Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

QUOTE(inc @ 2008 01 13, 13:03)
Elina, sveikatos jums 4u.gif ir gerų kadrų!
Vvvv, žinai, mergytės išraiška labai liuks, bet fonas labai trikdo. man ten visko per daug  g.gif
Bitemaja, man patinka tavo skersgatviuks mirksiukas.gif

o tu, Sayonara, su kokia programa raw tvarkai?
o aš niekaip neprisiruošiu užsiimti raw formatu fotkint. kol kas ir be jo man fotike visko per akis  biggrin.gif

o čia ta foto, kur vakar  sakiau, kad retsykiais visai žabala būnu  doh.gif

user posted image

tame ir esmė, kad RAW nefotkinu, o vakar peppi išzyzė, kad abandyčiau, tai dabar tvarkyti ne tik kad neturiu supratimo kaip, bet ir negaliu pabandyti, nes turiu tik PS, o jis, kaip supratau, neskaito biggrin.gif
šiuo konkrečiu atveju net nelabai gaila, nes akivaizdu, kad vakar vakaras man jokio kadro neatnešė, todėl lauksiu peppi bandymų su štatyvu smile.gif
p.s. aš tooookia žiopla, negaliu..sad.gif
Atsakyti
QUOTE(vvvvv @ 2008 01 13, 02:10)
dabar spalvu mokymosi periodas prasidejo.... kuris beje labai sunkiai sekasi.... net gi sunkaiusiai pasakyciau...
bandau is rausvu vakariniu kadru "pagaminti" nuotrauka verta demesio....

mano akim per daug zalia nuotruka g.gif

QUOTE(sillwio @ 2008 01 13, 10:04)
Pastatai ne "griūna", o "kyla". Kairysis pastatas griūtų ir tai būtų tiesiog banali nuotrauka, jeigu ne bitės sugebėjimas sudėlioti kompoziciją taip, kad visi mes pasakytume "liuks". Labai gerai, bite maja.

gerai pasakyta drinks_cheers.gif

sayonara, gerulis toks Volodia - idomus charakteris biggrin.gif

QUOTE(peppi @ 2008 01 13, 12:39)
sitame variante ne griuna o pastatai siaureja i virsu, kitaip tariant cia pavaizduota aukstutine perspektyva mirksiukas.gif
kaip prie sitiek iso tai visai nedaug triuksmu mirksiukas.gif silta foto

a kazkaip to ismokt galima, ar cia aki dievas dave arba ne g.gif unsure.gif biggrin.gif

Elina, sveikateles tavo maziukei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 01 13, 14:07)
tame ir esmė, kad RAW nefotkinu, o vakar peppi išzyzė, kad abandyčiau, tai dabar tvarkyti ne tik kad neturiu supratimo kaip, bet ir negaliu pabandyti, nes turiu tik PS, o jis, kaip supratau, neskaito biggrin.gif
šiuo konkrečiu atveju net nelabai gaila, nes akivaizdu, kad vakar vakaras man jokio kadro neatnešė, todėl lauksiu peppi bandymų su štatyvu smile.gif

tai, kad PS lyg skaito? na bet gal aš ir klystu?
o nebuvo prie fotiko programos, kuri skaitytų? net prie mano fuji yra programička, bet aš nesinaudoju raw, tai ir ištryniau mirksiukas.gif
o ką tu turi omeny, sakydama žiopla? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2008 01 13, 13:03)
o čia ta foto, kur vakar  sakiau, kad retsykiais visai žabala būnu  doh.gif

tamsu
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 01 13, 13:07)

biggrin.gif lightroom skaito mirksiukas.gif
jei nori, sakyk, kaip nors permesciau ar i kompakta irasyciau mirksiukas.gif
ne ziopla mirksiukas.gif tiesiog ta detale isidek i toki skyreli, kuris visada salia fotiko ar statyvo bet ir siaip manau, kad sita klaida nebepasikartos biggrin.gif

QUOTE(wyshnia @ 2008 01 13, 13:12)
sayonara, gerulis toks Volodia - idomus charakteris biggrin.gif
a kazkaip to ismokt galima, ar cia aki dievas dave arba ne g.gif  unsure.gif  biggrin.gif
Elina, sveikateles tavo maziukei 4u.gif

akis dievas gimstant duoda visiems vienodas tik skirtingu spalvu biggrin.gif
nusipirkus bet kuria knyga norintiems ismokti paisyti ten butu apstu pavyzdziu, ne vien su perspektyvom mirksiukas.gif
labai nemegau piesimo ir tapybos paskaitu bet visgi kazkas i galvos harda isirase, vadinasi nebuvo veltui ax.gif
kuo daugiau domiuosi fotografija ir menais, tuo daugiau prisimenu to, ka mokiausi bet maniau, kad cia ne esme, kad gyvenime neprisireiks...ziuriu, kad daug gyvenime pravercia net geometrija doh.gif

per vakar diena pripyskinta virs 300 kadru ir visi raw lotuliukas.gif
isprotesiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 13 sausio 2008 - 13:35
QUOTE(peppi @ 2008 01 13, 13:29)

ech, vadinasi dar ir smegenai reiksmes turi biggrin.gif as is tu, kur vien knygu nepakanka - skaitau, i galva deduosi, o kaip griun, taip griun biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2008 01 13, 13:23)
tai, kad PS lyg skaito? na bet gal aš ir klystu?
o nebuvo prie fotiko programos, kuri skaitytų? net prie mano fuji yra programička, bet aš nesinaudoju raw, tai ir ištryniau mirksiukas.gif
o ką tu turi omeny, sakydama žiopla?  smile.gif

reikės pažiūrėti, kompaktų krūvą įdavė perkant biggrin.gif dar nespėjau iš tos laimės nė pažiūrėt.

žiopla, nes vakar vakare nepasiėmiau detalės, kurios pagalba fotikas tvirtinamas ant štatyvo, todėl štatyvas miegojo ant peties..smile.gif

QUOTE(peppi @ 2008 01 13, 13:29)
biggrin.gif lightroom skaito mirksiukas.gif
jei nori, sakyk, kaip nors permesciau ar i kompakta irasyciau mirksiukas.gif
ne ziopla mirksiukas.gif tiesiog ta detale isidek i toki skyreli, kuris visada salia fotiko ar statyvo bet ir siaip manau, kad sita klaida nebepasikartos biggrin.gif
nusipirkus bet kuria knyga norintiems ismokti paisyti ten butu apstu pavyzdziu, ne vien su perspektyvom mirksiukas.gif
labai nemegau piesimo ir tapybos paskaitu bet visgi kazkas i galvos harda isirase, vadinasi nebuvo veltui ax.gif
kuo daugiau domiuosi fotografija ir menais, tuo daugiau prisimenu to, ka mokiausi bet maniau, kad cia ne esme, kad gyvenime neprisireiks...ziuriu, kad daug gyvenime pravercia net geometrija doh.gif

per vakar diena pripyskinta virs 300 kadru ir visi raw lotuliukas.gif
isprotesiu...

vyras sakė inpūs lightroom'ą.
aš tą detalė kaip iki šol tiesiog prie fotiko prisriegsiu ir visada turėsiu šalia. kai jo toks svoris ir gabaritai, ta detalė nebepakenks biggrin.gif
Atsakyti
Gal biskeli ir griuna bet cia manau tik del to, kad i kadra nepakliuvo nei vieno is dvieju pastatu po antra kampa - kad jaustusi ta pati geometrija. Tai as tuos kampus isivaizduoju ir man negriuva smile.gif

atsiprasau! desinio namo matosi antras kampas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 13 sausio 2008 - 13:52
QUOTE(sayonara @ 2008 01 13, 13:37)
reikės pažiūrėti, kompaktų krūvą įdavė perkant biggrin.gif dar nespėjau iš tos laimės nė pažiūrėt.

ar aš netyčia praleidau blush2.gif .... bet kokį fotiką nusipirkai? biggrin.gif
Atsakyti
"Na ir avys, pas senele..."

Buvom Zoo šiandien. Tiesiog vienas kadras iš ten.

user posted image

Tiesa, aš taip pat bandžiau fotografuoti į RAW, bet man kol kas nepasiteisino. Nežinau ko aš noriu iš to raw formato. Žiūriu į rezultatus ir nežinau ką su jais daryti. Gal tiesiog nepribrendo reikalas, todėl ir nepakanka motyvacijos domėjimuisi, bandymams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 13 sausio 2008 - 13:54
QUOTE(sayonara @ 2008 01 13, 13:37)

tiksliai, gi perziureti raw'us gali instaliavusi kompakta, kuris buvo dezuteje su fotiku mirksiukas.gif pas mane ta programke vadinasi Digital photo professional mirksiukas.gif na bet redagavimui vistiek reikes Lightroom arbe va dar vienas straipsnelis mirksiukas.gif
yra ir nemokamu programu raw apdorojimui mirksiukas.gif
RAW keitikliu penkiakovė
as ta RAW Therapee parsisiunciau bet dar neinstaliavau ax.gif
reikes ismeginti, darbo rezultatai deklaruojami ne prastesni nei Lightroom bet trukumas, kad nera galimybes susidelioti nuotraukas i katalogus - tvarkingai dirbti...
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 01 13, 13:12)
a kazkaip to ismokt galima, ar cia aki dievas dave arba ne g.gif  unsure.gif  biggrin.gif

kartais ir netyčia išeina biggrin.gif
Atsakyti