Sveiki visi
Nespėju su jumis. Neįmanoma, jei nors pusdieniui paleidi
Sveiki, naujokai
QUOTE(westa @ 2008 01 11, 00:11)
šita foto turbūt būtų tikus į Nd temą
Šita nelabai.
QUOTE(Mindoozas @ 2008 01 11, 10:17)
kit'as - dangtelis fotkikui, o ne objektyvas, objektyvu jo vadinti negaleciau, nors kazkas su kit'u ir vestuves fotkina.
Visiškas absurdas. Nepyk, bet parašei briedą. Mano sigma prastesnė net už canon kit'ą. Nuotraukas matei? Baikit vieną kartą šnekėt nesąmones. Blogam šokėjui ir.....
QUOTE(JUODA_KAVA @ 2008 01 11, 12:49)
sveiki,
gerai ,kad radau sita temele!
Gal kas fotografuojate juosta? turiu pasiulyma!
Labas. Kartais
QUOTE(LinMer @ 2008 01 11, 14:51)
Sveiki,
Noreciau ismokti fotografuoti, skaitau jau 2 tema ir iskilo klausimu
gal padesite kas man isspresti juos
turiu fotoaparata Olympus C-765. Gal jis labai prastas ? dar tik pradedu aiskintis visokias funkcijas, tai nelabai ka ir suprantu
jau nusipirkau knyga D.Johnson "skaitmeniniai fotoaparatai", bet kazkaip man ten sudetingai viskas kolkas atrodo
taigi:
1. kas yra grudas ?
2. bandau nufotkinti lasiuka krentanti is krano, bet nesigauna
O darau taip: ijungiu funkcija A, diafragma 2.8, islaikymas nusistato automatiskai, padarau makro rezima, dar padarau ,kad butu nespalvota foto, ijungiu blica, sufokusuoju i kranto galiuka ir neatleidus mygtuko nusitaikau kur krenta lasiukas, tada fotkinu,bet vistiek niekas nesigauna, gal ka ne taip darau, arba neijungiu kazkokio nustatymo ? kranas gaunasi ryskus, o lasiukas nea
3. kadangi sedziu su vaikais namie, juos ir fotkinu daugiausiai, bet kaip padaryti grazias foto, jei jie visa laika judesy, kaip padaryti,kad nebutu issiliejas vaizdas, kokie reikalingi nustatymai ?
Aciu
Labas.
Fotikas tavo normalus. Labai tinkamas mokytis.
1. Grūdas yra juostoje. Fotografuojant skaitmena atsiranda triukšmas. Tai spalvoti taškeliai nuotraukoje. Tai parazitinis efektas, kurį kartais galima paversti "menu"
2. diafragmą priverk, kad ryškumo zona būtų platesnė. Tada ir lašiukas bus ryškus.
3. sutrumpinti išlaikymą.
QUOTE(latoya @ 2008 01 11, 15:03)
o as jau irgi fotika buvau padejus, kazkaip nenuotaika, ar kaip ten sakot hotmonai???
siandien net vaikis ziuri i fotika sako mama noji foto dajyti
tai siandien paemiau i rankas po ilgo laiko..bandziau su auto...kaip jums toks variantes?nesinori galvos sukti beziurint?
Galvos sukti nesinori. Labai gerai.
QUOTE(westa @ 2008 01 11, 15:24)
,,Ekspreso Vilnius -Klaipėda belaukiant.."
ar įdomu ar ne.. laukiu bet kokios kritikos, kad ir kokia žiauri ji būtų
Gerai, tik aš formatą suvienodinčiau.
QUOTE(Mindoozas @ 2008 01 11, 16:12)
kai tamsu ir nenori blica, iso daug, f kuo mazesnis skaicius. bet del to atsiras daug grudo.
Naudok auto, po to A, keisk nustatymus, ziurek kaip keiciasi foto ir ismoksi fotografuoti be auto.
Ne grūdo, o triukšmo. Nebent į juostą fotografuotum
QUOTE(Anasko @ 2008 01 11, 18:47)
Ir dar norejau paklausti, islaikymo skaiciai kokie mazesni kokie didesni, nu nesuprantu
pvz 4" didesnis skaitosi nei 6" ar atvirksciai?arba 0"2 ir 0"4 kazkaip painiojasi tas dalykas man
Išlaikymas matuojamas sekundėmis. 4'' (sekundės) yra trumpiau negu 6'' (sekundės), bet 1/125 (sekundės) yra ilgiau negu 1/500 (sekundės). Pas tave, kaip suprantu, trumpesnius negu 1 sekundė išlaikymus rodo 0''4 (0,4 sekundės arba 1/25 sekundės). Jokio skirtumo - 0''2 sekundės yra trumpesnis išlaikymas negu 0''4. Ar aišku?
"Forcing yourself to use restricted means is the sort of restraint that liberates invention. It obliges you to make a kind of progress that you can't even imagine in advance." - Picasso