Įkraunama...
Įkraunama...

Naktinis maitinimas ir dantukai

O vandenuka duodate salta?Suprantu, kad virinta ir be saldikliu, bet ar nors kiek pasildote. Nes kad ir kambario temperaturos vanduo man pasirode labai saltas tokiam mazam vaikuciui schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(linusha @ 2008 02 13, 16:03)
O vandenuka duodate salta?Suprantu, kad virinta ir be saldikliu, bet ar nors kiek pasildote. Nes kad ir kambario temperaturos vanduo man pasirode labai saltas tokiam mazam vaikuciui schmoll.gif

o kam tas vandenukas 6 mėn kūdikiui? g.gif
Atsakyti
[ Miega kol krutis burnoj, o istraukus rekia, niurzga, raitosi... (anksciau to nebudavo)
Jauciuosi klaikiai angel_sadangel.gif cray.gif cray.gif cray.gif
[/quote]
Oi, kaip suprantu ir užjaučiu, viską ir aš tą patį praėjau, mano vaikučiui tebuvo metukai, kai jam nuskilo dantukai, ir tada pamačiau, kad iš vidaus jie pageltę, t.y. suėsti karieso, todėl pasidarė trapūs, kai jam buvo pusantrų, du priekinius dantukus ištraukė, nes jie sutrupėjo betaisant, man irgi patarė nemaitint naktimis, bet maitinau iki kol jam suėjo dveji, o tada susirgau, teko gert vaistus, teko nutraukt maitinimą, bet paniurzgėjo smarkiau jis tik vieną naktį, o po to visai neblogai buvo. Pati turi apsispręsti, ar dar nori maitinti, bet MP tikrai yra labai gerai ir vyresniam vaikeliui, ir jo sveikatai, ir intelektui. Iš kitos pusės dabar, kai jam 10 mėn., jis greičiau pamirš "papytę", negu, kai jam bus virš metų, tada jau jis pats išsireikalaus, nes bus baisiai jau gudrus. Tik va taip tai jau nereikia kamuotis, verkti, jis gi viską jaučia, jei nori maitinti, maitink, bet žinok, kad gali tekti tuos dantukus ištraukt, nu mano vaikelis be dviejų dantukų, ir dar du sugedę, bet dar neaišku, ar tai tikrai nuo naktinio žindymo, juk daug mamų žindo naktimis, bet jų vaikų dantukai sveiki, matyt yra ir kitų faktorių. Viską priėmiau stoiškai, yra kaip yra, užaugs tie dantukai.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 02 13, 16:03)
va ką radau:
...
bet apie dantukų apsaugą mažiems vaikučiams nieko nerašo. kaži ar galima jį naudoti profilaktiškai, kol dar negenda dantukai?  g.gif ar reikia? reikės pas savo dantistą pasikalust, gal žinos ką

Cia turbut is firmos Didlaukio g. puslapio?
Kol negenda, manau, nera prasmes.
Papildyta:
QUOTE(Aivita @ 2008 02 13, 16:07)
Pati turi apsispręsti, ar dar nori maitinti, bet MP tikrai yra labai gerai ir vyresniam vaikeliui, ir jo sveikatai, ir intelektui. Iš kitos pusės dabar, kai jam 10 mėn., jis greičiau pamirš "papytę", negu, kai jam bus virš metų, tada jau jis pats išsireikalaus, nes bus baisiai jau gudrus. Tik va taip tai jau nereikia kamuotis, verkti, jis gi viską jaučia, jei nori maitinti, maitink, bet žinok, kad gali tekti tuos dantukus ištraukt, nu mano vaikelis be dviejų dantukų, ir dar du sugedę, bet dar neaišku, ar tai tikrai nuo naktinio žindymo, juk daug mamų žindo naktimis, bet jų vaikų dantukai sveiki, matyt yra ir kitų faktorių. Viską priėmiau stoiškai, yra kaip yra, užaugs tie dantukai.

Zinau, kad raus, bet like ju labai mazai ir reikia pasaugot bent kelis menesius. Mes jau tureje viena narkoze ir nesinoretu iskart antros.
Maitinti ketinu, bet naktini maitinima nutraukem nuo vakar. Dabar klausaus kaip rekia, guledamas (?) su teciu. Tai nera vien nuo zindymo, bet...
Jam daugiau nei metai, todel nieko baisaus, jei pieno gaus tik dienomis ir vakarais, bet tik pries dantu valyma. Guodziu save tuo, kad vyras neturi but isikibes i mamos papo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jovial: 14 vasario 2008 - 00:23
Manau,dantukų ligos priklauso nuo daug ko:paveldėjimo,mineralinių medžiagų kiekio organizme.Dabar dukrytei beveik du metukai,bet naktimis dar būna kartą ar du reikalauja MP.Ir tai kol kas nepaveikė dantukų.O mano draugė sūnelį maitino iš buteliuko,tai dantukai pradėjo gesti,nors ir valė juos ryte bei vakare. Kiekvienam savo.
Atsakyti
Tokiu nesamoniu, kad nuo mamos pieno vaikui sugedo dantys pirma karta girdziu. Ir dukra maitinau ir sunu maitinau iki1,4m, taciau kol kas nei vienam dantys neisgedo, o pienuka ypatingai valgydavo nakti, kas 1,5val.
Dukrai po 2men sueis 15m, taciau dar netaisytas nei vienas dantis(pas stomatologa vaikstom kas pusmeti), Suneliui 1,8men taciau jo dantukai baltut baltuteliai, jokio karieso.
Mamytes, kurios galvoja, kad nuo MP genda dantys, greiciausiai duoda vaikuciams saldainiuku smile.gif
Atsakyti
Netikiu, kad motinos pienas sukelia dantu eduoni. Kaip tik paskambinau savo akuserei, gerb. Ilona Joneliunienei ir ji patikino, kad atliktais tyrimu duomenimis, motinos piene nera medziagu, sukelianciu karieso. Priesingai, mamos pienas veikia baktericidiskai, tad maitinti nakti ne tik rekomenduojama, bet ir privaloma 4u.gif
Be to, PSO rekomenduoja maitinimo nenutraukti nei diena, nei nakti iki 2 metu, o prireikus ir ilgiau.
Atsakyti
Kiek gydytojų tiek ir nuomonių, tačiau odontologai teigia, kad mamos pienas yra la saldus, tad jei vaikučio silpnesnis emalis, tad būtent nuo per ilgo maitinimo krūtimi vaikiukams išgenda dantys- tai liaudiškai vadinama "buteliuko karjesas"- (čia ne apie mišinukų iš buteliukų girdymą). Mano mama odontologe(Exstomatologe) dirba jau 37 metus, tad patirties ir žinių šioje srityje turi. O kol nepradės gesti, ar visiškai neges dantukai, tol ir nesužinosi ar stiprus jo emalis- ar nea. Aš ketinu maitinti iki 1 metukų tai tikrai ( aišku jei tik neužtrūksiu lotuliukas.gif ), o po stengsimės atprasti. Be to man asmeniškai- tai tik mano nuomonė ir prašome neįsižeisti- negražu kai dvimetinukai, o yra kas ir iki trijų metų maitina, maitinami iš papulio.
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2004 01 27, 14:27)
Kategoriskai nesutinku. Manau, jusu atveju silpni dantukai yra paveldeti. Nakti seiles kuo puikiausiai gaminasi, o be to, pats  motinos pienas turi antibakteriniu savybiu ir tikrai nerugsta burnoje (ir nutrauktas ne taip jau greitai surugsta,- juk ji galima iki 8 val laikyt kambario temperaturoje ir po to puikiausiai sumaitint vaikui). Pasiskaitykit uzsienio literaturoj,- naktinis zindymas jau reabilituojamas.
Sultys ir misinukai pries miega,- kitas reikalas (taip pat ir mamos 'apciulpiamas' zindukas ar saukstelis maitinimo metu,- tiesus kelias i kariesa).

pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
nu ir zinok dabar zmogau, nuo ko tie dantys genda.... apturejau vakar kosmara, kai gerai isiziurejau i maziaus burna uzmaciau, kad visi priekiniai skyleti...jam 1m 6men...pirmaji maitinau iki 1m 5men, bet dantys sveiki... eisim kita sav pas stomotologa, bet visai nezinau, ka su tuo maitinimu daryti, bandziau neduoti, tai sedejom abu apsikabine ir zliumbem pasisriubaudami...buteliuko vaikas isvis nera gaves, tik mp, niekaip nesuprantu is kur tos skyles atsirado....
Atsakyti
Užvakar buvau pas odontologą. Pradėjom kalbėti apie dantukų spalvas, kažkaip sakau, va mažylei dygsta, tokie balti balti... nu ir pradėjo man pasakoti, kad to neduoti, naktį tik vandenėlis ir be buteliuko ir pan. ir svarbiausia, jokių maitinimų MP naktį doh.gif
Na, aš galva palinksėjau ir, aišku, toliau maitinsiu. Bet kodėl odontologai įrodinėja, kad nuo naktinio MP dantukai genda? g.gif
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2008 10 16, 09:49)
Užvakar buvau pas odontologą. Pradėjom kalbėti apie dantukų spalvas, kažkaip sakau, va mažylei dygsta, tokie balti balti... nu ir pradėjo man pasakoti, kad to neduoti, naktį tik vandenėlis ir be buteliuko ir pan. ir svarbiausia, jokių maitinimų MP naktį doh.gif
Na, aš galva palinksėjau ir, aišku, toliau maitinsiu. Bet kodėl odontologai įrodinėja, kad nuo naktinio MP dantukai genda?  g.gif

Taigi gydytoja atrodo jau paaiškino... blink.gif Aš nesuprantu žmonių, kurie eina pas gydytojus, konsultuojasi...ir daro savaip...tai kam gaišint savo ir svetima laika, jei vis tiek nieko nedarysi? O jei nesupratai ką pasakė gyd., perskaityk temą nuo pradžios g.gif
Atsakyti