Įkraunama...
Įkraunama...

Naktinis maitinimas ir dantukai

tongue.gif kas liecia daugkartinio maitinimo-tai gal tai buvo susije su dantukais...nors ir dabar valgom minimum 4 kartus per nakti,betgi po maitinimo vis dar neuzmiega be mano supimo...jei nepalaikau ant ranku -inkscia,vartosi...taip dar ir vargstu...gal tikrai pilvuka varzo ar sapnuojasi...
koseliu dar neivedziau i maitinima-turiu omenyje kukuruzu,grikiu ar panasiai...na o del banano,kaip buvo pasiulyta,mums kieteja viduriai...
Su koseliu ivedimu bandysiu atpratinti nuo naktinio maitinimo...gal pavyks,jei tik nebus per daug ipratusi prie naktiniu valgymu...bet kiek girdejau,vaikams tampa iprotis nakti keltis ir nors truputeli papuka paciulpti...
Atsakyti
Tai va,noriu pasiguosti...pripirkau Hipp naktiniu koseliu...ir ka galvojat padeda..aisku,kad ne...atsikele po 3valandu kruties prasyti...taip toliau kankinuosi naktimis.... sad.gif
Atsakyti
Va va, as taip ir daviau maziui zinduka, kad nesikeltu per daznai nakti nes valgyt nevalgydavo , o tik makaluodavo liezuviu ir snausdavo, o man krutis piena varydavo , tik suerzindavo. sad.gif Oi tie mazyliai ir kiekvienas su savo uzgaidom biggrin.gif
Atsakyti
na, mano abudu vyrukai nakti keldavosi kaip laikrodukai kas dvi valandas, pazysdavo ir miegodavo toliau. vyresnelis atprato naktimis keltis, kai man teko isvaziuoti 5 dienoms i komandiruote, ir vaikas liko su teciu, kuris, aisku, ne nemane keltis ir maitinti ji naktimis, nors as buvau palikus pilna saldikli pieno ir grieztas instrukcijas (benui tada buvo apie 10 men). taigi, tecio variantas pasiteisino 100 proc - po mano komandiruotes vaikas daugiau naktim nebesikeldavo valgyt.

mazajam dabar 9 men ir naktiniams maitinimams dar galo nematyti. paprastai uzmigdau ji apie 22 val - po maudyniu, vakarienes (tai, ka jis valgo vakarienei, itakos jo prabudimui beveik nedaro) ir nuobodaus nesiojimo. miega ramiai sau iki 2 valandos ryto - tuomet jis kraustosi pas mane i lova, ir keliasi 4, 6, 8... ty, kas dvi valandas.
zirzimas ir kuitimasis nakti lovoj buna tam tikrais augimo laikotarpiais, kai vaikas ismoxta daryti ka nors naujo - pvz, vartytis, sedeti, stotis ir pan arba diena patiria nauju ispudziu.
as nakti tiesiog nekreipiu demesio i ta kuitimasi - atsuku nugara ir miegu toliau. mazas pasikuites ir pazyziaves uzmiega, net nebepastebiu kada.

patri, tavo 2.gif tikrai dar mazas, taip kad verciau, kaip rase JJolka, atsipalaiduok ir susitaikyk su mintim, kad bemieges naktys artimiausiu metu nesibaigs. tada tu pati ramiau miegosi, ramiau reaguosi i mazylio prabudimus ir jis pats pasidarys ramesnis. ir pasistenk rasti laiko prigulti diena - valgio gaminimas, tvarkymas ir kiti reikalai palauks.
Atsakyti
Sveikos mamytės. Turim problemėle ir mes. Žindžiau iki 1m. 10mėn. Ir pasekmes tokios, kad ant dantuku(daugiausiai viršutinių) atsirado rudos dėmelės. sad.gif Tai irgi naktinio maitinimo pasekmės. Stimatologė pasakė, kad kol kas skylučių nėra rolleyes.gif ,bet ateityje bus užtikrinta klientė.
Atsakyti
Pas mus taip pat panasios bedos... cry.gif cry.gif
Naktimis keliames kas 2 val. pamaitinu ir vel uzmiegame kelioms valandoms, kol mamytes uzsireikia..
Vainius miega savo lovyteje, bet vistiek maitinimai naktiniai nesibaigia...
Diena ir darzovienes suvalgome apie 125 ml., vakare pries miega kosytes 200 ml. sukertam, bet naktiniai maitinimai pastoviai kas 2 val.
Buvo tik pora kartu per nakti, o dabar daznyn keliasi, ziogas sad.gif Tikiuosi, kad dantukai kalti...
sad.gif Ko gero ir mums reikes bandyti eksperimenta su teciu, kaip tik arteja savaitgalis...Gal pavyks vaikiuka peraukleti... mirksiukas.gif
Atsakyti
Maniskis ir vis nakti nori pienuko.Nors vakare ir pavalgo,bet pas ji jau iprotis nakti keltis.O dabar bandau atpratinti,tai,kai neduodu tai isterika vaikui prasideda.As su druska net kruti patepu.Pasakau,kad neskanu,tai tada kazkiek apsiramina.
Atsakyti
Viskas praeina savaime ir kiekvienam vaikui skirtingu laiku. Nieko čia nei išauklėsi, nei 'atpratinsi'. Kol vaikas norės naktį valgyt, tol valgys. Iki 18-kos maitint tikrai nereikės smile.gif
Atsakyti
maniskis buvo jau beveik metu, kai diena valgydavo mesa, su kruva dantu, o nakti manes reikedavo kas 15 minuciu, jokiu buteliuku ar ciulptuku nei i burna neeme. Padarem taip, nakti vyras su juo miegojo ir dave vandens butwliuka, vietoj manes. As kitam kambaryje. Pradzioje buvo gerai vanduo, kita nakti eme verkti, tai dave mandarino skiltele paciulpti (cia vyras taip ismaste) nustebo del skonio ir nebeverke. Trecia nakti suprates, kad nieko negaus nustojo keltis. Grizau miegoti dar po keletos naktu, tai jis prisiglaude, isikiso ciulptuka i burna ir taip miegojo iki 2 metu. Kai ciulptuko neliko dar miegojo su mumis pora metu, kol ikalbejome miegoti atskirai. Svarbiausia issiaiskinti ar mama reikalinga nusiraminimui ar maistui. 6 menesiu vaikas dar mazokas nutraukti maitinimus. jei verkia, gali buti toks dalykas kaip mano draugau suneliui. Tiesiog virsutinis sfinkteris is skrandzio buvo silpnas ir atpilinedavo labai smarkiai, o apatinis sfinkteris per daug uzverztas delto vaikas kakodavo iki pamelynavimo isirezes. kai eme valgyti sunkesni maista, nei mamos pienas susitvarke naktiniai verkimai. Bet aisku cia tik pavyzdys kaip buna
Atsakyti
Man atrodo, kad atpratinti galima, aisku jei nori. Tik nereikia labai drastisku priemoniu. Juk norejimas kruties nakti, o ypac kas 15min yra ne kas kita kaip iprotis, kuris vaikui yra labai malonus ir jis nenori jo atsisakyti. Tik nereikia viena nakti imt ir nebeduoti. Mazinti, mazinti, didinti tarpus tarp maitinimu, trupminti zindymo laika ir t.t.

Mes sianakt pirma nakti nuo 3 men ismiegojom normaliai. Gal cia ir atsitiktinumas si naktis, bet nuo tada, kai pries pora savaiciu pradejom reguliuot naktini maitinima, uzmiega ir miega daug ramiau. Bet tam reikia sulaukt bent jau 7men, nes mazesnis vaikiukas tikrai dar nori valgyt (galbut), nors knygose ir kitaip raso.

Nors siaip as esu uz tai, kad kuo maziau vadovautis svetima patirtim, o ziuret tik i savo vaikuti; juk ji pazistam ir zinom kaip su juo elgtis.
Atsakyti
nendrelke, tai zinai kai du menesius va taip kas 15 minuciu turi keltis, tai taip stogas ima vaziuoti, kad jau ir nebegrai darosi. Juolab, kad tai nebebuvo maisto poreikis. Jei paguldydavome atskirai i jo lovyte, tai nakti versdavosi ant musu per lovytes krasta. nebeduoti vieno ar keliu is tu n kartu nakti tiesiog neiseina, nes kita syki tiesiog greibia ir sukanda dantimis is skubejimo..is tikro po tu keliu naktu jis miegojo ramiai ir nebent diena pora sykiu pazisdavo, o siaip poreikis kaip ir po siai dienai prisiglausti, apsikabinti pabuti salia.
As sakyciau, kad nuo 6 menesiu nereiktu taip atjunkyti, kaip as dariau, bet maniskiam jau buvo virs metu ir tuoj turejau iseiti i darba, o stogas vaziavo totaliai, kad kartais nebezinodavau, kuri savaites diena.
Atsakyti
Tai va as ir galvoju, kad taip yra del to, kad vaikas jau gan didelis, virs metu, del to ir sunkiau atpratint. As manau, kad kuo anksciau pradedi, tuo trumpiau uztrunki ir tuo neskausmingiau ir leliui ir mamai viskas buna. Aisku, ne per anksti. Ir vis delto, mano galva 6men jau tas laikas, kai vaika galima pradet atpratint nuo to ar ano (pvz., supimo, kruties).

Kad kruties atemimas nesiasocijuotu su mamos nebuvimu salia, mes savo mergina migdom kartu su savim, paimu rankyte, priglaudziu, tyliai pasnekinu, galvyte pakasau ir aprimsta.
Atsakyti