QUOTE (cini-mini @ 2004 02 05, 17:47) | ||
Kas tai per procedura, gal gali daugiau papasakoti?Ir kokiais atvejais ja pataria. Ir kokia kaina? |
F preparatu naudojimas sumazina karieso prieaugli 40-50% Procedura mazdaug tokia: nuvalomas apnasas nuo dantu (tokiu spec. sepeteliu kur sukasi su spec. skania pasta ), po to ant issausintu dantu tepamas F lakas ar gelis. 2 val po proceduros negalima valgyti. Lakuojama 2-4-6 kartus per metus (pagal poreiki). Vienas kursas 5-6 aplikacijos geliais.
Remodento tirpalo aplikacijos naudojamos jau prasidejusiam kariesui sustabdyti. Procedura apie 30 min. Tiek vaikutis turetu isbuti issiziojes (delto taikoma reciau, dazniau vistik lakuoja F laku).
Pas mus forume yra dantu higieniste Dovis (jeigu neklystu). Tu jos pasiklausk kainu ir gal jus priimtu Proceduros nebaisios, vaikai grize zaidzia dantistu
Pirmam vizitui gal ir zygiuokit pas higieniste
Aisku, but geriau, kad nereiketu tu lakavimu. kaip apsaugoti dantukus kol jie dar nepradeje gesti? Juk nevalysi su dantu sepetuku kudikiui:)
QUOTE (RIDA @ 2004 02 27, 02:07) |
Juk nevalysi su dantu sepetuku kudikiui:) |
Nuvalyk su merles gabaliuku arba su tokiu spec. silikoniniu dantu sepeteliu uzmaunamu ant mamos pirsto
Sveikutes mamytes!!!
Noreciau pasiguosti jums su pagrindine problema-nepaisant to,kad mano mazule-6,5men visa diena laikoma ant mano rankyciu-tai dar ir nakti mane kankina...maitinu tiek diena,tiek nakti kas 2-3 valandas...buna nakti,kad reikia i musu lova guldyt,nes kruties reikalauja kas valanda...pripratinau maitintis,kada ji nori-tai dabar beda...dar beda ta,kad po pirmu dvieju maitinimu nakti uzmiega normaliai be atsikelimo, o veliau reikia nesioti,kol uzmigs-kitaip vartosi,inkscia...diena valgome papildomai darzoviu,vaisiu koseles...rodos smulkmenas aprasiau...lauksiu pasidalijimo patirtimi bei pasiulymu,kaip atpratinti nuo naktinio maitinimo...
Noreciau pasiguosti jums su pagrindine problema-nepaisant to,kad mano mazule-6,5men visa diena laikoma ant mano rankyciu-tai dar ir nakti mane kankina...maitinu tiek diena,tiek nakti kas 2-3 valandas...buna nakti,kad reikia i musu lova guldyt,nes kruties reikalauja kas valanda...pripratinau maitintis,kada ji nori-tai dabar beda...dar beda ta,kad po pirmu dvieju maitinimu nakti uzmiega normaliai be atsikelimo, o veliau reikia nesioti,kol uzmigs-kitaip vartosi,inkscia...diena valgome papildomai darzoviu,vaisiu koseles...rodos smulkmenas aprasiau...lauksiu pasidalijimo patirtimi bei pasiulymu,kaip atpratinti nuo naktinio maitinimo...
Pabandyk paskaityti http://supermama.com...p?showtopic=456 - gal rasi ka naudingo.
aciu,delfine,uz nuoroda...bet as ten jokiu patarimu neradau,kaip atpratinti,tik mamyciu paplepejimus apie naktini zindyma...oo as taip noreciau,kad nakti atprastu valgyti,nes jau du apatiniai dantys pasirode ir siaip jau noreciau normaliau pati issimiegoti...
Man gydytoja pasiule nakciai sociau pamaitinti,kadangi maitinau ir pati ir misinuku-nakciai apie 23-24val. pamaitindavau sociu misinuku ir ismiegodavo iki ryto
QUOTE (patri @ 2004 03 26, 23:57) |
Sveikutes mamytes!!! Noreciau pasiguosti jums su pagrindine problema-nepaisant to,kad mano mazule-6,5men visa diena laikoma ant mano rankyciu-tai dar ir nakti mane kankina...maitinu tiek diena,tiek nakti kas 2-3 valandas...buna nakti,kad reikia i musu lova guldyt,nes kruties reikalauja kas valanda...pripratinau maitintis,kada ji nori-tai dabar beda...dar beda ta,kad po pirmu dvieju maitinimu nakti uzmiega normaliai be atsikelimo, o veliau reikia nesioti,kol uzmigs-kitaip vartosi,inkscia...diena valgome papildomai darzoviu,vaisiu koseles...rodos smulkmenas aprasiau...lauksiu pasidalijimo patirtimi bei pasiulymu,kaip atpratinti nuo naktinio maitinimo... |
Na mes irgi taip gyvenam, tik nakti nereikia nesioti, uztenka ant ranku pasupuoti
Kaip ir girdejau apie 2 variantus,padedancius atpratinti nuo nakties maitinimo-tai sotesnes koseles,kaip minejot bei nakti,kai uzsimano valgyti-tiesiog neduoti ..aisku verks,bet taip kokia savaite atpratinti...taciau maniske,jei neduodu-tiesiog klykia-tai ne man tas variantas...greit pradesime valgyt kvieciu koseles,tai pasistengsiu primaitinti pries miega sociau-gal pades...bet mes kiekviena vakara maudomes vonioje-tai kada primaitinti-po vonios,kai einam miegoti,ar pries vonia?KAZKAIP PO VONIOS baisu sociai maitinti...o del negiegojimo-tai kaip manot kodel sunkiai miegasi-gal pilva pucia?na dar mes dabar ka tik po skiepu bei dantukai apatiniai rodosi-tai viskas i viena...bei turim problemu su tustinimusi-tai gal del to jai sunkiai ir miegasi...kai pirmas vaikas-tai ne tokia patyrusi...
Patri, as visada vaika maitinu tik po vonios. Net ir suaugusiam nepatartina maudytis prisivalgius.O mano mazius issimaudo, pavalgo ir tuoj uzmiega.Nebijok sociai maitint pries miega, tikrai bus ir tau ir vaikui tik geriau.O kol praso nakti valgyt tai ir duok.Paaugs tikrai nesikels ir neprasys.
Yra toks vienas geras metodas. Mamai reikia išeiti miegoti į kitą kambarį, kad nebūtų jokio pieno kvapo. Atsibudusį vaiką užmigdo tėvelis (panešioja, pasupa, nuramina ir pan.). Dažniausiai po 2-3 naktų vaikas jau nebenubunda valgyti naktį. Trūkumai - labai baisu palikti vaiką vyrui, atrodo, tikrai (!) nesusitvarkys , bet, patikėkit, jie puikiai susitvarko. Kartais po to net pavydu . Ir dar, kai kuriems vaikams tai netinka. Mūsų mergytė iki šiol (jau 2 mėnesiai praėjo) naktį pabunda 2-3 kartus. Valgyti nebeprašo, pakanka truputį pasupti ant rankų. Tiesiog va toks tai vaikas. Be galo pavydžiu mamoms, kurioms užteko 2-3 naktų, o tokių istorijų girdėjau labai daug. Maitinu apie 4-5 val. ryto, kai jau pradeda atkakliai prašyti krūties, po to išmiega iki 6-7 val., maitinu dar kartą ir apie 8-9 val. keliamės. Prieš miegą sočiau nemaitinu, nes nuo to būdavo tik blogiau. Juk prisivalgius miegoti irgi ne kas. Bet jei padeda - tai kodėl gi ne. Tik 6,5 mėn. man atrodo labai per anksti. Juk dar ir nevalgo papildomo maisto dorai, ar ne? Gal vertėtų palaukti iki 8-9 mėnesių? O šiaip jau, tai keikviena mama geriausiai jaučia ko reikia jos vaikui. Taip kad, klausykite savo nuojautos