos autorė - moteris ir jis nežinau ar bijo, ar tiesiog nenori atseit jos įžeisti..
čia juk kaip ir mokykla. kritika būtina..

Žinoma, juk bendraujam su moterimis. Ne kartą esu gavęs pastabų, kad esu netašytas stuobrys ir storžievis. Kartais geriau patylėt smile.gif

QUOTE(valanda @ 2008 01 13, 16:02)
Klausykit, dabar paklausiu, kaip visiska nemoksa. As fokusuoju autofokusu. mano ekranelyje yra 5 taskai, kurie paima fokusa. pasirenku viena is ju ir "varau". Rankini fokusavima esu bandziusi, man su juo kiek sunkoka(kol kas). Ir stai klausimas...smile.gif))

Kaip "paimti" fokusa, jei kompoziciskai pvz. akis noriu deti i ta taskuti, kur nera vieno is 5 tasku. nzn ar aiskiai parasiau...

peppi jau atsakė.

P.S. Volodia manęs visiškai neužkabino. Nežinočiau, kad iš eketės - sakyčiau eilinis, nelabai vykęs, portretas. IMO
Papildyta:
QUOTE(Agniuke* @ 2008 01 13, 20:21)
Silvio, arba kas turi, gal galit atsiusti ta,kur veiduka taisyti ?  blush2.gif
mano meilas agne_cepl@yahoo.com

Ir tu nori pasidaryti "plastmasinį" veidą? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Atsiųsiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 13 sausio 2008 - 20:25
QUOTE(sillwio @ 2008 01 13, 20:29)
P.S. Volodia manęs visiškai neužkabino. Nežinočiau, kad iš eketės - sakyčiau eilinis, nelabai vykęs, portretas. IMO

ačiū už sąžiningumą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 01 13, 13:48)
"Na ir avys, pas senele..."

Buvom Zoo šiandien. Tiesiog vienas kadras iš ten.

user posted image

Tiesa, aš taip pat bandžiau fotografuoti į RAW, bet man kol kas nepasiteisino. Nežinau ko aš noriu iš to raw formato. Žiūriu į rezultatus ir nežinau ką su jais daryti. Gal tiesiog nepribrendo reikalas, todėl ir nepakanka motyvacijos domėjimuisi, bandymams.

Ei, labai fainas kadras! Ta tamsuma man labai prie širdies tongue.gif Na, aš galbūt tik nebūčiau apkarpius iki kvadrato, bet suprantu tave - liga.. Aš va Hasselbladu truputi pafotkinau ir man jau norisi visas nuotraukas karpyti į kvadratą ax.gif ax.gif
O dėl RAW, tai kodėl gi nepasiteisina? Labai patogu.. na gal kaip kam..Kai atvažiuosi ir jei bus noro, galėsiu parodyti, kas ir kaip ten keitaliojasi bei tuo pačiu pabandysiu paaiškinti, kodėl to reikia;)

Va, o aš įmetu pirmą kadrą, darytą su Hasseliu, labai nebauskit doh.gif biggrin.gif
p.s. palikau taip, kaip nufotkinau - nieko nekarpiau:))

user posted image

Atsakyti
Ir as kiek apnaglesiu ir paprasysiu atsiusti avytess ps jb filtra blush2.gif nu laaaabai noriu, siandien savo autoportreta tvarkau, noreciau as graziai spalvas nuimti blush2.gif ir Silwio odos operacija ax.gif biggrin.gif

Mano oshilkin@yahoo.com 4u.gif is anksto hi.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 01 13, 20:29)

Ir tu nori pasidaryti "plastmasinį" veidą? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Atsiųsiu.

o man grazu kaip kada smile.gif

aciu labai, gavau smile.gif
Atsakyti
avytess, labai spalvos liux .. smile.gif ale palaikysit mane visai patvirkusia, bet .. kudie klynas prasegtas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 13 sausio 2008 - 20:41
Šiandien įvykis, išėjau su dukryte pasivaikščioti ir šiek tiek parnesinešėm naujienų Jums:

"Sausio 13d. - Kalniečių parkas"

user posted image

"Žiema"

user posted image

"Tūnančios varnos"
user posted image

"Sekmadienis"

user posted image

Atsakyti
QUOTE(avytess @ 2008 01 13, 20:36)
Va, o aš įmetu pirmą kadrą, darytą su Hasseliu, labai nebauskit doh.gif  biggrin.gif

jergau, jergau, kas per spalvų grožis swoon.gif nežinau, kaip kitiems, bet ši nuotrauka man labai labai patinka. patinka viskas - pusiau nukirpta galva, juodas katinas, spalvos. ji kažką turi, ko aš nemoku išreikšt žodžiais. kad man dabar taip vvvvv iškalbą kas duotų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(avytess @ 2008 01 13, 20:36)
Va, o aš įmetu pirmą kadrą, darytą su Hasseliu, labai nebauskit doh.gif  biggrin.gif

Man nepatinka pusė akies. Spalvos labai liuks.

QUOTE(MyWay @ 2008 01 13, 20:42)
Šiandien įvykis, išėjau su dukryte pasivaikščioti ir šiek tiek parnesinešėm naujienų Jums:

Bile kokie formatai ir griūvantys horizontai atleistini ten, kur sustiprina vieną ar kitą efektą, bet ne balaganą. Atsiprašau, bet manau praverstų pavartyti kokį fotografijų albumą ir pasiskaityti apie kompoziciją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 01 13, 20:39)
Ir as kiek apnaglesiu ir paprasysiu atsiusti avytess ps jb filtra  blush2.gif nu laaaabai noriu, siandien savo autoportreta tvarkau, noreciau as graziai spalvas nuimti  blush2.gif ir Silwio odos operacija  ax.gif  biggrin.gif

išsiunčiau ax.gif

QUOTE(westa @ 2008 01 13, 20:40)
avytess, labai spalvos liux ..  smile.gif  ale palaikysit mane visai patvirkusia, bet .. kudie klynas prasegtas  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

man ir užkliuvo, bet pagalvojau - ai, tiek to jau .... nesakysiu nieko hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 01 13, 20:46)

man ir užkliuvo, bet pagalvojau - ai, tiek to jau .... nesakysiu nieko hihihi.gif

nu vo, o aš neiškenčiau blush2.gif
Atsakyti
mmmmm Silwio, nesutinku, kad visas veiksmas kairėje. Avyčių užpakaliukai čia visai nereikalingi, o daugiau ten nieko ir nebuvo. Nežinau, ką jūs matot, bet aš matau mergytę, kuri bijo šių avyčių. Pažiūrėkit kaip ji rankutes sudėjusi, jaučiu judesį, nes ji lėtai, bet nori atitolti nuo jų. Deja, jai nepavyko to padaryti mano nuotraukoje. Aš ją įspraudžiau į kampą, nukirsdama avyčių užpakalius, taip gal dar labiau pabrėžiau, kad jos skuba link jos, ji jų bijo. O kad jos nelabai draugiškos, matosi iš tos avytės dešinėje, kuri jau eina link manęs.
Ir tiesa, kvadratas čia padėjo sukurti kažkiek įtampos. Aš nepalikau jai vietos sprukti.
Atsakyti