Įkraunama...
Įkraunama...

Kelio kryžminiai raiščiai

man abi operuotos ir pas gudas sake jog gimiau be kazkokiu kremzliu, girnele vaiksto i sona...o db paslydau ant slapiu grindu ir pasukus koja per kelia suklupau ant jo..pasigirdo tik trakst ar kazkas pan ...is pradziu nekreipiau demesio pet po keliu dienu istino jei daugiau pavaikstau nebelinksta arba mazai ir skauda, atrodo nutirpsta visa koja...eisiu echo daryti nes buvau siand bet nieko nepasake, sako nematysiu kiaurai ir tiek
Atsakyti
QUOTE(pinciuke @ 2010 07 26, 20:49)
tai va - man ryt reikia palenkti koją 40 kampu. tai kazkaip bijau, kad kai lenksiu, gali skaudeti. nu bet vistiek reikies bandyti.
aciu uz atskymus.
o del savo dabartines traumos. ar vel ap pati operuotjoji kojyte uzkliuvo? - gal vertetu kreiptis i ta pati gygytoja. tik pas ji patekti sunku. nes as patekau tik per konusltacija privacioje klinikoje.

na, iškart nepavyks koją palenkt tiek kiek nori ar rašo. man labai padėjo reabilitacija baseine. vanduo sumažina skausmą ir nė nejauti kai geriau pradedi lankstyt kojytę ir manau daug greičiau ji atsistato. tikrai patarčiau.
Atsakyti
QUOTE(Pelke @ 2010 07 27, 20:58)
na, iškart nepavyks koją palenkt tiek kiek nori ar rašo. man labai padėjo reabilitacija baseine. vanduo sumažina skausmą ir nė nejauti kai geriau pradedi lankstyt kojytę ir manau daug greičiau ji atsistato. tikrai patarčiau.

pirmas palenkimas pavyko - nieskaudejo visai. is pradziu įtvara fiksavau kad nesilaknstytu. bet po to perstaciau, kad tuos 40 laipsniu galeciau lankstyti koja. nezinau, ar gerai padariau, ar ne.
kai einu (su ramentu), siek tiek skauda kartais.
bet pakenciamai.
reabilitacija man po triju sav. parasyta, bet tuo metu as dar busiu su itvaru - nzn kaip tada reikes rezbilituotis?nes po triju sav. keli galima bus lenkti tik 90 kampu. mano reabilitacija vietoje - atliksiu profilaktoriume, jame yra ir baseinas. neraso db jokiu isvaziuoajamuju (i palanga, druksininkus ar kitur)

ar tepete koja kokiais tepalais?
as tepu dikulio balzamu, kaulazoles tepalu (cia karaliunaites)
operaves gydytojas neisrase jokiu vaistu, tik nuo skausmo.

aciu jums, kad pasidalinate patiritimi, nes informacijos ko galima tiketis pooperaciniu laikotarpiu beveik nerandu.

Papildyta:
QUOTE(*Tinginiuke* @ 2010 07 26, 23:09)
man abi operuotos ir pas gudas sake jog gimiau be kazkokiu kremzliu, girnele vaiksto i sona...o db paslydau ant slapiu grindu ir pasukus koja per kelia suklupau ant jo..pasigirdo tik trakst ar kazkas pan ...is pradziu nekreipiau demesio pet po keliu dienu istino jei daugiau pavaikstau nebelinksta arba mazai ir skauda, atrodo nutirpsta visa koja...eisiu echo daryti nes buvau siand bet nieko nepasake, sako nematysiu kiaurai ir tiek

tai tik eik - jei koks meniskas plyso - dabar juos susiuva, tik tai daryti reikia skubiai po traumos. ir raisciai galejo ....
oi, oi, nepavydziu. jauciu skauda labai?
Atsakyti
aisku skauda, plyso ir meniskas ir raistis itruko...mane ir siunte gyd kad operacijai, tai papuoliau pas kazkoki nezinia gyd, sako pirma per mazai laiko praejo po traumos(tik savaite) israse pirma visokiu sildymu ir liepe po triju sav ateiti...
Atsakyti
QUOTE(*Tinginiuke* @ 2010 07 28, 22:58)
aisku skauda, plyso ir meniskas ir raistis itruko...mane ir siunte gyd kad operacijai, tai papuoliau pas kazkoki nezinia gyd, sako pirma per mazai laiko praejo po traumos(tik savaite) israse pirma visokiu sildymu ir liepe po triju sav ateiti...

eik i privacia. ten sumokesi 120 -160 uz konsultacija.klausk, ka gali padaryti ir kada tai reikia daryti - skubiai ar ne. jei skubiai - prasykis, kad apsiimtu operuoti.
gal tai raisciu ir nesusius, nes atrodo nesusiuna, o tik visiskai nutrukusius transplantuoja. taciau nors gal meniskui ka padarus - apkarpys tas atplaisas ar ka. jei vien tik meniskas - nieko tokio, greitai vaikstai.
Atsakyti
vienas tik jis truko...ka reiskia greitai? as skaiciau kad reabilitacija ilga ir ar vaikstai normaliai iskart, o raistis dalinai iplyses bet nezinia ar per ta laika isvis nenutruks
jauciu eisiu pas kita koki konsultuotis jei pavyks
Atsakyti
Sveikos,

gal kam teko operuoti meniska? Mano vyras zaide krepsini ir susitrenke kojos sanari, jam darys operacija. Noreciau suzinoti ar labai skauda po operacijos, po kiek laiko galima vaikscioti be ramentu, kada isveikstama galutinai? Kazkaip neramu...
Atsakyti
QUOTE(Svajone_25 @ 2010 11 23, 14:29)
Sveikos,

gal kam teko operuoti meniska? Mano vyras zaide krepsini ir susitrenke kojos sanari, jam darys operacija. Noreciau suzinoti ar labai skauda po operacijos, po kiek laiko galima vaikscioti be ramentu, kada isveikstama galutinai? Kazkaip neramu...

jei skaitei tema, man meniskus operavo pries 10 metu ir dabar abu tos pacios kojos.
niekas ten neskauda. na, pirma diena kai kam reikia vaistu nuo skausmo. toliau - ne smile.gif
... kadangi dabar man tvarke ne tik meniskus, bet ir raiscius - negaliu atsakyti del to, kiek laiko tenka vaikscioti ramnetus.
pries 10 metu su langete buvau tris savaites.
dabar viskas pasikeite...gipso nebededa, atrodo, uztenka itvaro.
Papildyta:
QUOTE(*Tinginiuke* @ 2010 07 28, 23:29)
vienas tik jis truko...ka reiskia greitai? as skaiciau kad reabilitacija ilga ir ar vaikstai normaliai iskart, o raistis dalinai iplyses bet nezinia ar per ta laika isvis nenutruks
jauciu eisiu pas kita koki konsultuotis jei pavyks

butinai pasikonsultuok su kitu gydytoju

as jau vaikstau neslubuodama. po operacijos 4 menesiai.
ryt vaziuoju pasirodyti savo gydytojui kaune.
Atsakyti
norėčiau jūsų, susidūrusių su PKR operacija, paklausti, kur Vilniuje darėt reabilitacija? Bei kur geriausia būtų daryt ?
Atsakyti
Gal kas turi/turėjo problemų su raiščiais?Prieš mėnesį einant pakrypo pėda per čiurną ir plyšo čiurnos raiščiai.Kadangi taip jau nutiko,kad po traumos praėjus 4d.turėjau tos pačios kojos planinę operaciją,tai visą tą laiką tupėjau (ir dabar tupiu) su įtvaru.Gydytojas sakė,kad 95% tikimybė,kad sugis patys raiščiai (pilnai nutrūkę) 5%,kad nesugis.Taigi,praėjus mėnesiui tinimas vis dar yra,ties čiurna yra guzas,tik mažesnis,nei iškart po traumos,skauda,čiurna visa kliba,judint iš esmės negaliu.Ar buvo kam plyšę ir savaime sugiję?Nes manau,kad jei jie gyja,tai jau būtų daugmaž sugiję per mėnesį...kokius tyrimus darė,kad patikrint ar sugijo?O jei operavo,tai ar sunki operacija/pooperacinis periodas/reabilitacija?Ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2012 07 13, 22:32)
Gal kas turi/turėjo problemų su raiščiais?Prieš mėnesį einant pakrypo pėda per čiurną ir plyšo čiurnos raiščiai.Kadangi taip jau nutiko,kad po traumos praėjus 4d.turėjau tos pačios kojos planinę operaciją,tai visą tą laiką tupėjau (ir dabar tupiu) su įtvaru.Gydytojas sakė,kad 95% tikimybė,kad sugis patys raiščiai (pilnai nutrūkę) 5%,kad nesugis.Taigi,praėjus mėnesiui tinimas vis dar yra,ties čiurna yra guzas,tik mažesnis,nei iškart po traumos,skauda,čiurna visa kliba,judint iš esmės negaliu.Ar buvo kam plyšę ir savaime sugiję?Nes manau,kad jei jie gyja,tai jau būtų daugmaž sugiję per mėnesį...kokius tyrimus darė,kad patikrint ar sugijo?O jei operavo,tai ar sunki operacija/pooperacinis periodas/reabilitacija?Ačiū už atsakymus 4u.gif

labas nu seip man buvo truke raisciai visai tai koja visa buvo melyna ziauriai pradejo temperatura atsirasti ir negijo isvis tai man operavo ir susiuvo nes kitaip sake jie jei nutruke isvis tai nebesugys reikia operacijos geriau pasikonsultuok su dar kokiu traumatologu tik gerai nesupratau jums patemti ar visai nutraukti ir kas pasake kad truke ar dare magnetini rezonansa koki
operacija nesunki apie 1,5 men. prabuvau plastikinem itvare
man buvo truke kur tas kauliuks is sono kojos atsikices nu prie ciurnos zodziu tai mano atveju bent jau taip buvo seip jei nutruke tai jie juk nebesusikabine i kruva tai kaip jie gali sugyti tai va sekmes jums gydytis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tomtom149: 14 liepos 2012 - 10:50
QUOTE(tomtom149 @ 2012 07 14, 11:43)
labas nu seip man buvo truke raisciai visai tai koja visa buvo melyna ziauriai pradejo temperatura atsirasti ir negijo isvis tai man operavo ir susiuvo nes kitaip sake jie jei nutruke isvis tai nebesugys reikia operacijos geriau pasikonsultuok su dar kokiu traumatologu tik gerai nesupratau jums patemti ar visai nutraukti ir kas pasake kad truke ar dare magnetini rezonansa koki
operacija nesunki  apie 1,5 men. prabuvau plastikinem itvare
man buvo truke kur tas kauliuks is sono kojos atsikices nu prie ciurnos zodziu tai mano atveju bent jau taip buvo seip jei nutruke tai jie juk nebesusikabine i kruva tai kaip jie gali sugyti tai va sekmes jums  gydytis  4u.gif

Pradžiai traum.punkte sakė,kad patempti,bet sakė,kad jei atsiras guzas didelis ties čiurna ir mėls dar labiau,vadinasi nutrūkę visai yra.Tada kai pirmadienį (trauma buvo ketvirtadienį) nuvažiavau planinei operacijai,operavęs gydytojas vos akį užmetęs pasakė,kad plyšo,nes tas guzas ties čiurna buvo sušokę raiščiai.Nieks šiais laikais rezonansam siuntimų neduoda.Pasakė,kad 95%,kad sugis 5%,kad nesugis ir iš tų 5%50%,kad tas nesugijimas man trukdys,50%,kad netrukdys.Tai man irgi tie trūkę,vadinamieji lateraliniai raiščiai.Aplink kauliuką iki šiol yra sukietėjimai,guzeliai,tai jaučiu ten tie raiščiai susisukę.Aš šiaip gydytojui bandžiau pasufleruot,kad gal iškart susiūtų ir būtų ramu,vienas gijimo periodas ir pan.bet jis nepasirašė.Tai ot bus.Dabar pas jį po 2sav.nuvarysiu,pasakys,kad siūt reikia ir vėl su įtvaru sėdėt 1,5mėn.kai aš rugpjūtį jau reabilitaciją pradėt turėčiau doh.gif doh.gif Kitą sav.turėčiau patekti pas kitą ortopedą ir turėtų jis man echoskopiją padaryt.Nors aš tuo,kuris operavo,pasitikiu iš esmės 100%,bet kažkaip man nerealūs tie 95% atrodo savaiminio sugijimo,jei tie raiščiai susisukę aplink kauliuką yra... doh.gif doh.gif
Atsakyti