p+2011 11 28, 10:43-->
QUOTE(Burbuliuke
p @ 2011 11 28, 10:43)
Sveikos
Žindau dukrytę jau 20 mėn. Buvom pas dantistą jau 2 kartus ir pas skirtingus, abu sakė, kad dantukai sveiki, tačiau turim tokią bėdelę, kad priekinio dantuko dalis nsukilus
Odontologė sakė, kad neplombuos, nes atseit nesilaikys plomba.. bet man neramu, kad nebūtų taip, jog tas dantukas suges ar visai nulūš
Ir dar ne visi dantistai turi vieningą nuomonę apie žindymo kenkimą dantukams.. maniškė visą naktį miega įsikandus į (. )(.), o draugės berniukui vienas dantukas jau sutrupėjo, o kiti 3 jau pažeisti karieso.. tai čia didesnę reikšmę vistik sudaro genetika ar priežiūra?
Burbuliuke, mano patirtis labai panaši, žindžiau ilgai ir naktimis, ir dantukai visi sveiki, o draugės, kuri nuo vaikystės mynė odontologų kabinetų slenksčius mažylių dantukai sugedo vos išdygę. Čia
http://zindymas.lt/node/16 rašo:
Kokiems kūdikiams didėja dantų ėduonies rizika?
Kūdikiams, su ypatingomis sveikatos problemomis.
Kūdikiams, kurie miega su buteliukais.
Kūdikiams, kurių dantys dėmėti, trapūs.
Kūdikiams mamų, kurių dantys smarkiai pažeisti ėduonies.
Kūdikiams, kurie yra jauniausi šeimoje.
Kūdikiams iš mažas pajamas turinčių šeimų.
Ir daug kur, kai eina kalba apie žindymą, rašo, kad nekenkia mamos pienas, bet odontologams aišku svarbiau dantis, nei mamos pienas, tai jie gali kitaip sakyti, arba nepasigilinę leptelėti ką. Mano toji draugė kol nepakliuvo pas profesorę Žalgirio klinikose, tol visi ją kaltino, kad dantų vaikui nevalo, o ta profesorė pasakė, kad jei būt nevaliusi, tai dantų jau seniai vaikas būt neturėjęs...