Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

QUOTE(vvvvv @ 2008 01 11, 16:45)
ka reiskia tas klaustukas?  lotuliukas.gif

kas cia su kudra? uzsisedejai ten?
Atsakyti
QUOTE(Mindoozas @ 2008 01 11, 16:52)
kas cia su kudra? uzsisedejai ten?

ahaaaaaaaaaaaaaa........
Atsakyti
QUOTE(Anasko)
Ir dar noreciau isgirsti jusu patarimo, nuo ko man pradeti fotografuoti nuo A rezimo ar galima ir auto? Ar iskart geriau mokytis nauduotis fotoaparato galimybemis? Mano Canon EOS 400D  wub.gif

Auto galima, kai jau mokesi pusiau automatinius rezimus mirksiukas.gif As taip siulyciau - nusistatyk ant Av ir pirmyn 4u.gif Tiesa, svaika prisijungus ir nuo manes ax.gif

QUOTE(Degutė @ 2008 01 11, 16:08)
beveik pokemonai tave valdo  bigsmile.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif miriau is juoko....

westa, man ketvirtoji nuotrauka taip pat atskiro paaiskinimo reikalauja. Jei be jos, super serija, tik sharpo vos vos mazinciau unsure.gif Saunu! 4u.gif
latoyos pirmasis auto graziai ziurejosi, nei galvos sukau - ziurejau ir grazu bigsmile.gif bloorlige man jauciu jau baigesi, nes nelabai antrasis variantas 4u.gif
Atsakyti
Aciu Mindoozui ir Wyshniai uz patarimus 4u.gif As stengiuosiu ant Av, bet kai niekas nesigauna susinervinu ir seima fotografuoju ant auto doh.gif

Ir dar norejau paklausti, islaikymo skaiciai kokie mazesni kokie didesni, nu nesuprantu doh.gif pvz 4" didesnis skaitosi nei 6" ar atvirksciai?arba 0"2 ir 0"4 kazkaip painiojasi tas dalykas man
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 11 sausio 2008 - 18:59
Desiree, laukiam atvykstant 4u.gif

ZverisKLP, mieli tie zveriukai.. mieli tie pauksciukai... tik kam juos vargsus taip ispraudei i kadra.. jie ir taip vargsai uz grotu pastoviai sedi....
man kengura faina.. tik is abieju pusiu jei erdves butu daugiau ir paryskintum.... grazios man jos labai.. gal todel kad vaikuti kartu sus savim nesioja.. tokios zmogiskos ir motiniskos atrodo...
na ir paskutiniojom.. povas ar kas... teisingai pastebeta del jo zvilgsnio... galima pakadravus kazka isgaut... nes zvilgsnis klausiantis, tad ir formata klausianti padaryk biggrin.gif

Puriena6, labai sauniai atrodo Desiree pakoreguotas portretas... tikrai kaip is tevu albumo... dabar prisiminiau kodel ji man pasirode matyta... ogi kazkuo panasi i viena foto su mano mama jaunystej.. .aisku mano mama ne tokia grazi moteris... bet tie plaukai, zvilgsnis, poza... daug bendrumu...

westa, man visgi tavo jura be remelio atrodo graziausiai... ax.gif
serija taip pat smagi... sakyciau kaip gelezinkeli pateikei gan dailiai, moteriskai...
na o miskas taip pasirode siltas ir jaukus... tikrai nebaisu pasiklysti biggrin.gif
o svetimas kazkaip neuzkabino..

na o del fotiko tai paguosiu, kad maniskis ne karta krites.....

Anasko, sveika prisijungus 4u.gif

californiagirl, svelnus miegelis... patiko spalvos... patalyne taip graziai dera su vaiko odele.... pagalvele tikrai pakoreguociau, kad nesviestu..

o del mano vyro tai patikek, nepozuoja jis ne uz ka.... pasiimu fotoaparata ir gaudau.. ir tai retai.. nes jam nepatinka... ir si paskutini portreta padariau vienintele foto kai jis gryzo is darbo... galima sakyti praeidinejo pro mane... tokia akimirka.. lyg sustojo, uzsiziurejo, o as ir "nutraukiau" biggrin.gif

QUOTE(zuvialia @ 2008 01 11, 10:22)
UZUPIO KAVINE 14H 

o diena??? nu nerandu niekaip lotuliukas.gif kazka matyt praleidau..
bandysiu jungtis... bet manau si karta mazai sansu, kad dalyvausiu...

Uzuolaida*, spalvos....... niu tavo modeliukas... mmmmmm... cia jo natrali tokia akiu spalva??? nereali... mano svajoniu spalva.....
siaip del vairo ne tik kirpciau, bet viena varianta matyt ir i j/b pasidaryciau..
aisku gaila tokias spalvas prarast, tad tureciau du variantus biggrin.gif

Opa, jau Kudroj rasiau... nu nerealus tavo vaikis............ wub.gif wub.gif wub.gif
si karta tiesiog ziurejau i ji ir maciau tik ji.. tad daugiau nieko nepasakysiu...

o del mano foto stiliaus.. matyt esi teisi.. dievinu Desiree stiliu.... tad matyt nejucia pradedu ja kopijuot ax.gif

peppi, geru kadru mirksiukas.gif lauksim 4u.gif

LinMer, sveika prisijungus 4u.gif

latoya, tu mergyte kaip uogyte.... mmmmmmmm.....
bet renkuosi tavo pirmini varianta.. be bluro.. jis naturalesnis nei paskutinis... ir plaukai tavo grazus ir rubas.. nereikia ju slepti...

sayonara, smagi tavo nuotraukyte.. salia suniuko erdves noreciau... is kaires... ir paryskint nuotrauka.... ir butu dar smagesne...

tiesa.. i bloga, galit ir mano kudros nuorodele imest blush2.gif
ten susidejau mieliausius darbus atliktus per laikotarpi, kuri mokinuosi drauge su jumis rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vvvvv: 11 sausio 2008 - 19:15
QUOTE(sayonara @ 2008 01 11, 15:06)
va va.. o dar ta baimė, kad dabar tai jau LAUKS iš manęs ko nors TOKIO NUOLAT..biggrin.gif

Sayonara, lauksim lauksim iš tavęs kiekvienąkrt ko nors tooooooooooooooooookio 4u.gif 4u.gif 4u.gif
O jei pati kritiškai žiūri į savo darbą, tai gal nieko ir nerašysiu. Pasiūlymą tik turiu: kirpk ties foto vidurį, na ties vaikino galva, ir nusikopijavus viršų įkelk mums pasigrožėti 4u.gif 4u.gif 4u.gif Man visai patiko ten kai kurių elementų atsikartojimas 4u.gif

QUOTE(vvvvv @ 2008 01 11, 18:12)
o del mano foto stiliaus.. matyt esi teisi.. dievinu Desiree stiliu.... tad matyt nejucia pradedu ja kopijuot  ax.gif

Vvvvv, o kurį stilių žadi kopijuoti? biggrin.gif Tą praeitų metų ar šių? lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 11 sausio 2008 - 19:24
QUOTE(Desiree @ 2008 01 11, 19:23)
Vvvvv, o kurį stilių žadi kopijuoti?  biggrin.gif Tą praeitų metų ar šių?  lotuliukas.gif

nesiruosiu nieko tiesiogiai kopijuot blush2.gif
nebent gausis bandant pamatyt tai ka ir kaip matai tu....
o siaip man patinka viskas... buves, esantis ir net busimas...
tad tik ateitis parodys kas man gausis......
Papildyta:

QUOTE(Desiree @ 2008 01 11, 19:23)
kirpk ties foto vidurį, na ties vaikino galva, ir nusikopijavus viršų įkelk mums pasigrožėti  4u.gif  4u.gif  4u.gif Man visai patiko ten kai kurių elementų atsikartojimas  4u.gif

na ir pamatei tu bigsmile.gif uzdengiau.. ir is ties pamaciau idomia foto...
va ka reiskia Desiree matymas.. idomu kada as taip pamatysiu verysad.gif
Atsakyti
na va.atsibaladojau.
vis dar su mintim,kad rytoj Vilniun vaziuoju.labai tikiuos,kad tikrai vaziuoju...nors mazylis atrodo visai nemaminukas staiga patapo maminuku.Atrodo,kai taip labai negerai uzeina,ji gali isgelbeti tik mama,kuria reikia stipriai stipriai apsikabinti.Zodziu,kolkas tikiuos,kad rytojus bus sviesesnis..Nors mintyse jau begu pastan siusti nuotraukiuko.Nes nesu tikra,ar tas zmogiukas dalyvaus rytoj.
vvvv'uk cia mes apie rytoju snekam...persiprasau...neparasiau... 4u.gif

Opa'puk,vaikiuko portretukai kokie grazus...cia su 50tuku darei?Labai labai grazu...Ypac ysimylejau antraji portretuka ir israiska joje wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vvvvv @ 2008 01 11, 18:31)
nesiruosiu nieko tiesiogiai kopijuot  blush2.gif

juokauju juk 4u.gif
Atsakyti

aciu Zuvialia 4u.gif bandysiu jungtis.. labai tikiuosi kad pavyks...

QUOTE(Desiree @ 2008 01 11, 19:38)
juokauju juk  4u.gif

zinau, bet vis tiek susigedau blush2.gif biggrin.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vvvvv: 11 sausio 2008 - 20:36
Sveiki visi 4u.gif Nespėju su jumis. Neįmanoma, jei nors pusdieniui paleidi smile.gif

Sveiki, naujokai 4u.gif

QUOTE(westa @ 2008 01 11, 00:11)
šita foto turbūt būtų tikus į Nd temą

Šita nelabai.

QUOTE(Mindoozas @ 2008 01 11, 10:17)
kit'as - dangtelis fotkikui, o ne objektyvas, objektyvu jo vadinti negaleciau, nors kazkas su kit'u ir vestuves fotkina.

Visiškas absurdas. Nepyk, bet parašei briedą. Mano sigma prastesnė net už canon kit'ą. Nuotraukas matei? Baikit vieną kartą šnekėt nesąmones. Blogam šokėjui ir.....

QUOTE(JUODA_KAVA @ 2008 01 11, 12:49)
sveiki,
gerai ,kad radau sita temele! thumbup.gif

Gal kas fotografuojate juosta? turiu pasiulyma! 4u.gif

Labas. Kartais smile.gif

QUOTE(LinMer @ 2008 01 11, 14:51)
Sveiki,
Noreciau ismokti fotografuoti, skaitau jau 2 tema ir iskilo klausimu smile.gif gal padesite kas  man isspresti juos  4u.gif  turiu fotoaparata Olympus C-765.  Gal jis labai prastas ? dar tik pradedu aiskintis visokias funkcijas, tai nelabai ka ir suprantu  ax.gif  jau nusipirkau knyga D.Johnson "skaitmeniniai fotoaparatai", bet kazkaip man ten sudetingai viskas kolkas atrodo smile.gif taigi:

1. kas yra grudas ?

2. bandau nufotkinti lasiuka krentanti is krano, bet nesigauna  doh.gif  O darau taip: ijungiu funkcija A, diafragma 2.8, islaikymas nusistato automatiskai, padarau makro rezima, dar padarau ,kad butu nespalvota foto, ijungiu blica, sufokusuoju i kranto galiuka ir neatleidus mygtuko nusitaikau kur krenta lasiukas, tada fotkinu,bet vistiek niekas nesigauna, gal ka ne taip darau, arba neijungiu kazkokio nustatymo ? kranas gaunasi ryskus, o lasiukas nea  g.gif

3. kadangi sedziu su vaikais namie, juos ir fotkinu daugiausiai, bet kaip padaryti grazias foto, jei jie visa laika judesy, kaip padaryti,kad nebutu issiliejas vaizdas, kokie reikalingi nustatymai ?

Aciu  4u.gif

Labas.

Fotikas tavo normalus. Labai tinkamas mokytis.
1. Grūdas yra juostoje. Fotografuojant skaitmena atsiranda triukšmas. Tai spalvoti taškeliai nuotraukoje. Tai parazitinis efektas, kurį kartais galima paversti "menu" smile.gif
2. diafragmą priverk, kad ryškumo zona būtų platesnė. Tada ir lašiukas bus ryškus.
3. sutrumpinti išlaikymą.

QUOTE(latoya @ 2008 01 11, 15:03)
o as jau irgi fotika buvau padejus, kazkaip nenuotaika, ar kaip ten sakot hotmonai??? biggrin.gif siandien net vaikis ziuri i fotika sako mama noji foto dajyti smile.gif tai siandien paemiau i rankas po ilgo laiko..bandziau su auto...kaip jums toks variantes?nesinori galvos sukti beziurint? g.gif

Galvos sukti nesinori. Labai gerai.

QUOTE(westa @ 2008 01 11, 15:24)
,,Ekspreso Vilnius -Klaipėda belaukiant.."
ar įdomu ar ne.. laukiu bet kokios kritikos, kad ir kokia žiauri ji būtų  smile.gif

Gerai, tik aš formatą suvienodinčiau.

QUOTE(Mindoozas @ 2008 01 11, 16:12)
kai tamsu ir nenori blica, iso daug, f kuo mazesnis skaicius. bet del to atsiras daug grudo.
Naudok auto, po to A, keisk nustatymus, ziurek kaip keiciasi foto ir ismoksi fotografuoti be auto.

Ne grūdo, o triukšmo. Nebent į juostą fotografuotum mirksiukas.gif

QUOTE(Anasko @ 2008 01 11, 18:47)
Ir dar norejau paklausti, islaikymo skaiciai kokie mazesni kokie didesni, nu nesuprantu  doh.gif pvz 4" didesnis skaitosi nei 6" ar atvirksciai?arba 0"2 ir 0"4 kazkaip painiojasi tas dalykas man

Išlaikymas matuojamas sekundėmis. 4'' (sekundės) yra trumpiau negu 6'' (sekundės), bet 1/125 (sekundės) yra ilgiau negu 1/500 (sekundės). Pas tave, kaip suprantu, trumpesnius negu 1 sekundė išlaikymus rodo 0''4 (0,4 sekundės arba 1/25 sekundės). Jokio skirtumo - 0''2 sekundės yra trumpesnis išlaikymas negu 0''4. Ar aišku?
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 01 11, 13:51)
nu tai?...smile.gif kas trukdo?

p.s. jau turiu fotiką. SAVO.
dabar truputį rankos dreba iš laimės ir.. baimės.. jaučiu įsipareigojimą fotkinti geriau.. unsure.gif

Žinai, aš jau metai kaip turiu savajį, ir vis sau savim nešiojuos: iš ryto į mašiną, vakare į namus, iš ryto į mašiną ir t.t... pirmadienį kažkaip susidėjo viskas, tai iš ryto į darbą išeinant rankose laikiau:fotoaparatą, štgatyvą, portfelį ir tokį mažą portfeliuką, dar berods mobiliakas dantyse biggrin.gif Žmona pažiūrėjo ir sako..:Nu tu kaip koks Tarbakrauskis šian atrodai biggrin.gif ir Žvengia atsistojus. O čia vis iš meilės fotikui... Jis kaip vaikelis į širdy gyvena... blush2.gif

QUOTE(westa @ 2008 01 11, 13:55)
nuu girkis  bigsmile.gif

o man rankos irgi dreba.. ką tik išmečiau savo fotiką ant žemės  unsure.gif .. ėmiau kuprinę, o ji neužsegta pasirodo buvo.. dėjo mano fotikas tiesiai ant mano Sigmos 1,4  unsure.gif  unsure.gif ..galvojau pagimdysiu  unsure.gif ..žiūriu stiklas voliojas. geriau apžiūrėjau tai tik UV filtras sudužo.. lyg viskas ok , viskas veikia.. ir objektyvui nieko. bet iki šiol dreba viskas viduj  unsure.gif

Uij kaip suprantu. Aš saviškį saugau kaip stiklinį, neduok dieve.. Na bet gal jis pas tave turi priešsmūginį efektą. Instrukcijoj nieko apie tai nerašo?

QUOTE(vvvvv @ 2008 01 11, 20:12)
Desiree, laukiam atvykstant  4u.gif

ZverisKLP, mieli tie zveriukai.. mieli tie pauksciukai... tik kam juos vargsus taip ispraudei i kadra.. jie ir taip vargsai uz grotu pastoviai sedi....
man kengura faina.. tik is abieju pusiu jei erdves butu daugiau ir paryskintum.... grazios man jos labai.. gal todel kad vaikuti kartu sus savim nesioja.. tokios zmogiskos ir motiniskos atrodo...
na ir paskutiniojom.. povas ar kas... teisingai pastebeta del jo zvilgsnio... galima pakadravus kazka isgaut... nes zvilgsnis klausiantis, tad ir formata klausianti padaryk  biggrin.gif

Kad angi jie už grotų, tai fotkinau ikišęs objektyvą į tvoros kilpą.. taip ir gavos... Girdi reik kažkaip tą povą pakadruot.. tuoj pabandysiu. O jei kas matot kaip ir turit noro, pakadruokit ir parodykit prašom 4u.gif
Atsakyti