Įkraunama...
Įkraunama...

Naktinis maitinimas ir dantukai

Gal iš tikrųjų dantukams neturi įtakos naktinis maitinimas, o fluoras. Daugiau apie fluoro poveikį http://ligos.sveikas.../dantu_fluoroze

Šiandien per 1 Baltijos kanalą "Zdorovo žit", kalbėjo apie tai. Sakė, dažnai fluorozė sutinkama tarp vaikų. Negana to, fluoras kaupiasi organizme, sukelia ligas. Todėl, tą laidą vedantys gydytojai paragino kol kas nevartoti dantų pastų su fluoru (ypač vaikams), kol mokslas iki galo neišsiaiškino jo dozių.
Atsakyti
Kai pirmą kartą perskaičiau Eurekos postą, pagalvojau, kad nesąmonė. Mano mažiui gedimas lyg apstojo pradėjus papildomai vartoti fluoro. Esam buvę pas du dantistus ir abu (vienas uk, kitas lt) net be abejonių sakė, kad vaikui kariesas. O va šiandien buvom pas kitą dantistą (pakeitėm į arčiau namų esantį) ir ką, jis man aiškiai pasakė, kad vaiko dantų gedimas nėra kariesas, o yra nuo per didelio flouro kiekio atsiradusi flourozė. blink.gif Jam tos dėmės pradėjo rodytis kažkur 1,5 metų, buvo dar pilnai maitinamas mp. Anot šito dantisto galėjo turėti įtakos net tai, kiek pas mane orhganizme flouro buvo nėštumo metu ir pirmiausia paklausė, ar pas jį nuo išdygimo tokie dantukai buvo. Vien žodžiu, esu truputį pasimetus, nežinau, kuo tikėti. Tik tiek gerai, kad daugiau tie dantukai negenda ir šiaip yra stiprūs, o jau tik meteliai liko iki iškritimo, tai nelabai pergyvenu.
Atsakyti
kaip idomu,net negirdejusi as apie fluorioze g.gif
mano mazei (1m3men ) irgi lyg gelsta ir patirpe dantukai vietom, nakti maitinu MP, tai net nezinau ar tai susije g.gif
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2012 02 15, 14:00)
Kai pirmą kartą perskaičiau Eurekos postą, pagalvojau, kad nesąmonė. Mano mažiui gedimas lyg apstojo pradėjus papildomai vartoti fluoro. Esam buvę pas du dantistus ir abu (vienas uk, kitas lt) net be abejonių sakė, kad vaikui kariesas. O va šiandien buvom pas kitą dantistą (pakeitėm į arčiau namų esantį) ir ką, jis man aiškiai pasakė, kad vaiko dantų gedimas nėra kariesas, o yra nuo per didelio flouro kiekio atsiradusi flourozė.  blink.gif Jam tos dėmės pradėjo rodytis kažkur 1,5 metų, buvo dar pilnai maitinamas mp. Anot šito dantisto galėjo turėti įtakos net tai, kiek pas mane orhganizme flouro buvo nėštumo metu ir pirmiausia paklausė, ar pas jį nuo išdygimo tokie dantukai buvo. Vien žodžiu, esu truputį pasimetus, nežinau, kuo tikėti. Tik tiek gerai, kad daugiau tie dantukai negenda ir šiaip yra stiprūs, o jau tik meteliai liko iki iškritimo, tai nelabai pergyvenu.

Dėl fluoro tikėti verta. Mano pusseserė odontologė domėjosi apie fluorą, tai sakė, kad su šituo daiktu reikia labai atsargiai, o geriausia dantis valytis šepetėliu mechaniškai, paskui nusiskalauti su stikline vandens, į kurią įlašinti keli lašai peroksido (čia suaugusiems). Bet pati savo pacientams to nesiūlo, nes visi juk žino, kad reikia naudoti dantų pastą su fluoru, tai palaikys kuoktelėjusia ir nekompetentinga doh.gif biggrin.gif Jos pačios dukrai nuo fluoro buvo perioralinis dermatitas. Žinau berniuką, kuriam dėmių ant dantukų atsirado po stipraus antibiotikų kurso.
Papildyta:
QUOTE(matuke @ 2012 02 15, 14:21)
kaip idomu,net negirdejusi as apie fluorioze  g.gif
mano mazei (1m3men ) irgi lyg gelsta ir patirpe dantukai vietom, nakti maitinu MP, tai net nezinau ar tai susije  g.gif

Tai susiję su tuo, ką ir kaip ji valgo bei geria dieną. Dažni užkandžiavimai ir visokių gėrimėlių (išskyrus vandenį) gurkšnojimai per dieną palaiko rūgščią terpę burnoje, ko pasekoje ir pradeda gesti dantukai. Dar teko girdėti apie tokį dalyką kaip per tirštos seilės, kurios nepakankamai "skalauja" dantis nuo tos rūgščios terpės.
Atsakyti
QUOTE(ingaide @ 2011 05 03, 16:33)
Seniausiai jau nemaitinu, kaltas tikrai naktinis valgymas (karves pienukas) ir arbatytes ir kiti gerimai sad.gif

Karvės pienas apskritai nėra gėris, juolab naktį... doh.gif

QUOTE(bbrigitux @ 2011 07 08, 19:26)
kaip aš jus suprantu. mano mažoji irgi turi tčą pačią problemą sad.gif iš pradžių buvo dėmėlės ant vieno dantuko, dabar jau ir ant antro sad.gif <...> dar skaičiau info anglų kalba, kad geltonos dėmelės gali atsirast dėl antibiotikų ar vit. D trūkumo.

Ir mes tą pačią problemėlę turim verysad.gif Visuomet maniau, kad dėl naktinio maitinimo, o dabar susimąsčiau... Žiemą gėrėm kursą antibiotikų... doh.gif o ir dėl vitamino D trūkumo yra įtarimų, nes ir pėdutės labai prakaituoja g.gif
Vienž, kur teisybės ieškotis? blink.gif

QUOTE(matuke @ 2012 02 15, 14:21)
mano mazei (1m3men ) irgi lyg gelsta ir patirpe dantukai vietom, nakti maitinu MP, tai net nezinau ar tai susije  g.gif

Ir man šis klausimas nuolat ramybės neduoda... Ir vat kiek žmonių, tiek nuomonių šiuo klausimu, nesuprasi, kurie teisūs g.gif

QUOTE(prieblanda @ 2012 02 15, 14:29)
<...> Tai susiję su tuo, ką ir kaip ji valgo bei geria dieną. Dažni užkandžiavimai ir visokių gėrimėlių (išskyrus vandenį) gurkšnojimai per dieną palaiko rūgščią terpę burnoje, ko pasekoje ir pradeda gesti dantukai. Dar teko girdėti apie tokį dalyką kaip per tirštos seilės, kurios nepakankamai "skalauja" dantis nuo tos rūgščios terpės.

Mano dukrytė negeria nei arbatėlių, nei sulčių (geria tik virintą vandenuką ir MP), nevalgo jokių saldumynų (nesi saldainių,nei sausainių...) ax.gif o vat du viršutiniai priekiniai dantukai prie dantenų geltonuoja verysad.gif

Ir kaip nesileidžia dantukų viršutinių valytis, net nežinau, ką daryti doh.gif aišku, kažkiek "perbraukiu" šepetuku, bet kad itin kruopščiai išvalyčiau, deja...
Atsakyti
As turiu tris dukrytes ir visas maitinau savo pienu ir naktimis daznai valgydavo iki 1,5 metu ir nei vienai dantuku tai visiskai niekaip nepaveike, nors ir tu pirmuju dantuku tikrai neiseidavo kruopsciai isvalyti. 3 dantukai taisyti tik vyresniajai ir tai 5 metu, bet cia jau niekaip su mamos pienu nesusije. O kas del fluoro, tai gali buti tiesa, niekada nevaleme pastomis su fluoru g.gif
Atsakyti
mano dukrytei matukai, naktį maitinu daug kartų, ir pradėjau jaudintis, kaip dėl dantukų valymo, juk visai nesinori naktį budinti, kai tik užmigo, nes po to vėl reiks duot papuką, kad užmigtų, ir taip pasaka be galo būtų... bet visi taip mane puola ir pasakoja, kad suges dantukai.......
nežinau kaip elgtis, kol kas naktinių maitinimų išvengti nepavyksta...
Atsakyti
QUOTE(cami @ 2012 05 26, 01:52)
mano dukrytei matukai, naktį maitinu daug kartų, ir pradėjau jaudintis, kaip dėl dantukų valymo, juk visai nesinori naktį budinti, kai tik užmigo, nes po to vėl reiks duot papuką, kad užmigtų, ir taip pasaka be galo būtų... bet visi taip mane puola ir pasakoja, kad suges dantukai.......
nežinau kaip elgtis, kol kas naktinių maitinimų išvengti nepavyksta...

Pradžiai tai paskaityt šią temą reikėtų, o paskui klausimų nebeturėtų kilti rolleyes.gif
Bet jei labai tingit, tai pasakysiu apibendrintai trumpai drūtai: vakare apskritai tiesiog prieš miegą išvalot dantis, o paskui matinkit kiek norit, nieko tiems dantims neatsitiks. Jei domina, kodėl - skaitykit temą.
Atsakyti
Mano nuomone paveldimumas turi didziausią svarbą.
Jei vaikas paveldėjo stiprius dantis, tai jie nesuges nei maitinant naktį, nei netinkamai prižiūrint. Bet jei paveldėjo silpnesnius dantis, tai jau kiti faktoriai turi daugiau galios - ir netinkama mityba ir nepakankamas valymas gali juos paveikti. NAktinis maitinimas, mano manymu, turi mažiausiai įtakos karieso formavimosi. Svarbu yra genetika, mityba, vaiko sveikata, vaistai gali pakenkti.

Dėl fluoro tai nepatartina mažiems vaikams dantis valytis su fluoro pasta,kol jie neišmoks išskalauti ir išspjauti pastos. Patarčiau pastas be fluoro, bei gerai išvalyti patiems tėveliams mažylų dantukus. Jei jau dantukai stipriai genda, tai odontologas turėtų patarti kokią pastą rinktis, be to yra profilaktiški tepimai fluoro laku vaikams. Mūsų geriamam vandenyje yra floro pakankamai, todėl floro pastas mažiems vaikams reik vartoti atsargiai.
Čia mano , kaip odontologės nuomonė.
Atsakyti
K. Vitkauskas yra rašės : "Tačiau teisingiau būtų sakyti, jog tiems kūdikiams dantų kariesas atsiranda ne todėl, kad jie žindomi, bet nepaisant žindymo. Nes kaltas irgi ne jų mamyčių pienas!"
Plačiau http://www.zindyk.lt/?p=573

Aš manau, kad didelę (gal net didžiausią) įtaką turi paveldimumas... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2012 05 27, 19:17)
Pradžiai tai paskaityt šią temą reikėtų, o paskui klausimų nebeturėtų kilti  rolleyes.gif
Bet jei labai tingit, tai pasakysiu apibendrintai trumpai drūtai: vakare apskritai tiesiog prieš miegą išvalot dantis, o paskui matinkit kiek norit, nieko tiems dantims neatsitiks. Jei domina, kodėl - skaitykit temą.

Ne, tikrai ne tingiu, su malonumu paskaityčiau visas temas nuo pradžios iki galo, tik labai laiko trūkumas, ta pati mergaičiukė jį visą atima iš manęs smile.gif tai greit prisėdu kai turiu minutėlę ir paskaitau kiek galiu:)
Atsakyti
QUOTE(cami @ 2012 05 31, 11:05)
Ne, tikrai ne tingiu, su malonumu paskaityčiau visas temas nuo pradžios iki galo, tik labai laiko trūkumas, ta pati mergaičiukė jį visą atima iš manęs smile.gif tai greit prisėdu kai turiu minutėlę ir paskaitau kiek galiu:)

as taip pat neturiu kada sedeti ir skaityti nuo pradziu iki galo smile.gif dziaugiuosi jei pavyksta speti tinkama foruma atrasti ir klausima uzduoti, kol maziukas ant keliu ramiai sedi smile.gif
Atsakyti