Įkraunama...
Įkraunama...

Naktinis maitinimas ir dantukai

Pirmą mėnesį keldavaus kas valandą naktį maitinti, nes ji prabusdavo.Mano manymu vaikas prabunda kai nori valgyti.Vėliau valgydavo kas tris valandas visą parą.O nuo keturių mėnesių išmiega visą naktį nuo 23.30 iki 10.30.Taigi ir maitinti nereikia
Atsakyti
Nu taip čia ta nuomonė tai nuo tarybinių laikų, bet aš manau, kad yra tiesos .
Aišku nereikia vaiko kankinti , jeigu jis pradeda verkti naktį reikėtų pamaitinti, bet ir kas valandą manau, kad nelabai gerai vis duoti schmoll.gif
Turėtų vaikiukas per pirmą mėnesį suprasti kas yra naktis ir kas yra diena. Taigi, naktį visi miega sleep.gif Apie šešias valandas plius minus turi vaikiukas pamiegoti naktį mirksiukas.gif
Nu čia tik mano nuomonė. Būna naktų, kad reikia ir kelis kartus keltis, bet šiaip pvz. mano kleckas išmiega nuo 21 iki 5-6 val. ryto. Paskui užkanda MP ir vėl miega kelias valandas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(amelijaž @ 2006 08 09, 17:12)
Pirmą mėnesį keldavaus kas valandą naktį maitinti, nes ji prabusdavo.Mano manymu vaikas prabunda kai nori valgyti.Vėliau valgydavo kas tris valandas visą parą.O nuo keturių mėnesių išmiega visą naktį  nuo 23.30 iki 10.30.Taigi ir maitinti nereikia

mano sunutis valgo tris kart koses per dieną, plius gauna dieną MP ir vaisių bei itų produktų sausainiukų , tyrelių . Apetitas geras nemanau, kad naktį jis nori valgyti prieš miegą sočiai pakerta čia ko gero įprotis
Atsakyti
Siaip lialiukui butu idialiausias (is savo 1,5 men patirties sprendziu) toks scenarijus: bigsmile.gif
Guleti tevu lovoje
Salia turi gulet mamyte (tetuko gali ir nebut)
Mamyte turi istrauk papuka ir padet ji salia
Maziukas valgo kada nori ir kiek nori, be jokio "tarybiniu laiku" rezimo
Miega vis ant to pacio papuko
Kartais labai nenoriai sutinka pakeist sauskelnes
...Ir visai nebutina eit i lauka, maudytis ir t.t

Atsakyti
Hmmm... šiaip tai pirmus pusę metų visiškai negalvojau apie tai, kad gal vaikui nereikia - reikėjo ir taškas. Norėjau maitinti pati, visiškai nenorėjau mišinukų, todėl maitinau tiek, kiek prašė - dažniausiai kas 2-3 valandas, tik naktį kiek rečiau (nors ne visada).. užėjus kriziniams momentams būdavo ir dažniau. Viskas kiek normalizavosi pradėjus damaitint, bet ir tai naktim dar valgydavo 2-4 kartus. Pripratau ir visai nesunku būdavo... bemaitindama dar ir nusnausdavau, kol ateidavo laikas padėt atgal į lovytę rolleyes.gif Prieš savaitę dėl tam tikrų aplinkybių nusprendžiau, kad gana. Ir ką, viskas normaliai smile.gif Kadangi maniškis naktim soskių, buteliukų ir kitų priemonių griežtai atsisako, tai ir nesiūlau... Ir ką, mano apžora po poros sunkesnių naktų suprato, kad nebegaus ir nebesikelia bigsmile.gif Tiesa, būna, kad suniurzga, vartosi, bet čia ir anksčiau būdavo smile.gif Bet... mano zuikiui jau 11 mėn, taip kad tikrai ne valgyti keldavosi schmoll.gif iš įpratimo tik... o vat iš mažiuko iki kokių pusės metų aš asmeniškai nedrįsčiau maisto atimt... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(vivusia @ 2006 08 09, 21:24)
Siaip lialiukui butu idialiausias (is savo 1,5 men patirties sprendziu) toks scenarijus: bigsmile.gif

Jau tuoj tuoj praeis, patikėk biggrin.gif Dar truputį sustiprės ir nebespėsi pastebėt kaip jis taip greitai pavalgo ir tuoj sukasi kitų užsiėmimų ieškot mirksiukas.gif
Atsakyti
kai mano mažė buvo maždaug 1,5 mėn.naktimis išgirdusi jos niurzgėjimus, palaukdavau trupučiuką , kartais ji ir užmigdavo . taip dažniausiai būdavo paryčiais. O kartais tiesiog neišgisdavau. blush2.gif po kokios savaitėlės mažė pradėjo miegoti visą naktį. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vivusia @ 2006 08 08, 15:35)
Sveikos mielos mamos,
Auginu 1,5 mėn. sūnelį. Kaip ir visos pavyzdingos mamytės naktį keliuosi maitint tik vaikui pradėjus zyrzti. Bendrai paemus 2-3 k. per nakt. Šiaip man net toks klausimas ne būtų kilęs blink.gif , jei ne mano babulia atejusi aplankit proanūkį. Išgirdusi, kad taip dažnai maitinu naktį, pradėjo bartį kad atseit nagalima. Nei aš neisimiegu, ir vaikelio skrandukas apkraunamas. Pagal ja, vaiką reikia maitini apie 12 vakaro ir iki 6 ryto jis turi miegoti. Jei zyrzia soskę ir ant kito šoniuko. Sako kad milijonai vaikų taip užaugo ir šiolaikiškos naujovės gryna nesąmuonė.
Aš ir susimąsčiau gal jos žodžiose yra tiesos? g.gif Nes aš tai kaip zombis vaikštau schmoll.gif Šianakt miegojau apie 4 val.
Gal tikrai reikalingas šioks toks režimas? Ką jus manot?

As pirma menesi maitinau kas valanda, tai irgi buvau zombis. Po to damaitindavau misinuku ir ismiegodavo truputi ilgiau ( na maitinau 3-4kartus per nakti), dabar mums tuoj bus 8men., bet jis vistiek keliasi 3-5kartus per nakti, bet valgyti jis nenori schmoll.gif o geria sultikes, o daugiau jis nieko nenori. Jau per tiek laiko lyg ir ipratau ir tai jau kaip ir normalu.
Siaip as galvoju, kad tai yra kiekvienam vaikui savaip. Del to per daug pergyventi neverta schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vijasta @ 2006 08 09, 22:43)
kai mano mažė buvo maždaug 1,5 mėn.naktimis išgirdusi jos niurzgėjimus, palaukdavau trupučiuką , kartais ji ir užmigdavo . taip dažniausiai būdavo paryčiais. O kartais tiesiog neišgisdavau.  blush2.gif po kokios savaitėlės mažė pradėjo miegoti visą naktį.  smile.gif

Matai, kiekvinas vaikas skirtingas smile.gif Maniškis tai tikrai ne niurzgėjimu alkį išreikšdavo schmoll.gif Tai būdavo laaabai jau garsus reikalavimas hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievius @ 2006 08 10, 10:51)
Matai, kiekvinas vaikas skirtingas smile.gif Maniškis tai tikrai ne niurzgėjimu alkį išreikšdavo schmoll.gif Tai būdavo laaabai jau garsus reikalavimas  hihihi.gif

va va, mūsų kaimynai turbūt net girdi kaip bachūriukas valgyt naktį reikalauja hihihi.gif
Atsakyti
Jei vaikas praso, tai ir reikia vaikui duoti, nesvarbu ar naktis, ar diena. Nesilaikau tarybiniu pamokymu, kad maitint tik kas 3 val. Kada nori, tada ir duodu: pirma menesi budavo, kad visa diena maze ant papuko kabedavo, o dabar jau ivede savo rezima - diena valgom kas 1.5-2 val, nakti keliasi tik viena karta - puse keturiu biggrin.gif
Atsakyti
jei nesikelia tai ir namaitinu, kitas reikalas jei pradeda verkti - vadinas isalko arba slapia (nors tai retai buna nakti), arba jei pradeda ciulpti pirsta nors ir nezirzia tai pamaitnu kiek ji valgo tai vienas dievas tezino, nes miegodama valgo ax.gif . buvo ir taip kad keleta savaiciu nesikele jau naktimis, o kai paskiau vyro mamai, kaip tycia ta nakti kas valanda dvi kelesi valgyt, atrodytu sutapimas, bet po to keleta naktu dar nakti kelesi. ax.gif
Atsakyti
niekada apie tai nesusimasciau. Pabunda pradeda zirzeti, tai kol nepradejo verkt duodu pvalgyt ir vel miegam. Taip kokius 3 kartus per nakti. Kazkaip pripratau.
Atsakyti