Vien tik savo pieneliu matinau dukrytę iki 6,5 mėn. Būdavo visko: keldavosi ir vieną ir penkis kartus, o kartais visai nesikeldavo Dabar dukrytei 11 mėn. Vis dar žindau. Kai mažoji jaučiasi gerai - išmiega ir visą naktį, kai dygsta dantukai - keliasi labai dažnai.
Sutinku su ta nuomone, kad žindyti reikia pagal vaiko poreikius, be abejo, aš visada pirmiausiai pabandydavau užmigdyti be krūties ir būdavo, kad pavyksta vos pasupus, nes kitą kartą dukrtė prabusdavo ne dėl alkio.
QUOTE(Jurgitele25 @ 2006 09 02, 10:55)
Nu va radau to ko ilgai ieskojau.Mano merginutei 5 men.Iki 4 men keldavosi tik karta per nakti,po to turejom bedu su skranduku ir pabaiga ramiam miegeliui.Jau menesis laiko kai manoji keliasi po 5-6kartus per nakti,kartais pabunda verkdama,dantuku nesimato.As maniau praeis bet jau menesis taip.Ir kad valgyt noretu,patraukia kruti pora minuciu ir vel snaudzia,praeina valanda ir vel verkslena.SIAUBAS
labai suprantu ir uzjauciu, pati maitinu savo suneli kas valanda naktimis, jau maniau kad tik man taip "linksma"...nepadeda nei Viburcolis, net misiniu bandziau primaitinti, apie supima, nesiojoma ar zinduka net kalbeti neverta...kada tai baigsis????nors iki triju men. miegojo geriau...
Mano mažiukė : taip pat naktį prašo valgyti : . Jai jau 5 mėnesiukai. Bandžiau atpratinti: vakarienę sotesnę duoti, padidinau pieno dozę. Bet viskas perniek. Kaip žadino 3 val. nakties, taip ir toliau žadina. Jei pieno neduodu, tai klykia visa gerkle -nei soskė nepadeda. O kai tik pajaučia, kad pieno duodi, tai super greit viską išpliumpina, pasisukioja lovytėje ir toliau miega, kaip nieko nebuvę.
Nu dabar aš papasakosiu: auginu antrą bičą. Valgo kiek nori, kada nori ir KUR nori Pirmasis maitinosi MP iki 1,5 metų. Naktimis irgi keldavo mane. O ką? Šventas dalykas - vaikas nori Papą į "dantis" ir liūlia, abu. Ir nėr problemos.
Ir antrasis bičas brolio pėdom eina. Valgo kiek lenda, ir aš labai džiaugiuos, kad nereikia siūlyti. Su džiaugsmu naktį valgom 3 kartus, 3,5 mėn amžiaus.
Ir antrasis bičas brolio pėdom eina. Valgo kiek lenda, ir aš labai džiaugiuos, kad nereikia siūlyti. Su džiaugsmu naktį valgom 3 kartus, 3,5 mėn amžiaus.
Mano suseliui 11 men. Vis dar valgo MP. Naktimis keliasi 3 kartus Tiesiog pradeda vartytis savo lovelej, kol galu gale atsistoja ir zurzia. Bandau paguldyti, tai buna dar didesnes asaros. Tai kas belieka? Isikeliu pas save i lova, pavalgo ir toliau miega ir taip iki sekancio karto. Pati ruosiuosi suejus metams gryzti i darba. diena jau baigiu atpratinti nuo papuko, deja vakarais ir nakti nesiseka niekaip. Gal yra koks svelnesnis budas atpratint valgyti nakti, nei virgdyti vaika savaite?
Mano mažajai greit bus 5 mėn. ir aš ją maitinu kiek ji nori ir kada nori.Naktį miegam kartu, tai aš kartais net neatsimenu kiek kartų ją maitinau.išsimiegu visai gerai.Iki 2 mėn. tai naktį tekdavo keisti pampersą kokius 2 kartus, nes prikakodavo, bet paskui bemaitinant abi užmigdavom ir išsimiegodavom visai gerai Dabar jai dygsta dantukai, tai ne tik dieną ,bet ir naktį prašo papuko daug dažniau.O vyresnėlius maitinau pati iki 1m 3 mėn.Nuo naktinių maitinimų atprato patys savaime, be jokių kankinimų.Tiesiog vakare duodavau sotesnę vakarienę,košę ir naktį jau atsibusdavo nebent tik pasisioti.
Dar įsikišiu...
aš pati tiek laiko nepratempiu nevalgius, o čia tos bobulės nori, kad kūdikėlis badą kęstų
aš pati tiek laiko nepratempiu nevalgius, o čia tos bobulės nori, kad kūdikėlis badą kęstų
jei vaikutis nori valgyt, tai nejaugi neduosi juk taip ir prazirs iki ryto mano dukrytė tai išmiega nevalgius nuo 20-21 iki 7-8 iki 1 mėnesio laiko keldavos vieną kartą pavalgyt... o dabar matyt jai nereikia...
QUOTE(lialka @ 2006 08 08, 10:02)
Zinai, mano pypliui 9,5 men, bet as vis dar keliuosi 3-4 k. per nakt maitint. Iprotis gal jam cia susidares, o ne alkis kankina? Bet ka daryt? Jei iduosiu ciulptuka, tai klykt prades. O nakti ji apsnudusi nuramint kaip nors kitaip apart MP neimanoma. Galeciau bandyt duot buteliuka su vandeniu, sako, kad taip greiciau atpranta nakti uzkandziaut, bet maniskis kategoriskai PRIES buteliuka. Jis geria is puodelio stiklines, jei reikia, bet buteliukas ji siutina. O nakti is stiklines mieguistam irgi nepaduosi... Taigi, taip ir naktipieciaujam. Kada tai baigsis neaisku. Man jau atrodo, kad iki kokiu 2 metu mes sitaip "ciudysimes". O del neissimiegojimo, tai kazkaip ipratau per tiek laiko. Dabar jau nebevaikstau kaip zombis, tik, zinoma, noretusi kokybisko miego, be pertraukeliu...
Siaip vaikas vaikui nelygu. Vieniems reikia naktipieciu, o kitiems ne. Mano pirmagimis niekada nesikeldavo nakti. Ismiegodavo nuo pat gimimo nuo 24 val. iki 6 val.
Siaip vaikas vaikui nelygu. Vieniems reikia naktipieciu, o kitiems ne. Mano pirmagimis niekada nesikeldavo nakti. Ismiegodavo nuo pat gimimo nuo 24 val. iki 6 val.
Čia grynas terorizmas Pati per tai perėjau su dukra ir dar ilgiau nei tu. Su antru neleisiu taip savęs šokdinti ir imsiuos priemonių labai anksti, kad atpratinti nuo dažno naktinio maitinimo
Papildyta:
QUOTE(Levanderblu @ 2006 10 07, 13:15)
jei vaikutis nori valgyt, tai nejaugi neduosi juk taip ir prazirs iki ryto mano dukrytė tai išmiega nevalgius nuo 20-21 iki 7-8 iki 1 mėnesio laiko keldavos vieną kartą pavalgyt... o dabar matyt jai nereikia...
Va tokio antro vaiko noriu
Mano pirma mergina keldavosi tiek kartų per naktį, kad aš net nespėdavau skaičiuoti
Čia grynas terorizmas Pati per tai perėjau su dukra ir dar ilgiau nei tu. Su antru neleisiu taip savęs šokdinti ir imsiuos priemonių labai anksti, kad atpratinti nuo dažno naktinio maitinimo
Mes visi naktį pereinam per miego ciklą, yra laikotarpis kai mes pabūndam arba labai negyliai miegam, o vėliau vėl užmiegam. Mažiukui per tą negylaus miego laikotarpį pereiti yra sunkiau, dažnai reikia mamos pagalbos. Tada ir prašo papuką - ne valgiui, o nusiraminimui - kitaip mažiukas dar nesugeba savę nuramint. Tai gi terrorizmu tai negalima vadinti - neturi kūdikis tokio tikslo - kankinti mamos jis tejieško palaikymo ir paguodos
Po trupūti subres, išmoks pats užmigti ir viskas bus gerai. Veniems tai sekasi lengviau, kitiems sunkiau. Gali būti, kad vaikas išmoks miegoti visą naktį tik būdamas 2-3 metų, kiti ir ankščiau visą nakti išmiega. Bet manau svarbu neversti vaiką miegoti pačiam per prievartą, nes jam gali susidaryti įspūdis, kad mama nuo jo bėga, jį atstumia Vaikui mūsų kultūros normos yra nežinamos, jis nežino, koks jis turi būti, jis tiesiog nori mamos artumo ir pagalbos...
Kartais būna, kad jautrus vaikelis miega ramiai visą nakti dėl tėvų griežtumo. Bet jis vis tiek pabūnda, bet nekviečia mamos, o jieško alternatyvių būdų pasiguosti. Čiulpia pirštą, kramto antklodį, jieško tutę. Vaikas sugaišo daug energijos, tam kad atrasti alternatyvių ir nelabai efektyvių savęs raminimo metodų. Ši energija galėjo būti panaudota jo augimui ir vistymuisi. Kudikis jaučiasi nesaugiai, jis jaučiasi vienišas, kadangi laiko jie dar nejaučia ir jiems dar sunku suprasti, kad ryte ateis mama ir vėl bus su juo. Jis dar nemoka laukti
Mažas vaikas turi būti priklausomas nuo kaško, nes pats jis daug ko nesugeba,. Man yra geriau, kad jis būtų priklausomas nuo mylimo žmogaus - mamos ir tėčio rankų, artumo, šilumos, negu nuo negyvų daiktų, marliukų, čiulptukų, savo piršto... nes man atrodo kad tai gali įtakuoti kūdikio charakterio vystimąsiį ir jo santykius su tevais...
nu jooooo perskaiciau ir dabar jauciuosi begede mama kad mano vaikas negauna papo nakti
mano vaikas nuo 2,5men miega visa nakti kartais girdziu kad paniurzga pasivarto bet as nemanau kad jis jauciasi del to atstumtas
mano vaikas nuo 2,5men miega visa nakti kartais girdziu kad paniurzga pasivarto bet as nemanau kad jis jauciasi del to atstumtas